Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ 100 let Velké války (1914-1918) ‹ Letadla ‹ Galerie
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Nieuport Triplane, Kovozávody/Eduard, 1/72

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Nieuport Triplane, Kovozávody/Eduard, 1/72

Příspěvekod Vlastimil Lukáš » 25 lis 2023, 20:05

Dokončen pravděpodobně nejošklivější letoun, který jsem kdy stavěl :lol: . Trojplošník po Nieuportovsku. Proč toto vlastně vzniklo je mi záhadou. Zvláštní rozložení křídel zajištovalo pilotovi zajisté velice krásný výhled z kabiny, což ale bylo pravděpodobně jedinou výhodou tohoto experimentu. Při zkouškách ve francouzském a později v britském letectvu bylo zjištěno, že letoun je ve vzduchu velice nestabilní a nebyl přijat do sériové výroby.

Model z Kovozávodů doznal pár úprav. Předně jsem použil trup, VOP a SOP a podvodzek z modelu Nieuportu XVII firmy Eduard, žebrování na křídlech jsem zeslabil. Následně jsem vše nějak záhadně složil do kupy a podle dochovaných fotek jsem nalepil na model snad vše co tam mělo být.

Stavba zde: viewtopic.php?f=71&t=150819

Jak jsem se zmínil ve stavbě, model má bohužel špatně vyrobené výsostné znaky. Červené středy mají být podle fotek mnohem širší a i celková velikost kokard dle fotek moc nesouhlasí.

Model je hotov, v rodině Nieuportů si můžu udělat další fajfku. Nyní mi chybí už jen Nieuport XII a nějaký pěkný kousek Ni XVII s raketami La Pieur. (:)
Přílohy
5.jpg
4.jpg
8.jpg
7.jpg
6.jpg
2.jpg
3.jpg
Vlastimil Lukáš

• Odpovědět s citací

Re: Nieuport Triplane, Kovozávody/Eduard, 1/72

Příspěvekod KiR » 26 lis 2023, 06:21

No vidíš, Nieuport se ti podařil a já se netajím tím, že po Vánocích si koupím konverzní sadu od SPIN modelu, abych něco takového mohl mít doma ve čtvrtce. =D>
KiR

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie