Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Soutěže (Contests) ‹ Rok 2008
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Eday-2008

Přehled soutěží v roce 2008
Odeslat odpověď
Příspěvků: 405 • Stránka 16 z 27 • 1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 27
  • Odpovědět s citací

Re: Eday-2008

Příspěvekod PavelS » 23 zář 2008, 08:16

Ondřej Zada píše:Na model se dá koukat i bez rukou.... :wink:

že si ho položíš na podložku a obrátíš vzhůru nohama? :-D
KPM Prosek Panthers
Moje galerie
PavelS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod milan věchet » 23 zář 2008, 08:21

Pěkný den,první článek se nějak nepodařilo odeslat nebo vypadl ,,ze stroje" (doufám, že není v jiné sekci) takže ještě jednou si dovolím pár osobních postřehů; osobních - tedy zcela nezávislých a možná zcela odlišných od ostatních.
Modely - počet,kvalita - co jsme si my modeláři dovezli to bylo k vidění (nemá cenu to více rozebírat)
Rozhodčí a výsledky - výsledky budou vždy subjektivní a ne vždy se všem budou zamlouvat; ale s tím se musíme smířit, je to i v jiných sportech (taky bych některé modely osobně viděl jinde...); rozhodčí - nevím, jakým systémem se vybírali, protože jsem se osobně o to nezajímal a ani neměl zájem tuto nevděčnou roli dělat, ale myslím, že pokud by mezi modeláři byl velký zájem o tuto funkci lze systém nominace upravit.
Prostory - z pohledu modeláře, který může dovést modely a věci až na místo super(určitě lepší než se s tím tahat) ; i prostoru kolem stolů,prodejců..atd. je dost; osvětlení je bohužel takové jaké je; a co se týče zápachu z aut???- nejvíc nádavali ti,co přijeli až ke vchodu(příště můžeme nechat auta nahoře); myslím, že sehnat prostory v Praze nebo jinde, aby ve všech ohledech vyhověly všem není možné;
Akce - 2dny- pro někoho dlouhé, pro někoho málo; ve světě běžná věc, bohužel my na to nejsme zvyklí a ani podmínky (např. ubytování v Praze,doprava..atd.) nejsou příznivé, ale i toto by mohlo mít řešení; např. spoluprací mezi kluby nebo s pořadatelem (náš člen klubu zajišťoval např.levné ubytování pro polské modeláře; modely našich členů jsme přivezli již v pátek a oni dorazili až v něděli;..a pod.)- vše je jen o komunikaci a dohodě; osobně 2dny dobré - sobota plno lidí, nakupujících; neděle klid na focení, vyhlašování...;
Zázemí- obchodní centrum je příjemné - dostatek míst k odpočinku a občerstvení, kde se dá v pohodě popovídat s přáteli mimo model výstavu; i v sobotu večer (přestože organizátoři nic nezajišťovali) nám v bowlingu rezervovali stoly a dovolili je srazit dohromady ke společnému posezení (škoda, že se nesešlo více klubů);
Vyhlašování - místo a čas zvoleny rozhodně lépe než loni, kdy večer plno lidí na noc odjelo; čas - vyplnil čekání na závěr; místo u akce dobré. Co se mi nelíbilo (a to je problém většiny našich akcí), že u vítězů se nečte jejich klubová příslušnost (nebo bydliště), což mě v případě zahraničních účastníků přišlo přímo ostudné, když jde o mezinárodní akci.
Model akce není jen o modelech, ale někdy i o společenské stránce.
Omlouvám se, že ,,pár postřehů" bylo trochu delších (ale výhodou je,že pokud nechci nemusíte to vůbec číst; případně vypnout obrazovku).
MV; KPM Nová Paka
milan věchet

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Zada » 23 zář 2008, 08:23

Položim ho třeba na zrcadlo...
Ondřej Zada

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PavelS » 23 zář 2008, 08:39

milan věchet píše:Pěkný den,první článek se nějak nepodařilo odeslat nebo vypadl ,,ze stroje" (doufám, že není v jiné sekci) takže ještě jednou si dovolím pár osobních postřehů; osobních - tedy zcela nezávislých a možná zcela odlišných od ostatních.......................................................................

Souhlas se vším...

Ondra: Ondro, skrz zrcátko není vidět všechno...už to neřeš..
KPM Prosek Panthers
Moje galerie
PavelS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jiří ščučka » 23 zář 2008, 08:43

sám nerad sahám na svoje modely když už sou hotové a kdybych viděl někoho cizího tak bych se nejspíš vyvrátil

ještě že je mám přilepené na dostatečně vysokých podložkách :-D

myslím si že rukavice,a zrcátko (v případě eday i lampa) by měly být součástí výbavy každého rozhodčího a když mám snížený cit v rukách tak na cizí modely ani nesahám
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
jiří ščučka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mgr. Petr Dušek » 23 zář 2008, 10:36

Moje dojmy z pátku a neděle na E-day:
Pořadatelé - vstřícnost, snažili se, modely střežili jako oko v hlavě, vydávali je proti přihlašovacím lístkům - naprostá spokojenost.
Rozhodčí v bodovačce technika 1/72 - neviděl jsem je při práci , jen jejich výsledky ( mimo jiné utržený hever na podložce - leč omluva a poskytnutí prostředků k nápravě karambolu byly poskytnuty ihned - chválím - díky Pavle) .
Při detailním porovnávání jednotlivých kategorií hodnocení jsem se nemohl ubránit dojmu, že bodové rozdíly jsou "velmi "subjektivní, např. v povrchové úpravě ale i jinde. Taky jsem si naběhl s výběrem modelu, protože všichni 3 rozhodčí patří k nadstardartním znalcům typu vozidla se kterým jsem soutěžil - moje chyba!? Pak označení praxe za vyšťourávání hodně skrytých hnid, aby měl rozhodčí oporu adepta řádně oříznout, mě přijde zcela na místě. Zde asi vzniká podhoubí nechuti velké části dobrých a výborných modelářů účastnit se bodovaček. Ačkoliv jsem byl kdysi jejich horlivý zastánce, i já svůj postoj asi přehodnotím. Mohl jsem prodat protest, to ano, ale handrkovat se o setinky nechci a nebudu.
Prostory - snad nejhorší, kde se soutěže konají. Modely potřebují přirozené osvětlení - tj denní světlo a ne mizerné zářivky. Navíc smrad z aut a z klobás.
( Ještě že netrpím klaustrofobií )
Prodejci - bylo jich dost a myslím, že si přišli na své, stejně jako kupující modeláři.
Doprovodné akce - v sobotu jsem nebyl k dispozici, takže nemůžu hodnotit.
Vyhlašování výsledků - mohlo být lépe ozvučeno o 5 mětrů dál nebylo téměř slyšet a fotky vítězných modelů na plátně, by asi nemusel být tak velký problém ne? Tak snad příště.
Pokec s modeláři - fajn, modelů dost, jen kategorií hobby v technice by 1/72 mohla být vzhledem k množství modelů více rozčleněna, asi jako 1/35. Jako naprostý nesmyl vidím hodnocení dioram. Hodnotit 1/35 s 1/72 dohromady se dost dobře nedá.
Přesto to všechno děkuju všem pořadatelům, rozhodčím, prodejcům, ale i modelářům za práci, kterou s pořádáním a vystavováním na E-day měli a budu se těšit zase za rok.
Dušín
Modelařím 1/72 přes 37 let sobě pro radost a spoustu toho neumím.
Nejradši sochám modely z kousků plastu, polyuretanu, nebaví mě malovat model na model.
Mgr. Petr Dušek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 23 zář 2008, 11:05

Já snad ani nijaké auta necítil, teda jako zplodiny.......možná tím že u aut žiju celý život,..občas tuning akce,..asi sem už uvykl,...opticky sem dým neviděl - ty modré průsvitné plenty to dobře opticky ukryjí :-D ....klobásky mě u stánku BluMaxu trošku vadily to jo,....taky ŘEV té prodavačky,....PÁÁÁRKÝÝÝ, PIVÓÓÓÓ.....furt dokola a 30x za minutu....Já sem to bral OK,..ale obsluha stánku BM asi už tak "hapy" nebyla,....

Ohledně focení,.....hmm jelikož já to nijak specificky neřeším a fotím tak jak je situace tak je to celkem OK. Ostřím manuál a čas dík stativu neřeším.....

Nicméně co sem viděl tak(bez pořadí) MOŠOŇ , PILSENKIT A MODELLBRNO,......... =D> [-o<

http://www.dolin.estranky.cz/fotoalbum/ ... e-day-2008
Přílohy
EDAY 2008 PRAHA 195.jpg
DYŤ TAM BYLO HEZKY!!
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Glogar » 23 zář 2008, 11:06

já bych měl jen jedinou připomínku...WC bylo hrozně daleko :lol: zvlášť když člověk občas navštívil pivní SIG, tak se docela naběhal :grin: je jasný, že to není chyba pořadatele, v podzemních garážích asi WC nebývají...snad jedině dovalit jednu dvě Toi-Toiky pro nejakutnější případy :lol:
tvořím: H. P. Halifax
hotovo: G-55
Martin Glogar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod collak » 23 zář 2008, 11:36

Děkuju pořadatelům za povedenou akci i přes problém s osvětlením to za to stálo. Rád bych poděkoval i klukům co měli live-show, jak správně modelařit. Docela jsem jim záviděl taková 48hodiná lepičská akce je super.

Gratuluju všem vítězům a připojuju pár fotek včetně vítěze v bodované malé bojovce.

http://uloz.to/777721/Eday2008.rar
Přílohy
P9210286.JPG
P9210292.JPG
P9210290.JPG
"NUTS" Anthony Clement McAuliffe - December 22, 1944
collak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PavelS » 23 zář 2008, 12:01

Nemáte někdo vyfocenýho toho Phantoma v letu? Strašně rád bych sehnal někdy ty průhledný tyče na kterých byl...Prý o tom bylo psáno v tomhle FSM... 8-) http://www.finescale.com/fsm/default.aspx?c=i&id=149 za jakoukoliv pomoc díky...
KPM Prosek Panthers
Moje galerie
PavelS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 23 zář 2008, 12:07

Painkiller píše:Nemáte někdo vyfocenýho toho Phantoma v letu? Strašně rád bych sehnal někdy ty průhledný tyče na kterých byl...Prý o tom bylo psáno v tomhle FSM... 8-) http://www.finescale.com/fsm/default.aspx?c=i&id=149 za jakoukoliv pomoc díky...

Mám, večer se snad dostanu k aktualizaci modelplacu... Kdybych to nestihnul, tak ti to pošlu mejlem...
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PavelS » 23 zář 2008, 12:19

Díky! Mluvíš o fotkách předpokládám :)
KPM Prosek Panthers
Moje galerie
PavelS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 23 zář 2008, 12:26

Totok?
http://www.dolin.estranky.cz/fotoalbum/ ... inal/12520
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 23 zář 2008, 12:28

Painkiller píše:Díky! Mluvíš o fotkách předpokládám :)

Jasnačka... O fotkách. Fotil jsem většinu letadel ve všech měřítkách, i průtkový vohřívače vzduchu, nefotil jsem plazivý cíle, ty mě neberou :grin: :grin: :grin:
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 23 zář 2008, 12:30

Dolin píše:Totok?
http://www.dolin.estranky.cz/fotoalbum/ ... inal/12520

Já to mám vyfocený z druhý strany ;-) Snad to večír stihnu naprat na Modelplacku...
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Jakub Vilingr

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 405 • Stránka 16 z 27 • 1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 27

Zpět na Rok 2008