Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ Zájmové skupiny ‹ What if... ‹ Galerie What if
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

"Služební Spit" 1/72

Galerie Vašich modelů
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

"Služební Spit" 1/72

Příspěvekod Gusta » 09 pro 2020, 16:54

Celkem nedávno, na začátku letošní topné sezóny, si jeden můj známý posteskl "....že by snad potřeboval mít u prd.le vrtuli, aby v práci stíhal...." Takže nápad byl na světě téměř okamžitě, samotná realizace se samozřejmě kapánek protáhla. A toto je výsledek.
Pro "zprznění" modelu legendárního letounu jsem zvolil lehce uleželou stavebnici Spitfire Mk.IX od KP. Použit původní obsah krabičky, provedeno něco málo úprav pro službu v civilním sektoru - demilitarizováno, kompletně zadeklovány podvozkové šachty, odstraněn sloupek antény (stejně je nový majitel furt na mobilu), vynecháno zpětné zrcátko - nepředpokládám, že by snad reálně hrozila ostrá dávka ze šesté hodiny od stroje náležejícího k "nekalé" konkurenci...a i kdyby se schylovalo k eskalaci napětí na trhu práce, lze toto celkem jednoduše dovybavit.
Už se asi nedozvím, kde přesně bude tato vrtule umístěna, ale pro jistotu jsem volil firemní barvy vč.loga, namísto původně logicky se nabízející celohnědé kamo.... :lol:

](*,) to "vesmírné smetí" zevnitř překrytu kabinky mě vytáčí víc než obvykle, jelikož to je zcela hmatatelný důkaz mé vlastní blbosti - otvory pro "čepy" uchycující model ke stojánku jsem vyvrtával ve fázi téměř dokončené kompletace modelu a (světe div se) vrtáček jsem "prohulil" až do prostoru kokpitu.....čistý průstřel :crazy: Takže veškeré "špony" napadaly přímo na překryt. A že ty mrchy tam držej jak přilepený, to teda držej... [-(
(:)
Přílohy
001.jpg
002.jpg
003.jpg
004.jpg
Gusta

• Odpovědět s citací

Re: "Služební Spit" 1/72

Příspěvekod Olda Homola » 09 pro 2020, 19:19

vtipný nápad, sluší mu to!
=D>
Olda Homola

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kragh » 09 pro 2020, 21:27

=D> =D> =D>
What-If CZ
Každý člověk musí být každý den aspoň chvíli blázen, jinak se zblázní doopravdy...:-)

Na stole: Ornitoptéra z fimu Duna. Meng 1/300
kragh

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Gusta » 09 pro 2020, 21:30

Díky ;-I Jako vtip to bylo myšleno a tak to bylo i přijato. A pokud je ten "kabátek" ohodnocen jako slušivý, tak to už je bonus navíc. A nezapírám, že pro mne potěšující....dík. A ať se daří!
Gusta

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PantherG » 21 pro 2020, 13:35

Jo, pěkná práce.... =D>
Akorát teda co tam postrádám je imatrikulace.... OK - něco....
Třeba mrňavé na ocase..... jako mají na warbirdech.
Ale to je jen nepodstatný detail :P
Obrázek
Václav Maděra - PantherG@seznam.cz Z blbce vola neuděláš.....
Nebojte se dokonalosti..... Stejně jí nikdy nedosáhnete !
PantherG

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Gusta » 21 pro 2020, 18:41

PantherG píše:Akorát teda co tam postrádám je imatrikulace.... OK - něco...
Hm, tak to máš pravdu...a "výrazu" modelu by to jen a jen prospělo. Bohužel jsem jej již předal.
Ale díky za připomínku a za Tvůj názor. ;-I
Detaily tvoří celek....
Jejda, tohle určitě nebude z mojí hlavy [-( :-D
Gusta

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PantherG » 22 pro 2020, 07:47

Moje kecy neřeš.
To už je taková moje "profesionální deformace".... :nuts:
Jak furt kreslím What if ptákoviny, snažím se, aby to bylo co nejvíc odpovídající "realitě"....
.... tedy pokud je něco podle nějakého předpisu, tak aby to tomu předpisu co nejvíc odpovídalo. Jako třeba umístění výsostných znaků, umístění a velikost markingu a tak. A stejně skoro vždycky něco zblbnu.... :lol: :lol: :lol:
Takže se nenech znechutit a klidně pokračuj :P
A pro případ potřeby jsem k dispozici ... :wink:
Obrázek
Václav Maděra - PantherG@seznam.cz Z blbce vola neuděláš.....
Nebojte se dokonalosti..... Stejně jí nikdy nedosáhnete !
PantherG

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Gusta » 22 pro 2020, 11:00

To je úplně v pohodě. Jako přiznám se bez mučení - na té SOP měla být původně opět číslovka "123" (ono to má návaznost k té firmě,ale oni to tam nečtou jako "stodvacettři" , ale jako "raz, dva, tři.....a je to!"....takový to budovatelský heslo :lol: nebo možná spíše další epizoda ze seriálu Pat a Mat, asi záleží na úhlu pohledu :grin: To jen na vysvětlení :-D ) Jenže vymaskovat takovou drobotinu se mi nedařilo a po anabázi s tím "hlavním značením a zejména s logem, to jsem předělával nejmíň natřikrát" :? už taky nějak scházel morál... :P Vhodné obtisky nějaké číselné řady jsem ve svém archívku taky nedohledal,a tak jsem tam nakonec "plácnul aspoň toho netopejra"....v podstatě jen proto, aby tam "něco" bylo.
Takže Tvá připomínka mne jen utvrdila v tom, že můj "původní myšlenkový pochod" se v jeden okamžik ubíral zcela vyjímečně i správným směrem.... :)
A díky za nabídku... :wink: Je to docela fajn pocit vědět, že se člověk má kam obrátit ;-I
Gusta

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie What if