Dávám sem,na veřejný pranýř poslední kousek z vlastní dílničky aby se tak +- vědělo co se dá postavit obyčejným lepičem za pár hodin. Na lepší fotky nemám. Ani vybavení, ani čas, natož potřebu Poslední foto nedávám proto abych si honil vlastní ego,spíš pro ty kteří mají plno řečí (plnou hubu keců) o tom že psát příspěvky a poukázat na případný nedostatek z vlastního pohledu může jen ten kdo "něco" ,ovšem naprosto netuším co
Vozíček. Ano ,vozíček je samo domo. Před časem jsem přemýšlel co dát pod mistel,něco jednoduchého - rychlého a hlavně z toho co mám po ruce na stole, neb ve tři ráno před ED se vymýšlejí zázraky poměrně těžko (nebo naopak ) Vyšel vozík,řekněme verze 1,další rok jsem potřeboval pod mistel další - nový vozík , tak jsem něco málo přidal,startovací rakety madla,tažné oko ........ Další rok další vozík .........skoro uvažuji zda nemám udělat stavebnici coby mistel i s vozíkem! Sám budu vozíků ještě potřebovat!
Popíši stručně postup výroby,je to hrozně jednoduché. Za základ je vzata trubička průměr 3mm,klasický profil Ewg. Trubička pro kola (napříč) délky 32mm, Trubička - podélný nosník pro přední kolo zhruba 38mm (měřím u P 13B kde je vozík delší a zdá se hezčí)) -do kratší trubičky/do díry vlepím z každé str. kousek profilu malého průměru coby samotnou osu pro kola, -jednu stranu delší trubičky zapiluju kulatým 3mm pilníkem - udělám půlkulatou drážku do které nádherně zapadne kratší trubička coby nosník kol,slepím a vznikne T. - v místě spojení T , doplním kouskem trojúhelníkové destičky coby rohové výztuhy. - další kousek profilu tvaru U poslouží jako nosič,držák startovacích raket které vzniknou z kulatiny - profilu 3mm na malém soustruhu (jde i v ruce pilníkem),vrtačce pomocí obyč. skalpelu -tryska (což verze č.1 neměla) - z drátku či dalšího profilu se doplní madlo,přední oko ,někde něco ..... - jako kola jsem použil kola ze SU-7 144, která jsou dle mého tak akorát. - samotný model je na každé str. uchycen šikmou vzpěrou vedenou od osy kola (skoro kola) k trupu ,přední vzpěra je jedna pod kabinou či sáním.Vzpěra pro model usazena vždy v malé šikmé dírce,jak ve vozíku tak v modelu, vzpěry nelepím jen na tupo,to by hned upadlo a šlo špatně usadit do správné polohy. Usazení vzpěr model- vozík v dirkách se nemusí ani lepit,samosvorností a pružností (i nepřesností) to drží pohromadě hezky samo a jde doladit sklon aby to bylo "pravé ořechové".
Za dvě hodinky hrubá stavba hotova i s přestávkou na oblíbený čaj. Při doplnění schůdky celkem hezké a efektní. Fota dobrá nejsou,.........ani nebudou