Nie som síce znalec.Ale D od F1 sa dá odlíšiť podla lomenia čelnej dosky ( D- lomená, F1 celistvá), okrúhlou strielnou guľometu a dvojkrídlovými bočnými dverami veže. Ja by som povedal,že je to D
V návode od Dragonu 6265 je to D od4,kompanie,Panzer-Regiment 8,15.Panzer-Divizion ,Líbia 1941 a publikácii CONCORD 7043 Panzers in No rd Afrika vraj F1 4,kompanie,15.panzer divizion z marca 1942.
Je to E má novější velitelskou věžičku,ale ještě jednokřídlé dvířka,přední pancíř +přídavný,bych řekl že odpovídá provedením také na E.Verze D má toto pancéřování jiné,no a F má už na věži dvoukřídla dvířka.
Nějak celkem plavu v early (krátkoleufové - A. B. C, D) verzích Panzer IV. Dá se to podle něčeho během dneška nastudovat? je někde tu oder na netu nějaké stránka s rozdílama. Moje publikace doma nejsou,..řekněme jednoznačně směrodatné. Nějak tam u této plechovky, která mě nikdy nezajímala nevidím ty rozdíly,....
Díkec.
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,..... A všade samé čisté zásahy! „Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Téměř jistě je to Ausf. E. Jen tak v rychlosti co mě napadá, rozlišit se to dá následovně podle nejzákladnějších znaků: A - E jednodílná vstupní dvířka, dlouhý výfuk, válcový výfuk motorku věže. A - C štít kanonu uvnitř věže. A - úplně první typ věžičky-jednodílná vysoká, korbový kulomet, lomená čelní deska, malá jednodílná plechová klapka průzoru řidiče, plechové klapky pozorovacích průzoru vedle kanonu. B - chybí korbový kulomet, rovná čelní deska, velká dvojdílná klapka řidiče, jiná věžička, lité klapky průzorů, většinou žebírka na boku masky kanonu. C - téměř stejné jako B, na některých fotkách ani nejde odlišit, nemá ta žebírka na masce. D - korbový kulomet, lomená čelní deska, v Africe doplněná příd. pancířem, často příd. pancéřování na bocích vany a korby, štít kanonu vně věže. E - jiná hnací kola, nový typ věžičky-stejný jako u dalších verzí dál, korbový kulomet, nový typ klapky řidiče-fahreserklappe 40, lomená čelní deska doplněná příd. pancéřováním, příd. pancéřování jako u D, štít kanonu vně věže. F - kugelblende, dvojdílná vstupní dvířka, většinou plochý výfuk motorku věže, kratší výfuk motoru, nový typ hnacích a napínacích kol. Asi jsem na dost věcí zapomněl, to je jen tak ve zkratce. Samozřejmě je dost fotek, kde se některé znaky kombinují, takže to není jednoznačné, ostatně jak je to u německé techniky zvykem...
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,..... A všade samé čisté zásahy! „Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Mňa by zaujímalo čo sú to za reťaze nad tím výfukiom resp. na čo to vlastne slúžilo?? Videl som to na pár strojoch ale nikde som k tomu nernašiel odpoveď, že čo by to mohlo byť ...