Tak je tu další kousek, zakoupený na Zlínkitu .... zase jedna z "Wunderwaffen".... Junkers EF-128 jako Nachtjager. Stavba zatím v pohodě, nic extrémního... akorát teda spoj svislých ploch s křídlem je třeba výrazně vytmelit. Jinak z pohledu "detailisty" se skromnými podklady bude třeba několik vylepšení.... hlavně udělat kanály sání k motoru v trupu a odvod mezní vrstvy vzduchu, možná nějaké ty krytky narýt (hlavně přístupy ke zbraním).....a jelikož v modelu je pouze radarové zařízení Naxos, asi doplním nějaký ten "stíhačkový radar", něktará z verzí Lichtenstein.... plus příslušné vybavení do prostoru operátora. Kamufláž zatím nevím, ale nejspíš nějaká varianta německého nočního barvení....
Přílohy
Václav Maděra - PantherG@seznam.cz Z blbce vola neuděláš..... Nebojte se dokonalosti..... Stejně jí nikdy nedosáhnete !
Kokpit byl moc prázdný.... a to co mělo přijít dovnitř bylo..... no.... tak nějak divné... Tak jsem použil jen palubní desku.....a zbytek kopitu ( sedačky, boční pulty, panel radarooperátora) jsem zkanibalizoval ze staé Me-262B-1/U-1 od Revellu.
Přílohy
Václav Maděra - PantherG@seznam.cz Z blbce vola neuděláš..... Nebojte se dokonalosti..... Stejně jí nikdy nedosáhnete !
A sakryš... já měl za to, že kokpit ve Schwalbe sem měl v RLM 02. Asi jsem přehmátl barvu. Jen jsem to vyloupnul ze starého modelu, seříznul a vlepil..... A ta díra na hřbetu: tu musím doladit..... podle plánu sloužila k odvodu mezní vrstvy vzduchu..... Zní to asi blbě, ale tak je to u náčrtků projektu.... model to vůbec neřeší.... stejn jako vzduchový kanál od vstupů k motoru. Ale na ten už jsem hodil bobek.... pokud bude model stát na stole, poznat to nebude. A udělám jinou verzi, vybavenou nejen systémem Naxos (ten možná vynechám), ale hlavně doplním "paroží" radaru z Me-262B. A pod křídly buď naváděné rakety nebo přídavné nádrže.
Pantiku, vem si štětec a pomocí drybrushe zvedni umělecky koupit. Jinak už ten interiér nezachráníš.
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek "Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími "Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským, že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
-Mno,.... ty barvy nejspíš skreslila lampička... a vlastně já to po vyfocení ještě krapet dolaďoval.... když jsem uviděl ty fotky. Překryt už mám zalepený a zamaskovaný.... možná to ještě poléčím. Co máš za problém s podvozkem, Randalfe? Teda krom obligátního začištění? Zalepil jsem nohy..... pohlídal geometrii.... a pak přidal kola. Příďovou nohu jsem zastrčil nadoraz a zakápl lepidlem ke stropu šachty. Žádný problém.... prubnu to teda ještě fotnout....