Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Soutěže (Contests) ‹ Rok 2008
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

KŘIVONOSKA 2008

Přehled soutěží v roce 2008
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: KŘIVONOSKA 2008

Příspěvekod gedash » 28 zář 2008, 16:24

musím říct, že jsem byla poprvé a líbilo se mi tam moc.. :D . Prasátko bylo moooc dobré...

(a co teprv pesan, ten byl ze všeho toho rozmazlování a kostiček úplně unešen :grin: )
gedash

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Baryk » 28 zář 2008, 19:24

Taky sem byl prvně a taky se líbilo.
Takže děkuji pořadatelům a určitě se někdy sejdem na Bryčce :-D Příští rok se chystám též, pokud do toho nevleze něco nečekaného a snad přivezu i něco do nových kategorií (prozrazovat je ale nebudu ani omylem, to by mě chlapi asi hnali, že barone :grin: ).
Jakožto Budějčák sem čuníka bohužel neochutnal, třeba někdy příště.
Mam jedinou výtku k datumu pořádání. Je to těsně před vejplatou což mi značně zkřížilo nákupy :grin: :grin: :grin:
Vladimír Bareš
Rozdělaný:
Tatra 813 CAS32, Chevy Monte Carlo 1978, USS Princeton CG-59

na všechny dvojí metr máte
takhle to přeci nejde dál
jedny mentalitou omlouváte
druhý čeká kriminál
_______________________________________________________________________________________________
Baryk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin lepič » 29 zář 2008, 07:44

Dobrá akcička =D> ...ale jak mě v neděli bolela hlava :-&
Martin Kolář KPM Jindřichův Hradec http://www.kpmjindrichuvhradec.cz/ a soukromé : http://www.mkzamecnictvi.cz
Martin lepič

• Odpovědět s citací

Příspěvekod greenbaron » 29 zář 2008, 09:09

Martin lepič píše:Dobrá akcička =D> ...ale jak mě v neděli bolela hlava :-&

Nemáš zkoušet chlastat s Maďarama všechny ty různý druhy raketovýho paliva :twisted: , co sem k nám vozej přes hranice... :grin:

Tady jsou výsledky, pokud je tam jen příjmení a otazníky, je to proto, že někdo byl příliš zaneprázdněn, spěchal a neměl čas napsat kromě příjmení i křestní jméno. Něco se mi povedlo dohledat, ale ne vždy jsem byl úspěšný.
"What-if" vzbuzoval docela zájem, jak pozitivní, tak negativní, to je ale ovlivněno jednou věcí - uvědomte si, že na Křivonosku se chodí úpodívat dost bývalých pilotů a pozemáků od bývalého 1.slp - a ty právě tohle musí logicky udeřit do očí. Co jsem se s těmi chlapy bavil, docela se jim to líbilo, ale někteří přiznávali počáteční překvapení. :o
Přílohy
2008 Křivonoska výsledky.doc
(134.5 KiB) 71 krát
- Musíme si pomáhat. Informace, které potřebujeme, tu vždycky někde jsou.
Jen ten, kdo na nich "sedí", nesmí být moula, který si myslí, že jsou jen jeho.

- Modeláři neodpouštějí ani tu nejmenší chybu - zvláště ne tu na svém modelu. Řežme raději do modelů, neřešme modeláře.

- Modely nejsou tak levné, abych je stavěl jen z krabičky a nechával všechny jejich chyby bez povšimnutí...
greenbaron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ujík » 29 zář 2008, 10:44

Parádní akcička =D> =D> =D> , musím poděkovat pořadatelům [-o< i všem, co tam byli, bylo to moc pěkné. Prasátko výborné, pivko i čaj s rumíkem taktéž :celeb: :celeb: ;-I . Příští rok jedu zase, stojí to za to :D a navíc už budu mít kategorii pro modely :D , díky [-o< [-o< .

to greenbaron: díky za perfektní přivítání [-o< [-o< , ořechovka je výborná :P :celeb: ;-I
2020 hotovo: Bf 109G-6/R6 (Tamiya 1/72) - Ital , Bf 109G-10/U4 (Finemolds 1/72) - MKHL
2019 hotovo: Bf 109G-6 (Tamiya 1/72) - MKHL
ujík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Míra Bílek » 29 zář 2008, 11:59

Předešlé ročníky mi přišly o něco lepší než ty poslední.Tohle byla moje pátá návštěva Křivonosky a jsem s hodnocením tak nějak "na vážkách" jestli příští ročníky ject nebo ne.

Negativa: to co mě zaskočilo...

- v pátek si večer nebylo kam sednout. Horní hospoda zavřená, dolní obsazená a zakouřená, že se nedalo dejchat.

- při placení při příjezdu jsem nechtěl prasenku, a bylo mi řečeno že to nejde, že v tom je vše (startovný, kapela, prase-a platí dokud se nesní). Dobrá tedy dal jsem 100Kč. Jenže: po jednom kousíčku, který se na chlebu sotva stratil, ji sebraly ( nechci vypadat jako žrout, ale tak ať se domluví jak to bude-jeden říká to a druhý ono) v sobotu kapela nevim kde hrála. Jestli v dolní hospodě tak tam nebylo místo kam si sednout.
Takže většína ze 100,- bylo jakoby startovný čož se mi zdá dost.

Pozitiva:

- nákupy

- večerní grilovačky (vlastních zásob) a správné podlévání
Míra Bílek
http://www.armycast.cz/
Míra Bílek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladislav Seidl » 29 zář 2008, 12:10

Mně se akce líbila. Přežral jsem se prasátkem, doplnil to perkeltem od Maďarů a výtečnými sladkostmi od kluků z Prostějova. Co všechno jsem pil, si nepamatuju, v každém případě jsem část náplně odevzdal potupně v aleji. Prodejců bylo sice méně, přesto mi stačili vyprázdnit peněženku. Takže pozitiva převažují. Vlastně žádná nagativa jsem nepozoroval. Ale takový jsem já - věčně spokojený modelář. :-D
Jo vlastně jediným negativem bylo, že se nedostavil Sancha Pancha na svém jednostopém oři. :grin:
F-104A 1/72 Italeri viewtopic.php?f=6&t=137568
UH-2A 1/72 ClearProp viewtopic.php?f=6&t=137577
UC-45J 1/72 Hobbycraft viewtopic.php?f=6&t=132756
M3A1 Halftrack 1/48 Gaso.Line viewtopic.php?f=7&t=131254
F/A-18A 1/72 Academy viewtopic.php?f=6&t=129051
Vladislav Seidl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Karel Pilát » 29 zář 2008, 12:17

Míra Bílek píše:... po jednom kousíčku, který se na chlebu sotva stratil...

Vladislav Seidl píše:Mně se akce líbila. Přežral jsem se prasátkem...

Každý rok si slibuju, že příště určitě vyrazím, ale tohle jsem nepobral.
Jak to teda bylo s tím prasátkem? Sežral ho celý Vláďa nebo mu k přežrání stačí malinkej kousíček? :lol:
rozestavěno: 7 kousků
mezi nimi: Do23 (Planet Models), Ju290A-7 (Revell), Ju88S-3 a Mistel 1 (Hasegawa)
2022: Fw190G-3 (konverze z Eduardu), Ar232A-10 (konverze z Mach2)
2023: He 219 V9, pilot W. Streib (Dragon), Bf110B-1 (Eduard + AML konverzní set)
2024: Heinkel He111H-8 (konverze z Revellu), Ar232B-05 (Mach2)
Karel Pilát

• Odpovědět s citací

Příspěvekod greenbaron » 29 zář 2008, 12:47

Tohle mi taky hlava nebere :o .
Míro Bílku, kdo Ti sebral prasosmajlíka? Hospodský, který griloval prase věděl, kolik lidí dostalo prasolepku a podle toho vydával, předem hlásil, že se to může otočit víckrát... A věřte nebo ne, prase se nesežralo (x porcí ještě zůstalo, dokonce ne na kostech, ale nařezaných), tak šel zbytek na pekáče a vydržel dost dlouho - dostalo se až na kapelu, která přijela ... no, dost pozdě.
Ano, kapela hrála v dolní hospodě. Dolní hospodu chtěla kapela - v horní je horší akustika. Ano, nebylo tam zakázáno kouřit, v těch podmínkách se to vlastně ani nedá obačovat - kdyby bylo teplo, dalo by se sedět na zahrádce.... :cry: Zas si vem, že tam nesmrděly párky ani auta z garáží.
Kardinální problém byl v tom, že odpad kuchtík a paní kuchařka mohla pracovat jen v jedné kuchyni - proto ta zavřená hospoda (v pátek)... Ostatně i v sobotu večer to v horní hospodě servírovali jen do sklenic a ne na talíře... :grin:
Nespokojenost nás samozřejmě mrzí, nicméně jsou věci, které skutečně neovlivníme.
I když, jistě by se dala vymyslet "neprasolepka" :idea:, něco jako "prase nežeru, kapelu neposlouchám"... - velká jak kráva, přes celý prsa a záda.

- Modeláři neodpouštějí ani tu nejmenší chybu - zvláště ne tu na svém modelu. Řežme raději do modelů, neřešme modeláře.

- Modely nejsou tak levné, abych je stavěl jen z krabičky a nechával všechny jejich chyby bez povšimnutí...
greenbaron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimír Šuma » 29 zář 2008, 13:06

greenbaron píše:Tohle mi taky hlava nebere :o .
Míro Bílku, kdo Ti sebral prasosmajlíka? Hospodský, který griloval prase věděl, kolik lidí dostalo prasolepku a podle toho vydával, předem hlásil, že se to může otočit víckrát... A věřte nebo ne, prase se nesežralo (x porcí ještě zůstalo, dokonce ne na kostech, ale nařezaných), tak šel zbytek na pekáče a vydržel dost dlouho - dostalo se až na kapelu, která přijela ... no, dost pozdě.
Ano, kapela hrála v dolní hospodě. Dolní hospodu chtěla kapela - v horní je horší akustika. Ano, nebylo tam zakázáno kouřit, v těch podmínkách se to vlastně ani nedá obačovat - kdyby bylo teplo, dalo by se sedět na zahrádce.... :cry: Zas si vem, že tam nesmrděly párky ani auta z garáží.
Kardinální problém byl v tom, že odpad kuchtík a paní kuchařka mohla pracovat jen v jedné kuchyni - proto ta zavřená hospoda (v pátek)... Ostatně i v sobotu večer to v horní hospodě servírovali jen do sklenic a ne na talíře... :grin:
Nespokojenost nás samozřejmě mrzí, nicméně jsou věci, které skutečně neovlivníme.
I když, jistě by se dala vymyslet "neprasolepka" :idea:, něco jako "prase nežeru, kapelu neposlouchám"... - velká jak kráva, přes celý prsa a záda.

prasosmajlíka nám sebral ten silnější hospodskej, byly jsme vpodstatě mezi prvníma, a opravdu bylo řečeno (tím hospodským), že to bude jen jednou, tak jsme si dali tu porci a šli si grilovat k chatce... asi protože nás to trochu nasralo, že jednou tak a pak jinak, ani jsme se nepídili, jestli se to náhodou nezměnilo...

tímto děkujeme za upřesnění a příště prosím všem zainteresovaným (kráječ a spol.) včas oznámit...

jinak se mi akce mooooooooc líbila, a pokud se nic nepo... příští rok se zas přijedu odreagovat... zdarec

PS. když jsme dostávali porci, ještě hospodský nevěděl, kolik lidí ji má...
Vladimír "Šumák" Šuma
KPM Kaznějov
Vladimír Šuma

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MMK » 29 zář 2008, 13:08

Vladislav Seidl píše:Mně se akce líbila. Přežral jsem se prasátkem, doplnil to perkeltem od Maďarů a výtečnými sladkostmi od kluků z Prostějova. Co všechno jsem pil, si nepamatuju, v každém případě jsem část náplně odevzdal potupně v aleji. Prodejců bylo sice méně, přesto mi stačili vyprázdnit peněženku. Takže pozitiva převažují. Vlastně žádná nagativa jsem nepozoroval. Ale takový jsem já - věčně spokojený modelář. :-D
Jo vlastně jediným negativem bylo, že se nedostavil Sancha Pancha na svém jednostopém oři. :grin:

Přes lehký úbytek návštěvníků a části pravidelných prodejců, akce dobrá. Vlastně chybějící prodejci nevadí, tím víc trží ti věrní :grin:
A jestli se Saidlík přežral prasátkem tak nevím jak nazve svůj výkon jeden borec z fronty před námi.Přestože byl jedno místo před náma, než jsme zasedli se svým zkrojkem ke stolu, už stál druhý kolo, a to ještě vydyndal o dvě zakrojení na porci víc :shock:
A jedna úsměvná z družby s honvédy :-D : Jeden bodrý hostitel z Prostějova (RK) při návštěve magyárohně chtěl počastovat všechny hosty ze Zadunají poctivnou prostějovskou. Na dotaz "kdo je ještě maďar? se ze tmy ozvalo jakobymaďarsky zamumlání. Nicméně šťopičku dostal. Po zjištění že za chvíli mluví česky se mu dostalo peprných moravských přízvisek, vesměs nepublikovatelných :grin: :grin: Jo jo Robert se zná rozčílit :lol:
Takže 2009 zase. [-o<
MMK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod greenbaron » 29 zář 2008, 13:13

Vláďo, to mně mrzí dvojnásob, asi tuším, jak to vzniklo - že je prase větší, to bylo jasný od začátku, ale hospodskej (nejspíš) dostal strach, jestli přece jenom vystačí a ze začátku tak trochu trojčil... Pak se dohodli telefonicky a už to běželo dál furt dokola...
Hlavně, že tahle "skvrna na imidži" nezasrala to ostatní, co se snad podařilo... Nikdy nic nemůže být zcela bez chyby, to platí na takovýchhle akcích dvojnásob.

greenbaron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod greenbaron » 29 zář 2008, 16:08

Tak, na "válku" už vyvěsili nějaké fotografie, je tam i něco z maďarského ohňostroje.
Fotografie jsou tady: http://forum.valka.cz/viewtopic.php/t/75568/start/20

greenbaron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Filip Tomči » 29 zář 2008, 16:12

Já jsem byl velice spokojen s akcí. Posezení v hospůdce a pokec příjemnej. Jelikož jsme si nevzali topení(zase), tak jsme pěkně vymrzli, ale žijeme. Z prasátka jsem se tak přežral, že jsem ani nemohl chodit. Petr Muzikant říkal, že se mu to také líbilo a byl spokojen i s prodejem.

Pokud to bude příští rok, tak zase přijedem. =D>

PS: Bez Madarů by to tam bylo jak bez života. :mrgreen:
Filip Tomči

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Rok 2008