To je podle fotek co jsem měl v compu a už nemám, jinak bych ti je sem dal.Přišel jsem skoro o celý archiv...ale už jsem si koupil externí disk a zálohuju
Rozmístění schránek a nádrží je správné. Jediné co se mi na Honzově modelu nezdá, je umístění nábojových schránek pro PL kulomet vně na věži. Z popisu úprav jednotlivých verzí jsem došel k závěru, že to takto měly až pozdější verze T-55 (z hlavy snad od A nebo M) do té doby ty zásobníky měli vozit vevnitř. Zrovna tenhle kousek také dodělávám.
S těm,i schránkami to nemusí být až tak jisté, "moje" mašina, kterou jsem měl přidělenou, byla T-55 s pružinovými posilovači , takže ani A ani M, žaluzie nad chladičem už ale byly s "krovkami" nikoliv síto, a jak mi potvrdil tady na fóru jeden kolega modelář před pár roky po SZ, podle výrobního čísla (61226) se jednalo o T-54 předělanou na T-55 (zjednodušeně napsáno), měla ještě kulomet i v prostoru řidiče a schránky už jsem měl na věži. Může klidně jít o úpravu prováděnou během střední nebo generální opravy, on ten interval na tyto opravy byl poměrně krátký, tuším, že 6 000 km na SO a potom 10 000 km na GO, jestli si dobře vzpomínám
Modli se a pracuj, trp kolem sebe voly, nikdy se nerozčiluj, ať přijde kterýkoliv... Bertold Brecht
Ty toho ještě nevíš... Největší škoda je, že mi "kamarád" prodrbal nejlepší fotky z vojny, když měl velkou hubu a plány začátkem 90. let vytvořit nějakou publikaci o tancích. Pak jsem ho deset let neviděl a když jsem ho konečně vymákl, tak mi jen jednoduše řekl, že už nic z toho nedokáže najít Některé z nich by byly i modelářsky zajímavé. Měl jsem ho zabít? Asi jo...
Modli se a pracuj, trp kolem sebe voly, nikdy se nerozčiluj, ať přijde kterýkoliv... Bertold Brecht