Zdravim, predem se omlouvam, jestli jsem tema zalozil do spatny skupiny tak nejak nevim, kam to dat. Nekolik let se mi vali tenhle vzacnej kousek ve skrini a ja si tak nejak uvedomuju, ze je skoda, abych do toho rezal ja jako tezkej amater. Urcite by to nekdo zrucnejsi vysochal mnohem lip popr. by to nekomu udelalo radost jako sbirkovej model. Bohuzel se nikde nemuzu na internetu dohrabat jakou to ma realnou cenu. Nechci na tom vyrejzovat ale zaroven to nechci prodat pod cenou jak vime chleba to ve skrini nezere ). Dokaze mi nekdo z mistnich prodejcu nebo zkusenejsich odborniku plus minus urcit cenu? Diky a doufam, ze se nedopoustim nejakeho etickeho prohresku )
No, našel jsem chlápka, co to prodává za 40 $, tedy asi 800 Kč a taky druhého, co go orodává za 199£, asi 6000 Kč. Mylím, že v Česku ho máš šanci prodat, reálně, tak za 1500-1600 Kč. Nevím, kdo by za ně dával rarita nerarita 2000 a víc. Takže asi tak.
As long as I live, I stand with SiraHobby... Baví mě malovat model na model
Ahoj. Tvá stavebnice byla svého času docela ceněná, zvlášť po tom, co se vyprodala. Tuším že v době vydání stávala nějakých 1200 - 1300 Kč. Kdysi jsem ji taky sháněl a nabízel za ni 1500 Kč ale nesehnal. Dnes je situace jiná. Někdy v polovině roku 2014 Dragon vydal její reedici, tentokrát ve standartní řadě Smart Kit. Jde o ten samý model, jen je nabízený v kořistní německé kamufláži a s přidanými doplňky na německou verzi. Dá se sehnat normálně v obchodech, nebo na internetu a případně na soutěžích. Já ji koupil za 999 Kč na PilsenKitu v Plzni na stánku prodejce. Myslím že to byl Nordland. Ten ji v současné době nabízí za 1099 Kč http://www.nordlandmodels.com/product/6 ... 942:18392/ , nebo například Avax Models za 1230 kč http://www.avax-models.cz/detail/dragon ... -mod-1942/ Takže bohužel, dnes už z ní taková rarita není. Ale krásný model to je . Pokud jsem tě teď od prodeje moc neodradil, myslím, že bysme se mohli domluvit . Vzal bych jí za 1000 + pošta, co ty na to ??? Stavím jen T-34 a u mě by určitě nestrádala . Když tak se ozvi přes SZ a domluvíme se. Marcel.
On tím myslel, že je vzácná tou kravicí, sériovým č., rokem vydání atp. Ne výlisky, takže si myslím, zpe to srovnávaz s reedocí je nemožné. To už není ten "originál", jiná krabice s něčím navíc nebo bez, to je jedno. Myslím, že třeba Eduardí Temphest je taky vzácnější ten původní, ne ta reedice, co vydali asi před rokem v limitce. Toť asi můj názor na cenu daného modelu.
No já myslel, že o výlisky nám modelářům, jde vždy v první řadě , ale pokud si ceníš papírovou krabici na 1600 kč, tak jako bych nic neřekl Nic ve zlém, ale za tvou navrženou cenu a v téhle krabici to má cenu jen pro opravdového sběratele krabic, který to v životě nepostaví. Zrovna nedávno, tu Ondra Kubeš prodával, několik kousků Cyber Hobby v bílých krabicích co už se taky nedají sehnat, za ceny právě kolem 1000 kč, Ale to je jedno, nebudeme se tu dohadovat , svůj názor jsem kolegovi napsal a dál je na něm, co podnikne a já jdu modelařit
Já to nemyslel zle, jen jsem psal, že původní kus je "vzácnější" tím, v čem je balen atp. Tím to má tu hodnotu pro sběratele. Samozřejmě, modeláře zajímají výlisky. Jak jsen psal, nic ve zlém.
Ano,jde o "vzácnost" tohoto přebalu a ta je pořád stejná,v ČR zatím není komunita sběratelů modelů,která toto dokáže ocenit,tak Vám navrhuji nabídnout jí třeba na Ebayi a třeba budete příjemně překvapen,myslím si,že reálně nebude problém dostat se i na cenu 100 Eur.Pokud chce někdo tento typ stavět,je lepší jít cestou stavby z klasické "zelené" krabice,minimálně to bude levnější.
Ondra ma pravdu. Na Ebay jsou dve jedna je za 7000,-kc bez posty a u druhe je vyvolavaci cena 1000,-kc. Stejna situace byla i v pripade Tiger initial a pod. Puvodniho Tigera jsem videl i za 10.000,-kc. V zahranici existuji sberatele techto puvodnich a uz i raritnich stavebnic a jsou ochotni za ne zaplatit. Na lepeni jsou jine stavebnice.
Pokud ti múžu radit já, tak model neprodávej. Já osobně razim filozofii, že žádná výzva není nepřekonatelná a za čas si zase budeš spílat, že jsi ten model tenkrát prodal. Samozřejmně, pokud jsi třeba v tíživé finanční situaci, a případný prodej modelu by ti pomohl, pak je to jiná věc, jinak ale myslím, že za čas ten model s přehledem dáš.