Ono to tak vyzera, fotim to pod 100 W ziarovkou, vsetky tie preshadingy a tiene na portoch mi vystupuju. Ked sa na to pozeram nazivo sotva to vidno, preto to uz nechcem viac utlmovat. Fotky niekedy skresluju
Takze som bol prestahovany pod tuto temu Dnes sa mi podarilo prilepit horne kridlo a farbil som aj nejake detaily. Konecne sa mi podarilo to nafotit trochu lepsie, uz mi tie tiene na kridlach tak nesvietia. Je to takto blizsie skutocnosti
To ja jeste vuuubec nezacal ...
No snehu snad bude jeste douho hodne ...
Nejsem tak blby, jak vypadam na fotkach ... v realu jsem blbejsi ... !!! Aneb - Murphy musel byt optimista ... a optimiste by se meli strilet ... !!! Je lepší být souzen dvanácti, než nesen šesti ...
Skompletizoval som podvozok. Teraz bude nasledovat nastriekanie Vallejo lakom Satin, potom filtre, napustanie spar olejovkou, vyplety a nakoniec to hlavne co chcem skusit - prachove smuhy.
Som rad ze sa ti to paci Martin Moj dnesny postup:
- model som mal nastriekany zmesou lakov gunze polomatny + matny v pomere asi 3:1 v prospech polomatneho
- po zaschnuti som naniesol filtre. Pouzil som synteticke farby Revell, riedil som ich 6006-kou asi v pomere 5% / 95% v prospech riedidla. Kazdu z nich som nechal asi hodinu zaschnut. Model ziskal taky prachovo-nasedly povrch
- pokusil som sa aj o prve naznaky prachovych smuh na trupe, na fotke som ich zvyraznil tou zltou elipsou. Snazim sa rozbit ten jednotvarny povrch trupu bez spar
- nakoniec som povrch zjednotil lakom Vallejo air - satin. Tento lak treba striekat pomaly a v malych vrstvach, ale vysledny efekt je nadherny
Teraz bude nasledovat zvyraznenie spar olejovkou a potom vyplety
Vcerajsi progres, spravil som wash alebo aj napustanie spar olejovkou. Na tom hornom kridle som skusil olejovkou spravit take spinave mapy. Vyzera to zaujimavo ale neviem ci to tam nechat. Co myslite, je to dobre alebo to utlmit?