Dobrý den, mám prosbu ohledně své budoucí práce, tak abych se vyhnula špatnému nákupu základní stavebnice pro model. Proto se obracím zde na odborníky na problematiku T-34. Je prosím možno v záplavě stavebnic typu T34-76 najít stavebnici, ze které by šlo postavit model podle přiložených obrázků? Klidně i starší typ stavebnice. Spíše aby se to trochu podobalo předloze bez zbytečných složitých úprav, které bych asi zatím nezvládla. Zatím bojuji s T26, ale než dostavím, chtěla bych si zajistit nový model. Z podkladů jsem si vybrala model ke kterému mám foto i barevný podkladový obrázek. Podle popisu mám zatím jen k dispozici informaci, že se jedná o T-34/76 UVZ 1942. Nevím co je UVZ, ale předpokládám, že je to nějaká nutná součást označení.
Děkuji moc předem za cenné rady zkušenějších... Eva
On je trošku problém, že ty barevné nákresy věží jsou špatně. To co zobrazují je věž s "ostrou" spodní hranou a na fotografii je věž se zaoblenou hranou. Stavebnici s touto věží nabízí Dragon pod číslem 6424 a v obtiscích je dokonce i varianta od této jednotky s číslem 252. Zde je náhled na zmíněnou stavebnici: https://www.super-hobby.cz/products/T-3 ... t-Kit.html
Rozhodně nedoporučuji kupovat stavebnici o ICM, která má ostrou hranu věže a především není rozměrově a zpracováním dobrá. Bohužel má i špatný podvozek u kterého se musí předělávat pozice jednotlivých ramen podvozku. když by se kupovala stavebnice s ostrou hranou věže, která by se upravila, lze pořídit stavebnici od Academy 13505, která má trochu kratší korbu, ale je hezky zpracovaná, dobře lícuje, má spoustu dílů navíc, nemusí se prakticky nic dokupovat a je za dobrou cenu.
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,..... A všade samé čisté zásahy! „Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
T-34 je komplikovaná téma, myslím si že aj pre odborníkov. Tak len rýchlo doplním predchodcov - UVZ je označenie výrobcu tanku z Uralu, v rôznych prameňoch sú všemožné označenia, bolo ich tam v dobe výroby tohto tanku viac. Doporučujem navštíviť TÚTO stránku. Mali by tam byť uvedené všetky znaky výrobcu, ktoré tento tank mal, jediný rozdiel sú prídavné nádrže, ostatné by malo +/- sediet... Podla mňa je web z odkazu zatiaľ najlepšie spracovaná problematika T-34 z modelárskeho pohladu, si myslím.
Dobrý den, děkuji mnohokrát za počáteční množství základních rad. Z modelů bych tedy pro začátek vybrala asi ten model ACADEMY, příjde mi pro mne jako začátečnici asi snad nejvhodnější. Má i pásy vcelku což bude pro mne asi zatím optimální řešení. Spousta dílků, ale snad to pujde. Ty krabičky vzadu se pokusím pak nějak zmenšit. Jinak ty stránky s variantami modelů jsou opravdu perfektní, ale zároveň mne trošku děsí tím množstvím variant kol, pásů atd. Je neuvěřitelné jaké množství variant na tento typ bylo. Pro mne je to jasný signál, že se zde budu muset asi hodně během stavby ptát. Pro začátek tedy zakoupím stavebnici a pokusím se co nejlépe dodělat dosud rozdělaný model toho drobečka T 26, tam jsem se zasekla trochu s pásy. Eva
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,..... A všade samé čisté zásahy! „Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Někde jsem kdysi viděl fotku, myslím, že to bylo také od této jednotky, kde měl T-34/76 zapřažené velké saně s nákladem. Jako model by to byla hezká souprava.
Nejsem žádný badatel, ale tenhle model mě příjemně překvapil. Hlavně není "kratší", rozměrově celkem odpovídá výkresům Kopecký/štěpánek , má hezčí kola a s blatníky a mřížky od Aberu...
Dobrý den, děkuji za další informace, už jsem si ale na základě infa zde objednala tu stavebnici od ACADEMY, takže budu stavět tuto. Pokud bych se tu mohla ještě zeptat dál, napadlo mne to v souvislosti s rozdíly velikosti mezi stavebnicemi. Existovaly i ve skutečnosti výrazné rozdíly co do rozměrů mezi tanky co se vyráběly během války v různých továrnách? Pokud ano, jak to pak řešili třeba opraváři v podmínkách na frontě?
Žiadne zásadné rozdiely v rozmeroch sa na skutočných tankoch nevyskytovali. Samozrejme medzi jednotlivými výrobcami boli rozdiely v detailoch - ale čo sa týka vymenitelných častí, tie bolo možné zamienať. Existuje X fotiek, kde sú vymenené veže na iný typ korby, pojazdové kolesá - dokonca sa dali použiť aj kolesá z nemeckých tankov Panther.