Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ Skupinové a tématické stavby ‹ Francouzká technika
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Super těžký tank Char FCM 2C 1/72 Ost models.

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Super těžký tank Char FCM 2C 1/72 Ost models.

Příspěvekod zdesko » 29 čer 2010, 23:01

..jestli se teda někdo rád hrabe ve fotkách..tak tady je jistotně co dělat asi tak do konce života.. :grin: A vypadá to, že jde převážně o francouzskou techniku.. :-k http://www.colleurs-de-plastique.com/fo ... 3&page=315
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod J. K. » 30 čer 2010, 06:06

El Thud píše:Tuhle potvoru by mohl vyhodit trumpeter místo německých neexistujících vozidel...

:grin: :grin: :grin: :grin: :grin:
Nakecáme jim že to je němec, a hned bude k dostání. :grin: :grin: :grin:
Slavná německá ocel :grin: :grin:
J. K.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod J. K. » 30 čer 2010, 06:29

hrdla píše:Tak jsem konečně zprovoznil internet. Článek z HPM mám a můžu poslat, jen se k tomu musím dostat (je na starém PC), takže kdo má zájem, ať se přihlásí. Ale nic moc dalšího v oblasti kamufláží tam není.
Nemá někdo fotku se sítěmi nad větráky (něco na způsob Mark I - viz poslední kamufláž od Zdeska)? Rád bych to postavil trochu jinak než Jarda, ať to není na jedno brďo (mimochodem nevíte, co je to to "brďo"?).
Díky.

No konečně, v brzku se přidá i Myro. Ty brďo, to bude Charů.
J. K.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod J. K. » 30 čer 2010, 06:32

Pánové pozor, dveře na levé straně mají obráceně panty.
J. K.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod J. K. » 30 čer 2010, 07:24

V brzku se dočkáme dalšího. http://www.modelltrans.de/home/
J. K.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod El Thud » 30 čer 2010, 08:21

Trumpeter ve svých počátcích jednoho francouze udělal - Hotchkiss.
El Thud

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 30 čer 2010, 21:48

hrdla píše:Tak jsem konečně zprovoznil internet. Článek z HPM mám a můžu poslat, jen se k tomu musím dostat (je na starém PC), takže kdo má zájem, ať se přihlásí. Ale nic moc dalšího v oblasti kamufláží tam není.
Nemá někdo fotku se sítěmi nad větráky (něco na způsob Mark I - viz poslední kamufláž od Zdeska)? Rád bych to postavil trochu jinak než Jarda, ať to není na jedno brďo (mimochodem nevíte, co je to to "brďo"?).
Díky.

..jestliže vlastníš to HPM..(mimochodem je to č.7 z roku 1996)..tak se tam dočteš,že takto "zadrátovaný" byl co se týká prokazatelnosti asi jen jeden stroj. Mělo by to být z roku 1921, kdy byly tyto tanky použity k výcviku posádek ve vojenském prostoru u Mourmelonu. Také se zde dočteš,že asi zatím jediná dostupná fotografie takto upraveného tanku je k vidění v knize "Taschenbuch der tanks" od Fritze Heigla. Kromě této úpravy je prý v knize ještě fotka jiného stroje, který veze na motorovém prostoru obrovskou cívku s kabelem.. :-k
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 30 čer 2010, 21:57

..co se týká nebezpečnosti tohoto tanku,tak mám dojem, že je nebezpečný "až po své smrti.." :x Rád bych upozornil pátrače na netu,aby byli obzvlášť opatrní a bez dobrého antiviru se nepouštěli do žádných velkých akcí... :wink: Jednu stránku mi odmítla otevřít Mozilla a na jiné musel zasáhnout promptně antivirus,který chytil trojskýho koně za uzdu a odvedl ho do kriminálu.. :wink:
Naposledy upravil zdesko dne 30 čer 2010, 22:41, celkově upraveno 1
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 30 čer 2010, 22:01

...zaujala mě tahle fotka Normandie, kde to vypadá,jakoby lvíčkové byli namalovaní na nějaké pavéze,která je na věž nějak přidělaná.. :-k Ale jiná fotka tohoto detailu,kterou sem dal Jarda o několik stránek dřív zase vypadá,že ta pavéza ja na věž namalovaná a vystínovaná tak,aby vystupovala jakoby nad povrch... :-k
Přílohy
FCM 2C_No7-(97)-(NORMANDIE)-a03a.jpg
Naposledy upravil zdesko dne 30 čer 2010, 22:45, celkově upraveno 3
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 30 čer 2010, 22:12

..podle jednoho z odkazů, která jsem dal u příspěvku s tabulkou z HPM..měl tank č 97..(nebo snad ještě s číslem 7..?) jeden čas jiné jméno. Místo "Normandie" se měl jmenovat "Lorraine" a měl na věži asi něco jiného,než lvíčky.. :-k Co to bylo,ale nevím..
Přílohy
FCM 2C_No7-(97)-(LORRAINE)-a01.jpg
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Myro » 30 čer 2010, 22:43

Zdesko, v 30. rokoch mali všetky FCM 2C na ľavej strane veže namaľovaný erb regiónu, podľa ktorého boli pomenované. Tank Normandie mal červený erb so žltými levmi. Erb bol lemovaný tenkou tmavou čiarou.
Po mobilizácii v roku 1939 erby zatreli, pretože boli príliš výrazné. Na niektorých tankoch sa potom objavili na vežiach aj iné symboly. Napr. tank č. 90 mal na veži lebku, tank č. 98 mal na veži číslice 8. Pokojne aj tank č. 97 mohol mať na veži niečo iného (ja zatiaľ neviem čo).
Podľa chars-francais niesol meno Lorraine ešte v 20. rokoch, keď mal č. 7. Po prečíslovaní na 97 už bol premenovaný na Normandie.
Myro

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 30 čer 2010, 22:48

Myro píše:Zdesko, v 30. rokoch mali všetky FCM 2C na ľavej strane veže namaľovaný erb regiónu, podľa ktorého boli pomenované. Tank Normandie mal červený erb so žltými levmi. Erb bol lemovaný tenkou tmavou čiarou.
Po mobilizácii v roku 1939 erby zatreli, pretože boli príliš výrazné. Na niektorých tankoch sa potom objavili na vežiach aj iné symboly. Napr. tank č. 90 mal na veži lebku, tank č. 98 mal na veži číslice 8. Pokojne aj tank č. 97 mohol mať na veži niečo iného (ja zatiaľ neviem čo).
Podľa chars-francais niesol meno Lorraine ešte v 20. rokoch, keď mal č. 7. Po prečíslovaní na 97 už bol premenovaný na Normandie.

..omlouvám se,že jsem mezitím editoval,protože mi pár věcí došlo.. #-o Mezitím Jsi ale napsal tento příspěvek, takže to jakoby moc nesedí. O těch názvech vím..a fotky všech mám..jen ta 97-ma mi pořád nějak neseděla... :-k
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 30 čer 2010, 22:53

..jinak jsem našel taky takovouhle kamufláž o které nevím,co si o ní myslet.. :x
Přílohy
FCM 2C_color03.gif
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 30 čer 2010, 23:31

..ještě malá ukázka toho, proč bylo nutné při cestě po železnici demontovat velitelskou pozorovatelnu... :wink: Jde o stroj č.99 Champagne, který jako jediný nebyl poškozen posádkou. V HPM se uvádí, že důvod proč zničen nebyl je neznámý, ale možná fotografie ten důvod napovídá.. :-k Posádka mohla mít strach ze zničení mostu, k čemuž asi neměla příslušný rozkaz.. :-k Popojet nešlo, protože vlaky zůstaly na tratích zablokované.
Přílohy
FCM 2C_No9-(99)-(CHAMPAGNE)-a08.jpg
FCM 2C_No9-(99)-(CHAMPAGNE)-a09.jpg
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 01 črc 2010, 00:05

..a ještě přidávám tu poslední kamufláž z HPM, kde je na "dvojce" (Picardii) předvedeno "navagonování"..
Přílohy
FCM 2C_No2-(92)-(PICARDIE)-color03.jpg
FCM 2C_No2-(92)-(PICARDIE)-color02.jpg
zdesko

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Francouzká technika