Ahoj chci se nějakého z odborníků tady zeptat všiml jsem si že na této fotce se jakoby odlepoval celý bok s malbou a názvem tanku a tak mě napadlo že to možná bude plakát který je jen nějak privazany k tanku tak se chci na to zeptat co to vlastně je.
Ano i na horní straně hrany bočnice je vidět ohnuté okraje. A na jiných strojích je to vidět podobně :
nebo:
Bohužel účel neznám, vzhledem k tomu barelu,.napadá mě jen že to plátno nějak ochlazuje po navlhčení odparem korbu tanku,.....
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,..... A všade samé čisté zásahy! „Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Z toho co jsem našel, se jednalo o dřevěné prkna, či desky, které mariňáci v polních podmínkách přidělávaly na boky tanků M3 a které, měly sloužit jako antimagnetická obrana proti japonským magnetickým náložím....
Tak jsem to myslel, z jakehosi duvodu - impregnace? - na to bylo priklizeny platno a na tom platnu namalovana slecna. Kdyz jsem vcera vecer zagooglil M3A1 Boogainville, tak v jednom z clanky byla i zminka o prestavbach na plamenomet, tak jestli ten barrel nema co docineni s tim?