Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

T-72 M1 Revell 1/72

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 194 • Stránka 7 z 13 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod Štěpán Stránský » 02 srp 2006, 12:47

K.Kubeš - příjmení se píše s velkým S na začátku. Jinak jak je to s tím Glysantinem, nebylo to velký G i na T-72 ?? :grin:
Štěpán Stránský

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Jursa » 02 srp 2006, 12:58

Normalne techniku nerobim, len som si ten model od Revellu kupil, lebo si ho chcem len tak postavit.
Preto som tuto temu cital so zaujmom. Vravel som si ake odborne riesenie problemu a hladanie pravdy.
Nakoniec to, zial bohu, dopadlo tak, ako to dopadlo. Vzajomnym sa osocovanim,ked jeden nedokaze prezut argumenty druheho.

Bolo pre mna tazke chapat Vami spominane rozdiely a podobnosti. Bolo toho ako na neznalca trochu vela a bolo to dost zamotane.

Poviem uprimne, je mi jedno aka ta veza je alebo nie je, uz ma to prestalo bavit. Do nejakeho casu to bola super debata.
Teraz sa z nej stava len kopa hnoja.
Je mi luto pani, ze sa ta debata dostala az sem.

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

To je len pohlad nezainteresovaneho pozorovatela.
Obrázek
Martin Jursa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeno Bugan » 02 srp 2006, 13:03

Štěpán Stránský píše:Pane Bugan jsem rád , že konečně vyplavalo na povrch to o co Vám jde tj. dostat Stránskýho...

No tak to sa mylite pan Stransky, o to mi urcite nejde. Vsak to sa uz podarilo jednej nemenovanej ceskej firme na tri...

Štěpán Stránský píše:Na fotkách co sem dáváte zcela učelově zakroužkováváte to co se Vám hodí ale hlavně co není pro identifikaci typu podstatné tj. tvar panceřování, fotku kde je jasně vidět to že nemáte pravdu sem dáte nekompletní bez spodní části a na srovnávací fotce údajné verze M1 , kterou argumentujete, zase nepoukazujete na věci co jsou v rozporu s vaší hypotézou.

Tak preco tu fotku nenafotite sam aj so spodnou castou a nedate sem? To by ste mali hned v diskusii vyhodu. Alebo ze by bola ta spodna cast len vasim vyplodom? Pravdupovediac ani neviem na ktoru fotku to narazate.

Štěpán Stránský píše:P.S. Pane Bugane lidé co píšou knihy nemusí a v případě pana Zalogy ani nejsou odborníci, pouze je to dobrý kšeft vystihnout dobu kdy je o něco zájem a vézt se na této vlně, právě že publikace co má cenu se musí připravovat dosti dlouze a důsledně, což je pro některé nakladatele problém, neboť si potom nevydělají ani na slanou vodu.

Dakujem Vam teda ze ste mi ozrejmil ako to vo Vasej branzi funguje, normalne aby sa clovek bal si kupit nejaku publikaciu, ked su to len same komercne braky...

Štěpán Stránský píše:P.S.S. Kdy zajedete do toho Martina na pokec s konstruktérama co ty věžě dělali, to jste nám tady slíbil, je to jenom 30 km ?? :grin:

Asi Vam to vo Vasom zaujati Vasou bozskou dokonalostou uslo ale uz som tu dnes raz pisal ze som sa opakovane pokusal skontaktovat s niekym zo ZTS Martin, avsak podnik je uz par rokov v likvidacii, takze jedine co sa mi podarilo bolo skontaktovanie so spravcom konkurznej podstaty, ktory mi predstavte sa nevedel na moj vseobecny problem dat dostacujucu odpoved a nevedel ani odporucit nejakeho byvaleho zamestnanca ktory by mi dalej pomohol. Ak sa ale podari husarsky kusok niekoho takeho skontaktovat, budem len rad, aspon vyriesi nasu debatu nadobro.

Myslim ale ze presviedcat Vas o niecom nema zmysel, cize tato debata pre mna konci a prajem Vam len vela stastia v buducom zivote a zakoncim nasu priatelsku diskusiu slovami klasika:

"Kto pozná iba jednu pieseň, nemá právo učiť spievať."
Obrázek
Zdeno Bugan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Štěpán Stránský » 02 srp 2006, 13:04

Pane Jursa nenechte si kazit modelařinu našima přestřelkama a ten Revell udělejte tak jak je a je to. Bohužel tohle je stále stejné, někdo něco vydá a je Bůh a kniha bible.

Klid jde jenom o model pro potěšení své a lidí co to berou s nadhledme.
Štěpán Stránský

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ptr » 02 srp 2006, 13:08

pan Cerny: pokud ma tezke srdce na vykresy MiGu a M. Ovcacika, tak si ho bude laskave vylevat nekde jinde, protoze
a) toto tema je o T-72M1 Revell
b) toto tema je MOJE ! Zaloz si laskave vlastni a tam si muzes brecet, jak chces.

pan Kubes: to same jako pan Cernoch, jen si vyhodi vykresy, MiGy a dosadi jine jmeno, a pak uz plati bod a) i bod b)

pan Bugan: kdyz teda M nema ekvivalent v sovetske produkci, jakou ma vez? (mimochodem, ten Osprey je na T-72 a ne T-72A)
Odpovida to napr. tem fotkam v Tamiya News?
ptr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Štěpán Stránský » 02 srp 2006, 13:10

"Vsak to sa uz podarilo jednej nemenovanej ceskej firme na tri... "

Nechápu, nerozumím :D Příspěvky prosím zkrátit.
Prosím rozeberte svojí úvahu a názor na tu T-72M , kde se teda vzala v ZTS Martině a pokud se nepletu tak M byla první licenční varianta, že by kolegové Slováci předběhli samotného mateřského ( a nebo otcovského :grin: ) výrobce v Nižním Tagilu a začali jako první produkovat tanky T-72 s novýma věžema s kombinovaným pancířem, když teda to emko nemá nic společného s T-72A ??!!

P.S. Pane Bugan pevně doufám, že nepíšete nějakou recenzi do mod.časopisu na základě těchto Vašich informací.
Štěpán Stránský

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeno Bugan » 02 srp 2006, 13:14

Štěpán Stránský píše:" tak M-ko nema paralelu v sovietskej produkcii. Avsak s prichodom T-72A nastala v licencnych zavodoch modernizacia aj M-iek na M1 a to prave v tej prednej casti veze" :lol: :grin:

Jistě, že jak píše pan Bugan tak to jistě bude prostě "emko" s kombinovaným panceřováním se jen tak kde nic tu nic vylouplo, z čista jasna a zahájila se jeho výroba a T-72A je podle pana Bugana až ekvivalent M1ky :grin: i tak se dá překlad chápat, jen tak dál, pane Bugane vy toho Zalogu překonáte :grin:

Citujem Osprey, ktory napisal podla mna tym lepsich odbornikov ako ste vy pan Stransky:

str.14

"The T-72 variant manufactured in Poland and Czechoslovakia as the T-72 M has no direct equivalent in the Soviet Army..."

str. 15

"In the mid 1980s, both plants converted to production of equivalent of the soviet T-72A designated T-72M1..."

Pocul som ze Vase znalosti anglictiny nie su moc velke ale toto snad zvladnete ;-I
Obrázek
Zdeno Bugan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal.Santai » 02 srp 2006, 13:20

Se.te na to, chlapi, stratilo to úroveň. Mne je jedno, či mi poradí Stránský alebo Bugáň, chcel by som mať T-72A z konca 70-tych rokov s gardovým znakom na kryte reflektora a vežou, ktorá tomu zodpovedá.
Nepotrebujem, aby ste na seba kydali, potrebujem, aby ste mi poradili, či a ako upraviť vežu na novej revelláckej stavebnici.
Nato máte toto fórum, nie..? :roll:
Michal.Santai

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 02 srp 2006, 13:21

To ptr., ooooooo drahý sáhibe, hluboce se omlouvám že jsem si dovolil malý odskok od tématu. Navíc to byla diskuze s někým jiným než s Vámi a tohle téma už není tak uplně vaše jako tak p. Starnského a Zdena Bugana :grin: :grin:
S uctivím pozdravem Černoch :twisted: :twisted:
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeno Bugan » 02 srp 2006, 13:24

Nebojte sa pan Stransky, ak budem niekedy nejaku recenziu pisat pouzijem len tie Vase najspravnejsie vedomosti, o bozska velebnosti.

S touto debatou koncim, skoncilo to ako dalsia z mnohych diskusii na nymburku, ktorych ste sa vy pan Stransky zucastnili. Myslim ze cas sa da vyuzit aj ucelnejsie a prospesnejsie ako hadzat hrach o stenu.

S pozdravom Bugan
Obrázek
Zdeno Bugan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zbyněk Červený » 02 srp 2006, 13:30

Zdeno Bugan píše:
S touto debatou koncim, skoncilo to ako dalsia z mnohych diskusii na nymburku, ktorych ste sa vy pan Stransky zucastnili. Myslim ze cas sa da vyuzit aj ucelnejsie a prospesnejsie ako hadzat hrach o stenu.

S pozdravom Bugan

Zdeno, nezlob se na mě, ale s různými narážkami jsi začal Ty. Až jsem se divil, jak Štěpán Stránský trpělivě odpovídá. A debatu sleduju dost pečlivě, protože mě to taky zajímá.
Zbyněk Červený

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal.Santai » 02 srp 2006, 13:30

To Zdeno:

Počkaj, ešte nekonči, nemám svoje odpovede :shock:
Z toho, čo som vyčítal (tu aj inde...) potrebujem urobiť túto úpravu:

vypustiť 16mm pancier na korbe
pridať ďalšie 4 úchyty na odmínovač
upraviť vež - schod na spodu vpredu a mierne skosiť steny (ako S.B. tuto na ontheway):

http://www.ontheway.org.uk/articles/T72comparison.htm
http://www.ontheway.org.uk/articles/T72Backdate.htm
Michal.Santai

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Cikhart » 02 srp 2006, 13:35

To Štěpán:
ano, M-84AB, AK (velitelsky) a AI (vyprostovak) vychazeji z T-72M1 a maji kola s 8 dirama.
Bohuzel me mrzi, ze je v tom ted strasnej gulas, ale ja uz se asi rozhodl: vez upravovat nebudu, jen dodelam veci ktere maji byt na ty M-84AB ... udelam na to i clanek a pridam fotky a snad i nejaky vykres.
Jeste by me zajimalo: v recenzi na Ontheway je napsano, ze na spodku vepredu jsou uchyty na odminovaci zarizeni, lisi se pry v ruske i licencni vyrobe. Odkud maji teda Kuvajtani ty tanky ? Licencni od nas/polaku/slovaku ????
Jinak tady je odkaz na tu M84AB, snad se z fotek bude dat poznat jestli ta vez na Revellu je dobre nebo spatne:
http://stef124.tripod.com/m84.htm

Zdravi Jakub
Jakub Cikhart
webmaster - Desert Storm očima leteckého modeláře
http://www.dstorm.eu - prekonano 10 470 fotek !!!
Jakub Cikhart

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 02 srp 2006, 13:36

A není jednodužší se na to odstraňování pancíře vyprdnout? Pokud je to v reálu 16 mm tak v 1/72 to dělá 0.2 mm. :shock: To považujete za nějakou extra chybu která se musí napravovat?
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal.Santai » 02 srp 2006, 13:52

to Černoch: práveže nie je jednochochšie sa na to vyprdnúť, pretože hoci je to len 16 mm v reále (0,2mm v mierke), na modeloch to výrobcovia celkom pekne zvýrazňujú a je to tam skrátka vidieť. Ak viete o čom hovorím, tak Vám to musí byť jasné... Nie je to 16 mm navyše v hrúbke (taký magor nie som), ale je to skrátka "doska navyše" a to dosť vadí.
Michal.Santai

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 194 • Stránka 7 z 13 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13

Zpět na Diskuse