Jelikož jsem zde na fóru nikde nenašel recenzi průsvitných barev Ammo, byl jsem nucen si je pořídit sám a vyzkoušet je.
Pro tyto účely (a pro účely mého vánočního Pzh. 2000) jsem zakoupil barvu Crystal orange.
Barva je ve standartní 17ml nádobce s kapátkem a bílým uzávěrem pro snažší použití.
Práce s těmito barvami je velice podobná jako s jejich standartními protějšky. Zápach barev je obdobný, ale poněkud slabší a celkově jsou tyto barvy jakýmsi hybridem mezi barvami Vallejo a Ammo. Mnohem lépe se sají do štětce, jsou více naředěné a nezanechávají po zaschnutí stopy štětce (to je jeden z problémů standartních Ammo barev). Barvy jsem zkoušel na nepoužitých světlech z T-28 jednou z rubové, podruhé z lícové strany. Z lícové strany bylo ke stavu na fotkách potřeba cca. 5 tenkých vrstev, z rubové kvůli reliéfu a řídkosti barvy (nastal zde kapilární efekt) o dvě víc. Bohužel se po zaschnutí ukázalo, že tyto barvy zasychají do polomatného povrchu, proto bych vždy upřednostňoval aplikaci z rubové strany.
Celkově vzato mě tato barva potěšila svým "user´s friendly" stylem, ale asi zůstanu věren jejich bratříčkům ze stáje Gunze, nebo Tamiya.
++ velice snadná aplikace (ve srovnání s výše vzpomenutými japonci)
+ snadné dávkování z lahvičky
- je potřeba poměrně hodně vrstev barvy
-- matnější povrch
Ne vždy je vše Tamiya, ale od čeho jsme přece modeláři!