Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ Zájmové skupiny ‹ What if... ‹ Galerie What if
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

F-18 C Hornet

Galerie Vašich modelů
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

F-18 C Hornet

Příspěvekod Jarek S. » 12 čer 2009, 18:25

Koncem Listopadové války,se podažilo američanum dopravit letku nejmodernějších námožních stihacích bombardéru F-18Ckteré,ale už nestihly,až na jeden let pří němž byl jeden stroj ztracen,již do boju zasáhnout. Toliko oficialni dementi ministerstva obrany USA novinářum tyden po skončení války,při vyjádření celkových ztrát.O tyden později jim spadly huby,když na vítezné přehlídce ČSLA mohli vidět za doprovodu dvou MiG 29 přistávat cosik žlutočernýho a majicího tvar F-18. Jak se to tehda odehrálo je práce pro hysteriky,takže tím se zabyvat nebudu.Ale přidám jednu perličku:letoun byl samozřejmě puvodně nastřikán ve standartní šedošedé kamo,proto že se ale na přehlidku počítalo i s letovou ukázkou kořistni techniky( samozřejmě ,že te letuschopné)bylo narychlo rozhodnuto přebarvení F-18 aji z preventivních duvodu,protože protiletadlovci měli ještě cukáni v palcich. Práci byl pověřen jeden z mechaniku,ale ten,aby nepříšel o dobrej erárni gáblik,tak svou práci odflak,jen aby ho stih..Sice bylo potom vyšetřováni,zda to byl umysl a sabotáž či ne,ale vzhledem k tomu,že jeho žena si občas šla zavrkat s místním tajemníkem KSČ,bylo to zhodnoceno,jako odpor k imperialistické věci díky následkum z války,mechanik dostal placku za věrnost lidu,a dál se v tom nešťouralo.
Přílohy
sršaň 001.jpg
sršaň 002.jpg
sršaň 003.jpg
sršaň 004.jpg
Naposledy upravil Jarek S. dne 12 čer 2009, 18:48, celkově upraveno 1
Jarek S.

• Odpovědět s citací

Re: F-18 C Hornet

Příspěvekod novis » 12 čer 2009, 18:36

Ten mechanik to odfláknul pěkně =D> =D> =D>
novis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Raptor » 12 čer 2009, 18:41

Máš to moc pěkné =D> =D> =D> Povedený sršáň :)

Mám ale technickou poznámku k té historii.Vítězná přehlídka proběhla dva týdny po podpisu příměří a obávám se že pokud s tím letounem pilot rovnou nedezertoval (navigační omyl bych vzhledem k dokonalé navigační výbavě amerických pilotů a vynikající znalosti našeho území americkými piloty zcela vyloučil) tak mám obavy že by se jej za dva týdny bez přístupu k náhradním dílům (nepředpokládám že by nám je američané poskytli a navíc není ani co zkanibalizovat protože to byl jediný Sršáň kterého naši v jakémkoli stavu získali) do vzduchu dostali jen dost těžko (po nouzovém přistání šlo letadlo obvykle rovnou na důkladnou revizi ne-li generálku) natož aby se s ním naučili létat natolik aby jej mohli v akrobacii předvádět nad městem (nějaká akrobacie tam byla ale rozhodně se tam v ní nepředvádělo celé letectvo protože to by tam diváci seděli dva dny).Samozřejmě je tu možnost že jej krotil sám dezertér ale to mi přijde jako dost drzá provokace...
Workbench: 1/48 Macchi MC.200

Obrázek
Raptor

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarek S. » 12 čer 2009, 18:49

Raptor píše:Máš to moc pěkné =D> =D> =D> Povedený sršáň :)

Mám ale technickou poznámku k té historii.Vítězná přehlídka proběhla dva týdny po podpisu příměří a obávám se že pokud s tím letounem pilot rovnou nedezertoval (navigační omyl bych vzhledem k dokonalé navigační výbavě amerických pilotů a vynikající znalosti našeho území americkými piloty zcela vyloučil) tak mám obavy že by se jej za dva týdny bez přístupu k náhradním dílům (nepředpokládám že by nám je američané poskytli a navíc není ani co zkanibalizovat protože to byl jediný Sršáň kterého naši v jakémkoli stavu získali) do vzduchu dostali jen dost těžko (po nouzovém přistání šlo letadlo obvykle rovnou na důkladnou revizi ne-li generálku) natož aby se s ním naučili létat natolik aby jej mohli v akrobacii předvádět nad městem (nějaká akrobacie tam byla ale rozhodně se tam v ní nepředvádělo celé letectvo protože to by tam diváci seděli dva dny).Samozřejmě je tu možnost že jej krotil sám dezertér ale to mi přijde jako dost drzá provokace...

Opraveno,o akrobacii jsem nic nepsal..šlo jen o prulet nad hlavami,a jak se to k nám dostalo je práce pro histeriky jak jsem již psal.
Jarek S.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ujík » 12 čer 2009, 22:37

Pěkné =D> =D> , trochu moc divoké ,ale pěkné [-o< .
2020 hotovo: Bf 109G-6/R6 (Tamiya 1/72) - Ital , Bf 109G-10/U4 (Finemolds 1/72) - MKHL
2019 hotovo: Bf 109G-6 (Tamiya 1/72) - MKHL
ujík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PantherG » 12 čer 2009, 23:57

Bezva =D>
Sice návrhů na zbarvení (dle výpovědí pamětníků) bylo víc a hezčích....smůla byla,že práci dostal onen zmiňovaný technik.Pravda je taková,že "trochu" pomohla manželka onoho technika.Zvlášť,když výše zmiňovaný tajemník strany chodíval hrát mariáš s velitelem příslušného útvaru. Ale opakuju: jde o vzpomínky pamětníků a může to být jen "pomluva ze závisti"... :P :P :P :P
Obrázek
Václav Maděra - PantherG@seznam.cz Z blbce vola neuděláš.....
Nebojte se dokonalosti..... Stejně jí nikdy nedosáhnete !
PantherG

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie What if