Tak když už mě tu danny1691 zmínil, přispěji trochou svých postřehů. Podotýkám, že se nepovažuji za odborníka na Téčka a mé postřehy nemusí být úplně objektivní... V první řadě bych asi začal tím, že stavebnice od ICM jsou lisované z plastu, který mě osobně docela vadí. Měkký, hůř se brousí. S tou měkkostí souvisí i dost častá deformace dílů již v rámečku. Je pak nutné je rovnat. Měl jsem dva modely T-34/76 s i bez velitelské věžičky a v obou případech byly jak díly spodní, tak vrchní korby zkroucené. Dál mi u těch stavebnic vadilo rozdělení korby, kdy blatníky byly součástí spodní části a bylo třeba velice pečlivě slicovat spodní a vrchní část korby. Podvozek (pokud jej v dalších stavebicich neopravili) měl ramena pojezdových kol položená trochu níž, což dávalo modelu nepřirozený, moc vysoký postoj. Hnací kola byly většího průměru, než by měly být. Tím se dostáváme k rozměrům. Korbu jsem z boků nastavoval do šířky z každé strany destičkou 0,3 mm. To ještě není nic tak strašného, ale některé jiné díly jsou na tom hůř. Například pancéřový kryt kulometu v čelním pancíři, ten je tak asi v měřítku 1/48, rozhodně ne 1/35, tudíž se musí buď nahradit, nebo dodělat za pomoci dvousložkového tmelu. Štít kanonu je taky o něco menší. Jinak celkové detaily jsou oproti konkurenci o dost slabší, pásy gumové, nepoužitelné. A vzhledem k ceně, kdy se prodávají někde od 700 Kč a vic, se podle mě tyhle modely rozhodně k množství úprav na nich a nutností investoval do doplňků (pásy atd.) nevyplatí. To už je lepší volba nová Zvezda, nebo Academy a samozřejmě pořád dobrý, ale dnes už skoro pekelně drahý Dragon. Třeba pro verzí T-34/85 bych doporučil, podle mě dneska nejlepší stavebnici od RFM (dělají jak závod 183, tak závod 174), nebo již zmíněnou novou Zvezdu (závod 183). Pro T-34/76 bych radši novou Zvezdu, nebo Dragon a Academy. Cenově skoro všechny, vyjma Dragonu vyjdou stejně, nebo dokonce o něco levněji. Já své stavebnice ICM zahodil a nechal na náhradní díly pojezdová kola a věže + pár dílů co by se mohly hodit.
Tolik k mému pohledu, ale jak říkám, je to jen můj pohled, s kterým nikdo nemusí souhlasit.
Mockrát ti děkuju, vlastním T34 od Tamiye T34/76 medel 42 a model 43 želva , Maugete a Zvezda T34/85 tak Icm T34/76 . + dva vraky co věnoval kolega ale vzhledem k tomu že vlastním díly na klak 88 honí se mi hlavou konverze na R747 ale to až jednou a možná . Vím r 747 děla jí dragon
T-34 od Miniartu je co do detailů skvělá, má par much, ale staví se celkem dobře. To říkám co by patlal, který stavebnice neumí upravovat. Čeká mě RFM, ta by tay mohla být dobrá.