Možností jak utlumit je několik. Mě se teď povedlo při stavbě těch dvou švalbínek, že to utlumil přímo stíranej wash. Takže už nic filtrovat netřeba. Ty modely jsou tak malý, že je stejně při tom stírání zasažena celá plocha křídla či trupu . Uvidíš po washi. Stříknout filtrem to můžeš nakonec vždycky.
Ten kontrast je hustej ..Nevím jestli by mi hlava pobírala dělat na dvou takhle velikostně odlišnejch modelech..Příště můžeš ještě zkusit B-29 ve čtvrtce a k tomu Buffalo v 1:144 ..
"Nejhorší ze všeho jsou trpaslíci..ty potvory vám vlezou všude..a strašně rychle se množí"..
wimpyho jeste doma nemam.cekam na nejakou zajimavou nabidku z druhe ruky.halifaxe mam doma,ale cekam na martina jursu jak se vyjadri ke dvojboji
jinak mam zalakovany dekaly,dneska sem docela slusne unavenej takze du spat ale zitra jeslti mi to vyjde budu chtit ty dekaly zabrousit do povrchu.snad to dodelam co nejdriv.
Michale stihneš to do pondělního klubu dodělat (ať je nás tam s drobkama víc )? A ještě jeden dotaz. Když jsi dělal tu svou pěknou Aviu S-92 zkracoval jsi hlavní podvozkový nohy? Já je včera nalepil bez úprav a ten postoj se mi zdá nějakej divnej (jako by měla zvedlej ocas ).
u avie sem podvozek nezkracoval,na toto sem nejak pozapomel kouknout pri stavbe.ale mas pravdu taky u ni mam trosku zvedlej ocas.no ted uz s tim nic delat nebudu bych to spis podelal nez spravil.
tak vzhledem k tomu ze aktualne neni doma fotak tak se to pokusim popsat jen slovy.
model uz je skoro hotovej, jen dodelat pozicni svetla, antenu a ramovani kabinky a je hotovo.ale nebyl bych to ja abych si model necim nepokazil.zacina se to u me stavat pomalu ale jiste tradici.tentokrat (nebo spis opet) je to kabinky,hlavne celni stitek kabinky.ubjevil se mi stejnej problem o kterym sem se zminoval pri prvnim lepeni kabinky.zalepil sem ji (sice opet extra thin tamkou ale sakra opatrne aby me zase nezavzlinala tak jak predtim),asi po trech minutach se nic nestalo.tak sem ji lehce zatmelil surfem.po asi dalsich peti minutach,kabinka stale v poradku sem surf ocistil debonderem a jeste sem chvilku pockal a nplacal na ni maskol.no a co se delo potom je mi zahadou protoze vcera,nebo spis dneska hodne brzo rano,kdyz sem maskol dal dolu me malem kleplo.pod kabinkou misto zelene barvy kakpitu mam krasne na kabince prilepenej modle plastik kterej je nebo spis byl pod barvou.ale co uz spalil sem se a pro priste vim ze na 144nach nelepit kabinku extrathinem ale najit jine reseni.ted uz to tak necham nechce se mi po Xte opravovat kamuflaz.tim padem ji do pardubic brat nebudu,necham ji ve vitrince vedle avie.
ted ke kamuflazi.mozna mam horni plochy svetly ale resit uz to nebudu mel sem s odstinem problemy.poprve sem si ale vyzkousel praci s olejama.na radu vojty novaka sem je redil tamiackym na emaily a delalo se s nima pekne.jen hodne vystouply detaily sem si lehce setrel az na plast kdovi cim to bylo.mozna tenkou vrstvou barvy.barva oleje je tam pouzita parizska modra a docela k tomu sedi.jen asi vinou jemnyho ryti se mi docela vytirala ze spar ale casem to chytnu do ruky protoze myslim ze sem s olejema nedelal naposledy.obtisky sem si jako vzdy pri zabrusovani do povrchu (byly ponekud tlustejsi) na nejakych mistech probrousil az na bulou barvu na dekalu tak sem opravoval.ale jinak sem spokojenej,model sem mel zkouskovej a ucici a poznavaci.
pro brnaky,dneska ho budu mit v klubu takze se tam do me budete moct pustit tesim se alesi na toho tvyho.
Viděl jsem na vlastní vočička a můžu říct, že ta katastrofa s kabinkou není až tak tragicky vidět. Myslím si, že ti spíš zavzlínal debondér s rozpuštěným surfem pod kabinku. Mě se to stalo taky s ředidlem Mr. Color a surfem. Barvy sedí jen to chtělo ne tak ostrý přechody, ale to je u tohohle měřítka kumšt.
ja vim no ty prechody.ale jak je to tak malinky tak se to tezce dela.ale uz mam napad na priste tak uvidim jak se zadari priste.snad se mi jeste podari sehnat.
jinak uz to mam vyfoceny jen sem to jeste nestihl stahnout do kompu protoze je obsazenej pocitac rodici.snad pozdeji.
jestli se ukaze v pardubicich to si jeste rozmyslim.zvazuju ale ta kabinka mi moje zvazovani meni.