teda pánové....americká agrese v Iráku proběhla až po listopadové válce....V listopadu byly nasazeny i nějaké expediční jenotky USMC. A stopro tam byly i M-60A3 ( http://cs.wikipedia.org/wiki/M60_Patton ).Nebojte,taky na ně dojde....
další pokračování musím opět dopsat....až to bude komplet,tak to dám celé jako jeden soubor včetně obrázků ke stažení pro zájemce .... nebo pošlu...pokud to dopíšu....no a nějaký čas budou chtít i kamufláže.....nedej Bůh,abyste po mě chtěli i kamufláže na protivníky...
Václav Maděra - PantherG@seznam.cz Z blbce vola neuděláš..... Nebojte se dokonalosti..... Stejně jí nikdy nedosáhnete !
Ve čtyři ráno mě budí klepání na poklop.Máme hlídku okolo našeho stanoviště.Pomalu obcházíme okolí.Semtam zahučí letecký motor,ale blízko nás nic.Začíná svítat,probouzejí se ptáci.Sice dělají obstojný rambajz,ale to znamená,že v okolí je klid.Po šesté ranní probouzíme zbytek osádek.Sotva se dáme jakžtakž do pořádku,už nám přijíždí vystřídání.Na rozkaz divize tady vepředu musí být pořád hlídka. Vracíme se do tábora,zajedeme do okopů a přesunujeme se ke kuchyni.Aspoň že nám nechali plnou várnici horkého bílého kafe.Mě k tomu stačí jen chleba.Salám zabalím a strčím do kapsy i s kusem chleba.Není na škodu mít sebou pořád něco k zakousnutí.
Na ranním nástupu se dozvídáme,že v našem sektoru byl sestřelen jeden náš průzkumný MiG-21R. Hned po nástupu je zase trochu rozruch.Kousek od nás se rozmisťuje motostřelecký pluk,naše podpůrná pěchota.U štábu zastavuje průzkumácké bevko – BPzV.Málem mě vypadávají oči.To bevko vypadá,jakoby přijelo z roku 1944 z Arden.Kamufláž téměř stejná,jakou mívali za války němčouři.Jako modelář mám něco o tomhle nastudované,tak vím,že pro ukrytí je ta kamufláž perfektní.Přemýšlím,jak by to vypadalo na mém téčku.Velitel naší roty odjíždí s průzkumáky směrem ke hranici a my jdeme zpátky k tankům.Jelikož 2. a 3. prapor právě malují na tanky mobilizační kamufláž,vyptám si trochu barev a jdu si hrát se svým tankem.No,nevypadá to nejhůř.
Když jsem to moje „veledílo“ viděl asi z 500 metrů,tak nevědět,kde tank stojí,stěží bych ho viděl…
Odpoledne máme „zaměstnání“.Opakujeme si teorii.Střelecká příprava,taktika,první pomoc a podobně….Aspoň nějak se zabavíme a nemáme čas myslet na to,co nás čeká… Během odpoledne se dozvídáme novinky.Chvíli po startu vybouchlo vládní túčko s delegací.Měli letět do Varšavy na nějaká jednání.K atentátu se přihlásili chartisti – jak jinak… Poláci a sověti údajně přislíbili pomoc v případě bojů: stíhačky,tanky a prý snad i dobrovolníky.Ale o tom se mluví jen šeptem.Oficiálně se drží mimo.Uvidíme… Během dne je vyhlášeno několik leteckých poplachů.To sebou každý hodí do nejbližšího možného úkrytu,nebo prostě jen tak na zem. Když je to asi popáté během hodiny a půl,tak se každý napřed koukne na oblohu a když nic nevidí,pokračuje v klidu s tím,co dělal před tím… Večer nástup,večeře,chvilku osobní volno (karty,dopisy a tak..) a pak se jde zalehnout…Dnes má náš 1.prapor celou noc na spaní.Aspoň doženeme těch pár nedospaných nocí.To je k nezaplacení.Já s Paťou a Kornym jsme si v okopu pod tankem nachystali slušný „bivak“. Bude se nám spát jako v pokojíčku…Je večerka a během chvilky usínáme…
Naposledy upravil PantherG dne 28 zář 2008, 22:48, celkově upraveno 1
Václav Maděra - PantherG@seznam.cz Z blbce vola neuděláš..... Nebojte se dokonalosti..... Stejně jí nikdy nedosáhnete !
Naposledy upravil KOPAPAKA dne 28 zář 2008, 22:11, celkově upraveno 1
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] "25 států umožňuje člověku koupit zbraň, připnout si ji a vyjít na ulici bez jakéhokoli povolení: něktří tvrdí, že je to šílené. Ovšem 4 z 5 vražd v USA se stanou v té druhé polovičce států, tak kdo je tu šílený?" -Andrew Ford
Vojta Novák, KPM ZNOJMO Hotovo: Spitfire Mk.Vc (Eduard 1/48), Silbervogel (Takom 1/72) Shelf of shame: 20+ Běžte radeji lepit... Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
Díky díky...jen se bojím,co bude dál...ty boje byly peklo...dělá se mě divně okolo žaludku,když tak na to vzpomínám...nevim nevim,jak to bude vypadat v písmenkách
Díky,Fishbede....ale fakt se bojím popisu bojů....pořád se měv hlavě převaluje,jakým stylem to popsat...ale jeden nápad už mám...takovou třešničku na dortu...ale bude až na sám konec....