Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Soutěže (Contests) ‹ Rok 2008
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

ALL KITS SHOW 2008 Banska Bystrica

Přehled soutěží v roce 2008
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: ALL KITS SHOW 2008 Banska Bystrica

Příspěvekod Maroš Trusa » 08 zář 2008, 13:23

Hronec Filip píše:Juraj Ondrus: už to nerieš,každý má svoj názor,večšina je spokojná,tak je to o.k.

Ale ked si to už nahryzol tak to dokonči, alebo si len chcel zhodiť organizátorov All Kits Show ?

Rozprávaš že bolo málo modelov, ale sám si žiadny nedoniesol.
Vadia ti rozhodcovia, pritom väčšina z nich rozhodovala aj na Modelday 2008.
Píšeš že vyhráva "brak" ale v zápätí dodáš že nie toho roku. Podĺa teba bola slabá burza a predajcovia( ale ani Modelday v tomto smere nie je lepší).
Pripomínaš mi takú starú dievku ktorá by aj jeb... ale zároveň chce ostať panna. Tak konečne povedz čo konkretne Ti vadilo.
Maroš Trusa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marek_sk » 08 zář 2008, 14:08

Maroš má pravdu :evil:
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Marek_sk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod juraj ondrus » 08 zář 2008, 15:33

Ja osobne aj ludia sktorymi sme sa dabatovali co sa akcie zucasnili odchadzali domov spokojny a to je obrovska vdaka pre usporiadatela aj organizatorov ja osobne som velmi rad ze takato akcia sa vobec mohla uskutocnit a ze to vsetko usilie nebolo marne bolo sa fakt na co hladiet a myslim si osobne ze ani jeden model co sa akcie zucasnil si nazasluzi pomenovanie obycajny brak to proste nie je fer :( ale nechajme to uz naozaj tak dolezite je ze sa to vela ludom pacilo a ze odcadzali spokojny spekne straveneho dna a este raz patri vdaka vsetkym co sa na nej zucasnili ci uz su spokojni alebo nie
juraj ondrus

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ján Moravčík » 08 zář 2008, 17:02

maros to presne vystihol, filip, nie je to prvykrat, co reagujes ako reagujes, zda sa mi zbabele vytahovat to na internet, nic proti tebe nemam, ani ta nepoznam, ale myslim, ze si to s vyjadreniami ohladom AKS trosku prehnal s pozdravom Ján Moravčík
http://www.eastmodels.sk
Ján Moravčík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hronec Filip » 08 zář 2008, 17:53

Ja to môj názor,keď porovnám úroveň tejto súťaže a tej v pametníku! Nemám v úmysle zhadzovať organizátorov,nepoznám ich,ani tých čo robia súťaž v pametníku. Už vlani bolo málo predajcov,tento rok to bolo totálne fiasko,treba si položiť otázku asi prečo je to tak.... Rozhodcovia,no vlani sa mi podarilo zachyťiť kus ich rozhovoru o hodnotení a stačilo mi. Nie je podľa mňa normálne keď tí istý ľudia hodnotia techniku a hneď nato lode a pod. Hodnotiť podľa toho či sa páči,alebo nepáči je podľa mňa nefér,to môžu hodnotiť kľudne aj diváci a verím,že by to dopadlo inak.
Čo sa týka označenia "brak",ja ako modelár som dosť kritický a teší ma keď vidím slušný model techniky,alebo diorámy,s peknými detailamy reálnou kamuflážou pod.,mám svoji favoritov a nakoniec som total šokovaný,že vyhrá model,ktorý som netypoval ani do prvej desiatky. Stačí?
Hronec Filip

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rajmund » 09 zář 2008, 21:35

Filip,naozaj neviem kolko máš rokov,ale ja si osobne pamätám súťaže,ked rozhodcovia sedávali nad každým modelom,a vypracúvali nan bodovací protokol.Od tohoto sa ustúpilo a prešlo sa na druhý extrém,hodnotenie divákmi,vid Ba Model,ak sa pamätáš.Každý spôsob má svoje plusy aj mínusy a vela ludí z môjho okolia čo poznám by sa rado vrátilo k bodovačke.Lenže si uvedomme kolko z dnes aktívnych modelárov má licenciu rozhodcu,a hlavne pozná bodovacie kritéria.Snad páni Drábik,Antalík a zopár dalších.Nehovoriac o tom,že i tie by už bolo nutné novelizovať,teda tie pravidlá.Naozaj zatial ostáva len ten rýchly systém,pači,nepáči,aj ked je maximalne subiektývny,teda ako ty píšeš nespravodlivý.Máš pravdu,to čo sa pači jednému nemusí sa páčiť druhému.Ale to vo svojom príspevku uznávaš aj sám.Ked zacitujem "mal som svojich favoritov",alebo niečo v tom význame.Ačo sa týka množstva rozhodcov,dobre to napísal niekto predo mnou,skús niekoho prehovoriť.Keby som mal byť úpprimný ,ja som tiež lenivý a radšej kvákam s kamarátmi ako by som mal kmitať medzi modelmi,a hodnotiť.Filip skús sa niekedy zapojiť do organizovania niakej súťaže,a možno budeš prekvapený ako zmeníš názor.Ak sa mýlim a krivdim ti tak sa omlúvam čibo
Rajmund

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Maroš Trusa » 10 zář 2008, 09:06

Hronec Filip píše:Ja to môj názor,keď porovnám úroveň tejto súťaže a tej v pametníku! Nemám v úmysle zhadzovať organizátorov,nepoznám ich,ani tých čo robia súťaž v pametníku. Už vlani bolo málo predajcov,tento rok to bolo totálne fiasko,treba si položiť otázku asi prečo je to tak.... Rozhodcovia,no vlani sa mi podarilo zachyťiť kus ich rozhovoru o hodnotení a stačilo mi. Nie je podľa mňa normálne keď tí istý ľudia hodnotia techniku a hneď nato lode a pod. Hodnotiť podľa toho či sa páči,alebo nepáči je podľa mňa nefér,to môžu hodnotiť kľudne aj diváci a verím,že by to dopadlo inak.
Čo sa týka označenia "brak",ja ako modelár som dosť kritický a teší ma keď vidím slušný model techniky,alebo diorámy,s peknými detailamy reálnou kamuflážou pod.,mám svoji favoritov a nakoniec som total šokovaný,že vyhrá model,ktorý som netypoval ani do prvej desiatky. Stačí?

Nemôžem s Tebov súhlasiť, čo sa týka úrovne All Kits Show a Modelday je +- rovnaká. O koľko viac bolo predajcov na Modelday? A ked už niekoho odpočúvaš, tak si to vypočuj do konca, lebo potom z toho vznikalú pletky aké tu rozširuješ. Alebo sa do toho rozhovoru zapoj, nik Ti zato hlavu neodtrhne. Ináč ako píše Rajmund, kludne sa môžeš prihlásiť za rozhodcu a vyskúšať si to. A len tak medzi nami, ak by som staval také modely ako Ty (aspon čo som videl v galerii), tak by som slovo "brak" v hodnotení práce ostatných modelárov ani nebral do úst.

A pre ostatných "kritikov" modelárskych akcii (a hlavne tých ktorý tam nechodia s modelami). Uvedomte si že to organizátory robia pre nás a nás to nič nestojí (na rozdiel od nich). Preto sa patrí im za ich prácu poďakovať. Ak sa mi na akcii nepáčilo tak na tam jednoducho druhý krát nejdem. S pozdravom Maroš
Maroš Trusa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hronec Filip » 10 zář 2008, 14:39

Tak sa ospravedlňujem,že som si dovolil napísať svoj krirický názor. Ono to tu tak chodí,že ten kto si dovolí kritizovať,tak je za osla....
Maroš Trusa: v galérii si mohol vidieť len jeden model.Niekomu sa páči niekomu nie,lebo to nieje klasická omaľovánka,ako je to teraz v móde. Pozri si kľudne aj ostatné v sekcii rozestvěno a potom píš niečo o brakoch... Koniec koncov ja tu aspoň nejaké modely mám na rozdiel od Teba :wink: :wink: :wink:
Hronec Filip

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Maroš Trusa » 10 zář 2008, 14:57

Hronec Filip píše:Tak sa ospravedlňujem,že som si dovolil napísať svoj krirický názor. Ono to tu tak chodí,že ten kto si dovolí kritizovať,tak je za osla....
Maroš Trusa: v galérii si mohol vidieť len jeden model.Niekomu sa páči niekomu nie,lebo to nieje klasická omaľovánka,ako je to teraz v móde. Pozri si kľudne aj ostatné v sekcii rozestvěno a potom píš niečo o brakoch... Koniec koncov ja tu aspoň nejaké modely mám na rozdiel od Teba :wink: :wink: :wink:

Jój môj zlatučký, svoje modely mám v galerii na klubovej stránke, a práve preto o brakoch nepíšem a nehrajem sa na kritika.
Maroš Trusa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KANTA1955 » 10 zář 2008, 16:04

Vážení kolegovia modelári, priatelia, fanatici, nadšenci ...

Nebol som síce na súťaži v Banskej Bystrici, i keď sme si v Brne s Poldom Klasom, Vladom Drábikom a ďalšími kamarátmi sľúbili, že sa v BB stretneme. Ľutujem to, že som na túto súťaž nemohol ísť (zdravotné dôvody) tým pádom si ani teraz nedovolím vyslovovať hodnotenie, hoci verím, že aj mne by sa, tak ako drvivej väčšine z vás, súťaž páčila.

Z hore uvedených dôvodov som pôvodne do tejto diskusie ani nechcel vstupovať, ale nedá mi to. Nepoznám Filipa Hroneca, neviem kto to je, neublížil mi, ale napriek tomu s ním nesúhlasím.

Filip, najprv si treba uvedomiť, že každá súťaž, ktorá má vopred stanovené pravidlá a bola podľa nich realizovaná, bola dobrá súťaž. Uvedom si, že zorganizovať ju, zabezpečiť priestory, materiál, rozhodcov, ale najmä dosiahnuť aby prišli aj súťažiaci (lebo bez nich by žiadna súťaž nebola), je výkon hodný uznania.

Pokiaľ viem, tak usporiadatelia zverejnili o akú súťaž sa jedná, aký bude spôsob hodnotenia modelov, ako sa budú delegovať rozhodcovia atd. Takže každý vopred vedel čo a ako. Podotýkam, že nikto nie je povinný na súťaže chodiť, ale tým že boli zverejnené propozície súťaže a niekto tam ide, automaticky tým vyjadruje, že sa s podmienkami súťaže, stanovenej jej usporiadateľom oboznámil, súhlasí s nimi a bude sa nimi riadiť. Inak by predsa súťažiť nešiel.

Čo sa týka hodnotenia modelov, to je tak : modely je možné hodnotiť vždy len spôsobom, ktorý usporiadateľ súťaže stanoví v propozíciách. V tomto prípade bol stanovený systém "Páči - nepáči". Pre tento typ súťaže vyhovujúci najmä preto, že nevyžaduje kvalifikovaný rozhodcovský zbor, hodnotenie sa vykonáva spoločným hodnotením skupiny rozhodcov tak, že každý označí modely ktoré sa mu páčia a nejakým dohodnutým spôsobom sa táto skupina rozhodcov dopracuje k výslednému poradiu (nehodnotia sa totiž modely ako sú spracované, ale vyberajú sa tie, ktoré sa rozhodcovi páčia). No najväčšia devíza pre usporiadateľa pri hodnotení modelov týmto spôsobom spočíva v dodržaní časového rozvrhu súťaže, pretože to pri takýchto jednodňových súťažiach bol vždy najväčší problém (aj rozhodcovia sú len modelári a tiež sa chcú zúčastniť programu, pozrieť modely atd). Z uvedených dôvodov, najmä však preto, že tu vstupuje do konečného výsledku veľa, často nepredvídateľných, faktorov je pre každého súťažiaceho účasť a najmä samotný výsledok stávka do lotérie. A napriek tomu sú modelári ochotní na takéto súťaže chodiť a v drvivej väčšine sú aj ochotní akceptovať, resp. akceptujú hodnotenie modelov a konečný výsledok. Prečo ? Naozaj tam väčšina z nich chodí aby sa stretli s kolegami, kamarátmi a fanatikmi ako sú sami, vymenili si skúsenosti, povedali si čo je nového. Ale určite tam väčšina z nich nechodí kvôli medailám.
Kedysi sme mali súťaže len s bodovaním modelov, potom boli aj bodovacie aj "páči - nepáči". A bol by si prekvapený, že aj pri bodovaní, kde už sa dá hovoriť o akej - takej objektivite (presne definované možnosti hodnotenia, rozpätie hodnôt bodovania, kvalifikovaní a skúsení rozhodcovia) sa často stávalo, že niektorí súťažiaci podávali protesty proti hodnoteniu svojho modelu, alebo dokonca proti celkovému umiestneniu.

Čo som tým všetkým chcel povedať ?
Nemyslím si, že táto súťaž bola zlá (nevidel som, nemôžem hodnotiť), alebo že by hodnotenie modelov nezodpovedalo stanovenému systému. Jednoducho sa Ti zrejme z nejakého dôvodu nepáčilo, ale to je len Tvoj problém. Navrhujem Ti zorganizuj a uskutočni dve súťaže. Potom by sme si mohli dať na tomto fóre diskusiu na túto tému.
KANTA1955

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ján Moravčík » 10 zář 2008, 19:57

KANTA1955 píše:Vážení kolegovia modelári, priatelia, fanatici, nadšenci ...

Nebol som síce na súťaži v Banskej Bystrici, i keď sme si v Brne s Poldom Klasom, Vladom Drábikom a ďalšími kamarátmi sľúbili, že sa v BB stretneme. Ľutujem to, že som na túto súťaž nemohol ísť (zdravotné dôvody) tým pádom si ani teraz nedovolím vyslovovať hodnotenie, hoci verím, že aj mne by sa, tak ako drvivej väčšine z vás, súťaž páčila.

Z hore uvedených dôvodov som pôvodne do tejto diskusie ani nechcel vstupovať, ale nedá mi to. Nepoznám Filipa Hroneca, neviem kto to je, neublížil mi, ale napriek tomu s ním nesúhlasím.

Filip, najprv si treba uvedomiť, že každá súťaž, ktorá má vopred stanovené pravidlá a bola podľa nich realizovaná, bola dobrá súťaž. Uvedom si, že zorganizovať ju, zabezpečiť priestory, materiál, rozhodcov, ale najmä dosiahnuť aby prišli aj súťažiaci (lebo bez nich by žiadna súťaž nebola), je výkon hodný uznania.

Pokiaľ viem, tak usporiadatelia zverejnili o akú súťaž sa jedná, aký bude spôsob hodnotenia modelov, ako sa budú delegovať rozhodcovia atd. Takže každý vopred vedel čo a ako. Podotýkam, že nikto nie je povinný na súťaže chodiť, ale tým že boli zverejnené propozície súťaže a niekto tam ide, automaticky tým vyjadruje, že sa s podmienkami súťaže, stanovenej jej usporiadateľom oboznámil, súhlasí s nimi a bude sa nimi riadiť. Inak by predsa súťažiť nešiel.

Čo sa týka hodnotenia modelov, to je tak : modely je možné hodnotiť vždy len spôsobom, ktorý usporiadateľ súťaže stanoví v propozíciách. V tomto prípade bol stanovený systém "Páči - nepáči". Pre tento typ súťaže vyhovujúci najmä preto, že nevyžaduje kvalifikovaný rozhodcovský zbor, hodnotenie sa vykonáva spoločným hodnotením skupiny rozhodcov tak, že každý označí modely ktoré sa mu páčia a nejakým dohodnutým spôsobom sa táto skupina rozhodcov dopracuje k výslednému poradiu (nehodnotia sa totiž modely ako sú spracované, ale vyberajú sa tie, ktoré sa rozhodcovi páčia). No najväčšia devíza pre usporiadateľa pri hodnotení modelov týmto spôsobom spočíva v dodržaní časového rozvrhu súťaže, pretože to pri takýchto jednodňových súťažiach bol vždy najväčší problém (aj rozhodcovia sú len modelári a tiež sa chcú zúčastniť programu, pozrieť modely atd). Z uvedených dôvodov, najmä však preto, že tu vstupuje do konečného výsledku veľa, často nepredvídateľných, faktorov je pre každého súťažiaceho účasť a najmä samotný výsledok stávka do lotérie. A napriek tomu sú modelári ochotní na takéto súťaže chodiť a v drvivej väčšine sú aj ochotní akceptovať, resp. akceptujú hodnotenie modelov a konečný výsledok. Prečo ? Naozaj tam väčšina z nich chodí aby sa stretli s kolegami, kamarátmi a fanatikmi ako sú sami, vymenili si skúsenosti, povedali si čo je nového. Ale určite tam väčšina z nich nechodí kvôli medailám.
Kedysi sme mali súťaže len s bodovaním modelov, potom boli aj bodovacie aj "páči - nepáči". A bol by si prekvapený, že aj pri bodovaní, kde už sa dá hovoriť o akej - takej objektivite (presne definované možnosti hodnotenia, rozpätie hodnôt bodovania, kvalifikovaní a skúsení rozhodcovia) sa často stávalo, že niektorí súťažiaci podávali protesty proti hodnoteniu svojho modelu, alebo dokonca proti celkovému umiestneniu.

Čo som tým všetkým chcel povedať ?
Nemyslím si, že táto súťaž bola zlá (nevidel som, nemôžem hodnotiť), alebo že by hodnotenie modelov nezodpovedalo stanovenému systému. Jednoducho sa Ti zrejme z nejakého dôvodu nepáčilo, ale to je len Tvoj problém. Navrhujem Ti zorganizuj a uskutočni dve súťaže. Potom by sme si mohli dať na tomto fóre diskusiu na túto tému.

velmi dobry postreh a nazor, som rad, ze sa tu najdu ludia, ktori drzia spolu a vedia pracu organizatorov obhajit a vyzdvihnut

filip, stale si myslim, ze si utrpel na All kits show nejaku ujmu, pretoze by si sa tak srdcervuco neprejavoval a nekritizoval hodnotenie kategorii. Pokial mam informacie, tak si z BB alebo jej okolia, takze ak sa ti zda zbytocne prijst na sutaz tak blizko, tak radsej sed doma a neznechucuj modelarstvo ostatnym, alebo ako pise kanta, urci si termin, zaplat a najdi priestory, zozen sponzorov, pozvi ludi a ja velmi rad so vsetkymi pridem a potom budem zvedavy ako si to zvladol. Kazdy mame tu moznost, niekto sa na to podujme a vie co to obnasa a kto o tom nema ani paru, pise koko..y

s pozdravom Ján Moravčík KPM BULLDOG
Ján Moravčík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hronec Filip » 11 zář 2008, 07:39

bulldog: ja neviem ako Ti to vysvetliť,ale asi nijako,pretože to nechceš pochopiť! Ja som si tu len napísal svoj názor na túto súťaž,keď to porovnám s úrovňou s pred dvoch rokov,a s pred roka. Ak nie si slepý tak to musíš vidieť!Jasné,že nemôžeš napísať negatívnu kritiku,pretože aj Ty organizuješ súťaž(alebo si spolu organizátor),potom by Ti to mohli vrátiť....
Čo sa týka organizovania súťaže,nemám nato,tak to nerobím. Ináč som od Lučenca,do BB to mám cca 80km,ale radšej pôjdem pozrieť na súťaž do Popradu,alebo Prešova,kde to má úroveň!
Hronec Filip

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ján Moravčík » 11 zář 2008, 08:11

Hronec Filip píše:bulldog: ja neviem ako Ti to vysvetliť,ale asi nijako,pretože to nechceš pochopiť! Ja som si tu len napísal svoj názor na túto súťaž,keď to porovnám s úrovňou s pred dvoch rokov,a s pred roka. Ak nie si slepý tak to musíš vidieť!Jasné,že nemôžeš napísať negatívnu kritiku,pretože aj Ty organizuješ súťaž(alebo si spolu organizátor),potom by Ti to mohli vrátiť....
Čo sa týka organizovania súťaže,nemám nato,tak to nerobím. Ináč som od Lučenca,do BB to mám cca 80km,ale radšej pôjdem pozrieť na súťaž do Popradu,alebo Prešova,kde to má úroveň!

vlani aj rok pred tym som tam bol, myslim, ze tento rok bol lepsi nez v lani a vobec sa nebojim toho, ze by mi mal niekto nieco vratit....

sutaz budem robit, pokial budu chodit ludia a ked nebude zaujem, tak sa predsa trapit nebudem velmi jednoduche, nie? uz to konecne pochop, ze vela ludi chodi na sutaze koli niecomu inemu, nez tu pises ty, preto tu nepisem negativa, lebo sutaz pre mna znamena asi nieco ine nez pre teba, tymto uzatvaram moje vyjadrenia a na tuto temu ti nemam co povedat
Ján Moravčík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KANTA1955 » 11 zář 2008, 10:15

Kua chlapi,
naozaj som nechcel ale musím.

No vidíš Filip, ako si sa sám chytil do klepca.

Chodís na IPMS NYMBURK ? Hodnotíš aj iné súťaže tak "zodpovedne kriticky" ako túto v Banskej Bystrici ?

Len nenapíš že áno, lebo potom si budeš kadiť do vlastných úst.

Ak by si totiž zodpovedne sledoval dianie na jednotlivých súťažiach, vedel by si, že v podstate každá súťaž má takého svojho "kuvika" ako si ty. Na každej súťaži sa totiž určite nájde niekto, komu čosi nevyhovuje, kto zrejme precenil svoje schopnosti, lebo si myslí že má na viac a cíti sa ukrivdený, a tak s prepáčením "osiera" koho a čo sa dá.

Viem veci, ktoré naozaj nesvedčia o celkom etickom postupe v niektorých prípadoch. A napriek tomu to nikde nevyhlasujem, neútočím ani sa necítim urazený. Ja myslím, že samotným usporiadateľom ide o to, aby sa na týchto chybách poučili a v budúcnosti sa ich vyvarovali. Lebo jedine tak získajú tú najcennejšiu devízu súťaže. A to sú súťažiaci. Tí na súťaž prídu len vtedy ak ju považujú za dobrú, serióznu a vedia, že sa tam stretnú s podobnými nadšencami ako sú sami.
Ak by na súťaž neprišli súťažiaci, tak celý organizačný ansámbel aj s rozhodcami by boli v ...... .

Takže Mám taký dojem že z Tvojej strany nejde o seriózny kritický názor na vec, ale o odsúdenie súťaže a-priori ! Nepoznám Tvoj dôvod, ale ani ma veľmi nezaujíma. Je to len Tvoj problém, s ktorým sa musíš vysporiadať sám.
KANTA1955

• Odpovědět s citací

Příspěvekod RomanV » 11 zář 2008, 10:53

Ahoj všem,stejně jako pan Kanta (s jehož názory v této diskuzi bezvýhradně souhlasím),jsem původně nechtěl do této debaty zasahovat.Na zmiňované soutěži jsem nebyl,ale na druhou stranu se osobně znám s některými ze zůčastněných.
Já osobně si myslím že Filip neunesl to,že neskončil na bedně.To je celý problém.To že svoji nespokojenost ventiluje prostřednictvím internetu je tak trochu daň dnešní době.Nechci se ho zastávat,ale věřím že časem dospěje a zmoudří.Teď si z toho nedělám srandu,já byl v jeho letech taky divokej (je to už víc jak 25 let,byl jsem asi junior a strašně jsem toužil získat na soutěžích 2 výkonostní třídu. Dlouho jsem překopával La7 na La5FN a pak s děsnejma nadějema vyrazil na Brňenskýho Draka.No a byla z toho jen 3 výkonostní.Když jsem šel na vlak tak jsem s krabicí s modelem vzteky švihnul o zem a ty trosky pak doma vyhodil :grin: ) Filip je asi stejnej poděs,akorát že si svoji "blbou náladu" vyventiluje tady na MF.
RomanV

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rok 2008