Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ Zájmové skupiny ‹ What if... ‹ Galerie What if
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Fantasmagórie podle Jendy

Galerie Vašich modelů
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Fantasmagórie podle Jendy

Příspěvekod werwolff » 12 bře 2013, 21:00

já bych to s tímhle zbarvením viděl na džungli. Rovníková Afrika,jihovýchodní Asie,Latinská nebo jižní Amerika...

Fajn,já jsem spíš sice příznivec rudé zóny,ale některá z místních paralelních teorií předpokladá čs.protektorát někde v Africe,takže proč ne? :-D
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
werwolff

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ujík » 12 bře 2013, 23:02

To přejde, já si taky dal předsevzetí, že ve What if nedám na letadlo jiné znaky než české a jak to nakonec dopadlo. :grin: Ikdyž většina je/bude s čs. znaky, už na tom tolik nebazíruju.
2020 hotovo: Bf 109G-6/R6 (Tamiya 1/72) - Ital , Bf 109G-10/U4 (Finemolds 1/72) - MKHL
2019 hotovo: Bf 109G-6 (Tamiya 1/72) - MKHL
ujík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kragh » 13 bře 2013, 16:09

Taky tak...
What-If CZ
Každý člověk musí být každý den aspoň chvíli blázen, jinak se zblázní doopravdy...:-)

Na stole: Ornitoptéra z fimu Duna. Meng 1/300
kragh

• Odpovědět s citací

Příspěvekod werwolff » 23 bře 2013, 13:38

Aby se neřeklo,že nic nedělám :D
P3230186.JPG

Teď kolotoč dobrušování a pak pokusy o dorývání.Nakonec by z toho měl být Švéd.
werwolff

• Odpovědět s citací

Příspěvekod novis » 23 bře 2013, 15:48

Založ si chlívek ve stavbách a fotky ze staveb dávej tam :wink:
novis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod werwolff » 15 zář 2013, 21:38

Zdravím Vás,chlapci (a případně děvčata)
I přes léto se nakonec semtam chvilka našla.
1. obludka Tamka Fw-190 je to takový nemastný neslaný,původně jakože newhatifové,jenže já prostě nemůžu vzít návod nebo kamo z netu a udělat to reálně,musím si to napatlat a polepit jak se mi líbí :grin:
Bohužel až po nalepení překrytu jsem zjistil,že opěrka hlavy mi leží na stolku no a lepím kabinky liquidem od Humbrolu :(
DSC00173.JPG
DSC00172.JPG

A jelikož se tu pěkně množí dálkové eskortní Spity,i já se pokusil s Airfixí 22kou,tady zas selhala technická příprava,tentokrát se to projevilo prohozenými laufy kanónů.Jakmile si opatřím akademáckou P-51B,dostane ještě papírové nádrže pod křídla aby mohl opravdu eskortovat.
DSC00170.JPG
DSC00168.JPG
DSC00165.JPG

Fotky i modely jako obvykle nic moc,ale já jsem šťastný,že vitrínka přestává být prázdná :celeb:
werwolff

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Olda Homola » 17 zář 2013, 21:07

Ahoj,
pěkné! K tomu Spitu 22 - tomu by spíše slušely pozdní přídavné nádrže, které přiléhaly těsně ke křídlu v podobně "kapek" + jedno "torpédo" pod trupem...tak jsemto aspoň plánoval já...
tady je to hezky vidět
http://www.cmkkits.com/res/data/166/018901.jpg?seek=1
Olda Homola

• Odpovědět s citací

Příspěvekod werwolff » 21 zář 2013, 19:46

Ahoj,děkuji za slova chvály [-o< .Člověče ty nádrže nevypadají vůbec zle a slušely by jak 22 od Fixu tak i Akademácké čtrnáctce.Díval jsem se na to a není skladem,sakryš kde to sehnat,to "torpédo" by snad šlo upravit z Hellcatu,ale ty kapky,to bude asi oříšek,snad jedině z něčeho vystrouhat :-k ,ale tak šikovný já asi nebudu.Jinak co se týče pozdních spitfirů tak myslím,že Airfixí 22 se stane společně s Tempestem od Akademky mým nejoblíbenějším modelem :D .
werwolff

• Odpovědět s citací

Příspěvekod werwolff » 21 zář 2013, 20:59

Tak jsem si pro radost napatlal pejska ke svému téčku:http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=254&t=70568
Je to myslím ze sady zvířat od Tamky
Přílohy
pes.jpg
werwolff

• Odpovědět s citací

Příspěvekod werwolff » 01 pro 2013, 17:52

Připravím si tu s dovolením story,i když modelu ještě chybí podvozek a baky,snad zítra foto,doufám.

Když byla v květnu 1945 ukončena válka v Evropě,zbývalo srazit na kolena ještě císařské Japonsko.Jelikož testy americké atomové bomby dopadly neslavně,bylo rozhodnuto přistoupit k invazi na mateřské ostrovy.Vzhledem k tomu,že spojenecké smlouvy byly postaveny tak,jak byly,obrátil se i Sovětský svaz na východ a začal osvobozovat rozsáhlá území v Asii od japonské okupace.Stejně tak naše jednotky ve Velké Británii byly místo odeslání domů reorganizovány a přezbrojeny. 311. peruť,nyní již u Coastal command nepotřebná, byla v červenci 1945 přezbrojena na urychleně dokončený typ Avro Lincoln a odeslána do Austrálie k pokračovacímu výcviku.Současně se ze SSSR přesunul personál,vytvořený z Volyňských Čechů,doplněný dobrovolníky z USA a Kanady,kde jejich rodiny žily ve třetí, i čtvrté generaci.Tak vznikla 314. Čs bombardovací peruť,označená kódem SY.Z těchto dvou perutí byl vytvořen Čs. bombardovací wing.Jeho úkolem bylo přesunout se na Okinawu a odtud bombardovat jak průmyslové cíle a přístavy,tak i samotné Tokio.Vzhledem ke stoupající kvalitě japonských záchytných stíhačů byl spolu s ním přesunut i Čs.stíhací wing,který měl za úkol 311.a 314. poskytovat doprovod a stíhací krytí.Vzhledem ke skutečnosti,že Spitfiry verzí Mk.IX již byly za zenitem a výkonově nestačily na japonské stíhače,byly odveleny k bitevním perutím a výcviku.Českoslovenští stíhači prošli ve Skotsku přeškolením na typ Spitfire Mk.XIV,a po ukončení kurzu odeslání námořní cestou do Brisbane,kde převzali zbrusu nové stroje Spitfire Mk.22.
Vzhledem k tomu,že podstatná část trasy letu z Okinawy k cílům a zpět probíhala nad mořskou hladinou,dostaly stíhací stroje RAF novou kamufláž,sestávající ze světle šedomodré na spodních plochách,doplněné dvěma odstíny modré na plochách vrchních.Nelemované výsostné znaky bez červeného středu byly umístěny v šesti pozicích,doplněny bílo-modrým pruhem na kýlové ploše.Seriálová čísla černá.Jelikož kódové označení v barvě sky nebylo na tomto povrchu dostatečně patrné,byly kódy stříkány červenou barvou,podobně jako na nočních strojích v Evropě.
Chtěl bych Vám představit osobní stroj velitele 313.perutě,S/ldr Aloise Havrana,velice úspěšného stíhače,který v závěrečných bojí nad Evropou sestřelil Dva Bf-109 K-4,jeden He-177 a jako jeden z mála našich letců si připsal na své konto i reaktivní noční Me-262 B.Nad Japonskem pak ke svému skóre přidal ještě tři stroje:2x J5N2 a jeden A7M.
Letoun nesl kódové označení RY-M,nápis Anča pod kabinou,což bylo jméno Havranovy ženy a obrázek havrana na motorovém krytu.Na dvířkách kabiny symboly sestřelů a před nimi vlaječku Squadron leadera.

Edit:opraveny slohové boty a překlepy.
Naposledy upravil werwolff dne 02 pro 2013, 21:28, celkově upraveno 1
werwolff

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kragh » 01 pro 2013, 21:10

Herhot, to vypadá nadějně ;-I
What-If CZ
Každý člověk musí být každý den aspoň chvíli blázen, jinak se zblázní doopravdy...:-)

Na stole: Ornitoptéra z fimu Duna. Meng 1/300
kragh

• Odpovědět s citací

Příspěvekod werwolff » 02 pro 2013, 21:41

Díky Kraghu,ono to kecání mi jde a vypadá nadějně,teď padne kosa na kámen:dodám fota a bude po naději :x :D

Takže:Stavebnice,jak jinak Airfix.Úpravy skoro žádné,jen kolečka a nádrže včetně závěsníků z mustangu B od akády.Přišlo mi,že ty papíráky mají o dvě obruče navíc,tak jsem to odbrousil a přišel i o ty jemné linky výztuh.Protože se mi líbí mašiny s "dlouhým rypákem" dal jsem vrtuli a předek kužele z krabky a základnu kužele od akády.Zajímavý,že fix má vrtuli skoro u trupu a akademka posunutou v kuželu dopředu,buď to má jeden blbě,nebo se to mezi XIV. a 22. lišilo :-k .
Stříkáno humbrol,jako vždy,zkusil jsem s tou svojí druhohorní bouchačkou freehand a nic moc,ale aspoň to není ostrý,ono z těch mých fotek je stejně kulový vidět.Na závěr sidolux,jako vždy.Panťa sice radil polomat,ale až pořídím prachotěsnou vitrínu,stříknu to sakumprásk možná jednou všechno.Zatím lesk nutnost,kvůli údržbě :( .
Tak fotky:
Přílohy
DSC00009.JPG
DSC00007.JPG
DSC00006.JPG
DSC00005.JPG
DSC00002.JPG
DSC00001.JPG
werwolff

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Raptor » 03 pro 2013, 11:07

Vypadá to sice zajímavě ale nabízí se otázka jestli by spíš jak zpevňování křídla aby ty baky vůbec udrželo nebylo logičtější použít buď větší "krabicový" bak pod trup nebo tam zkusit nabastlit jednu z těch amerických nádrží pro dálkové operace... :-k Mám zlej dojem že tohle by upadlo i s křídlem
Workbench: 1/48 Macchi MC.200

Obrázek
Raptor

• Odpovědět s citací

Příspěvekod werwolff » 03 pro 2013, 17:39

No,ony to jsou klasické USAF papíráky z P-51,asi je to čočkový efekt,asi jako ty obrázky skejťáků s obříma nohama,jestli víš,jak to myslím.
konkrétně je to toto:
images.jpeg
images.jpeg (4.95 KiB) Zobrazeno 3312 krát
108 galonová papírová odhazovací přídavná nádrž.Jinak na téma baků u dálkových spitfirů už tu psal i Olda,já se s tímto názorem sice ztotožňuju,ale jsem na tom opačně než Neruda:ne"kam s ním",ale "kde je vzít".
werwolff

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Raptor » 03 pro 2013, 17:45

Jasně, to že jsou to "papíráky" jsem poznal, to je celkem charakteristický tvar.

Stran toho "kde je vzít"...když si člověk veme kolik jich při každým náletu na Německo a Japonsko naházely Mustangy, Lightningy a Thunderbolty tak bych řekl že výroba bude dostatečně naddimenzovaná na to aby je mohli odebírat i britové nebo někdo jiný. Navíc tyhle baky byly na výrobu poměrně dost jednoduché protože většina součástek se jede normálně na lisech a to včetně sestykování hlavních polovin (proto je na tom takový lem)

A pro úvahy "kam s nimi", no, zkusil bych si položit jednu otázku - jak moc blbě by se Spit tvářil na vyšší podvozek? Ne že by mu nový, ideálně opačně otevíraný podvozek neprospěl už takhle...
Workbench: 1/48 Macchi MC.200

Obrázek
Raptor

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie What if