Ahooj, chtěl jsem se zeptat zda nemáte někdo v archivech tohoto macíka.Konkrétně 502 abtailung z roku 1945 .Na guglu nic není Označení tanku je 555,, ale to už bych chtěl asi moc .....
nějaký fotky jsou, zkusím se doma mrknout, jestli je nenajdu, protože 555 jsem dělal. Ale pozor, 555 je velitelská verze! Přikládám foto mýho Tigra, dělal jsem ho loni a podle fotky zahraničního modeláře. Jsou ty fotky vlastně někde tady fóru v mým tématu...Zkusím najít.
Aha, to jsem nevěděl že byl velitelksej, díky za snahu, pěknej model Hledal jsem spíše dobové fotky, mám už ho taky postavenej a chtěl bych ho dát do diorámka.No kdybys na něco narazil sem s tím.Díky
Tak po půl dni hledání na netu jsem nenašel ani ň . Tipoval bych že asi ani žádná fotka neexistuje, na druhou stranu dobře... volná ruka při tvorbě dia...
Aha, díky, zajímavé.je vidět že se liší těma blatníkama, ale ty asi taky nebyli na vouzidle pořád, že...... Asi se nasazovali nebo sundávali libovolně a induvidualně.Díky Jirko za foto
Jen v PC mám uloženu info, že je to befehltiger II (sternantene je tam vidět) od Stab/s.SS-Pz.Abt.502 nikoliv armádní 502!! (ten zanikl někdy na přelomu 44/45 myslím...i když schwere SS-Panzer-Abteilung 502 už existoval někdy od konce léta 1944 tuším) a jeho velitel je/byl snad SS.Stubaf. Hartrampf. Březen/duben 1945, někde píší Německo někde Maďarsko. Foto je i v knize TIC, jen nevím jestli 1 nebo 2 díl. Jelikož to není u nás v ČSR, nemám sílu to hledat.
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,..... A všade samé čisté zásahy! „Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire