Zdravim , staviam skor lietadla ale rad by som skusil aj nieco ine. Chcel by som mat vo svojej zbierke niaku techniku pouzivanu v Slovenskej armate v 1:72 , mozte mi poradit , ci je vobec niaka stavebnica co sa da pouzit , ak ano tak mi prosim napiste o aku firmu a typ ide. PS - daju sa niekde na nete zakupit obtisky pouzivane na Slovenskej technike??? Za pripadne odpovede vopred vsetkym dakujem
T 72 napriklad od revellu potom nejake bvp(neviem ci ich niekto vyraba) , tatry 815(tiez neviem ci sa vyrabaju ale zda sa mi ze nejaka firma z ceska ich vyraba no neviem ktora) . Mohol by si urobit modernizovanu T 72 v nasich sluzbach ta vyzera super a model od ravellu je na to ako stvoreny Zda sa mi ze v 1/35 by si toho nasiel ovela viac ako v 1/72
Těžko se radí, když si neurčil jestli se ti jedná o moderní Slovenskou armádu nebo o armádu Slovenského státu za 2 sv. války. V 1/72 toho stejně moc nenajdeš na modernu...T72, nějaký SKOTy,BVP, BRDM, UAZ... Druhoválečný...Pz.Kpfw 35 t, 38 t, Marder III, Pz III N, Praga RV, Tatra 30...na to je i celkem pěkná knížka co vše vaše armáda měla za války.
No mal som na mysli techniku Slovenskej republiky cize sucasnu. Asi najviac sa mi pozdava ta T-72 od revellu , potom som este na nete naciel v 1:72 od ICM nieke vozidla UAZ a ZIL , mate niekto skusenosti s tymito modelmi od ICM???
T72 Revell je super...jaké úpravy udělat abys dostal model CZ nebo tu vaši nevím, ale dost se to tu řešilo. ICM modely postavit jdou. Dej si funkci hledat a jistě nějaké témata k tomu co chceš objevíš.
prezri si galeriu niekolko stran dozadu mala by tam byt upravena verzia t 72 v svk sluzbach no asi najvecsie upravy budu okolo reaktivneho panciera a protilietadloveho kulometu a upravy veze
co viem, tak najdes modely KUB, S-300, UAZ-469, PV3S, volchova, nejaky ZIL, T-72, T-55, BVP, BRDM-2, hadam aj nejaku tatru mozno. len netvrdim ze je to v mierke 1:72
Robim hlavne ruske lietadla v mierke 1:72 z amerikancov jedine B-52 a SR-71
Takže skusím něco dát dokupy: tanky: T-55: Ace, Armo, PST T-72: Ace, Revell nákladní automobily: ZiL-157: ICM, MAC, Omega-K, Trumpeter ZiL-131: ICM, Omega-K štábní automobily: UAZ-469: MAC GAZ-69: Armo +hotový modely silničních vozidel firem Abrex a Cararama (Audi, BMW, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Nissan, Opel, Renault, Škoda, WV...) obrněný transportéry+bojová vozidla pěchoty: OT-62: Ace OT-64: Armo OT-65: MN65 MTBL: myslím, že Ace BRDM-2: Ace BVP-1: Ace BVP-2: Ace PVO: S-300: PST
Určitě to není kompletní seznam, vycházel sem ze stavebnic, o kterých sem věděl, nebo sem jejich existenci tušil. Seznam výzbroje OS SR najdeš tady: http://forum.valka.cz/viewtopic.php/tit ... 3/p/262218 zkus z toho vycházet, taky sem to použil. Snad ti ten seznam aspoň trochu pomůže. P.S.: Ty Tatry a PV3S co ti tady furt někdo cpe nikdo ve dvaasedmdesátině nikdo nevyrábí, jedině v 1:87. Jediná nákladní Tatra v 1:72 je wehrmachťácká T 111 ve dvou verzích od Attacku, ale tu v armádě asi nemáte
Eště doplnění: Samohybná houfnice: 2S1 Gvozdika: Ace, Armo Doplnění výrobců: BVP-1: Ace (asi tři verze), Armo (jedna verze) BVP-2: Ace (min. dvě verze), Armo (jedna) BRDM: Ace, Armo (Armo vyrábí spoustu verzí-většinou protitankových, zjisti si, co máte ve výzbroji, třeba některou dělají) MTLB: Armo (u Ace to pořád nevím na 100%) OT-62: Ace (patrně pouze jedna verze), Armo (min.2 verze) OT-64: Armo (pět verzí), Gavila (počet verzí neznám, asi už se nevyrábí, ale fakt toho nemusíš litovat...)