Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Legendární a obávaný německý flak 88 v měřítku 1:35

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Střelba z podvozku

Příspěvekod MartinK » 20 lis 2006, 15:46

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
MartinK

• Odpovědět s citací

Střelba z podvozku - bez posádky :) v 1:72

Příspěvekod MartinK » 20 lis 2006, 15:58

http://www.missing-lynx.com/articles/small/sbflak/sbflak.htm
MartinK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 26 lis 2006, 10:54

Teda hoši, jednak mě tohle téma nejde sledovat a jednak se tu ani neukázala moje odpověď. Takže ještě jednou:

velké díky všem za postřehy:
- nábojnice jsou už poházené hlavně pod dělem a jen pár je mimo. Díky za postřeh.
- po asi půl hodinovém páčení špičkou skalpelu, zpocený jako manželská postel, se mě podařilo odstranit toho hocha z levého sedátka kanónu a sedátko vyhoblit a znovu natřít a odřít barvu... hueh!
- maníka doupravuju, nanesu make up a posadím ho na prázdné bedny od munice s páčidlem v rukách, páčidlo už jsem z měděného drátku vyrobil. Já jsem si totiž uvědomil, že obsluha flaku byla jedenáct chlapů, ale spousta z nich přímo nestřílela nebo zrovna nepodávala, ale někdo musel páčit bedny, sundávat je z FAMA nebo uklízet bordel pryč z pod nohou obsluhy.
- začal jsem si vyrábět muniční bedny s balsy, jde to zatím až moc dobře a hlavně jednoduše: nařezat balsu žiletkovou pilkou na milimetrové desky a namořit lihovým mořidlem, nádherná práce mořidla na létech dřeva, super!!!!
Rýhy (jako náznak prken vedle sebe) se do toho dají dělat akorát opravdu velmi lehoučkým tlakem tupého nože podle pravítka, mořidlo je krásně zvýrazní), Lepí se to taky krásně Herculesem, jen teňoučká vrstvička....
5 Martin K: ten mlůj FLAK ale vypadá úplně jinak konstrukčně. Díky ale za tu fotku! Hergot, Ty mě chceš vyprovokovat, abych to předělal celé, co? Přiznej se!!!! To by byla ale fuška s figurkama, předělat moje obludárium.
Je dobré padnout za svoji vlast. Ale je ještě lepší přinutit ty druhý bastardy, aby padli za tu svoji.
gen. Georg S. Patton, velitel 3 US Army v Evropě
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarek S. » 26 lis 2006, 11:18

to víš...snažíme se :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Jarek S.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza a Honza » 27 lis 2006, 14:28

Tovaršč Molotok:
Hodně na obludách spravíš barvou a to už umíš a co nespraví barva,tomu pomůže tmel. :wink: :wink: :wink:
Říkáte nejlepší model?
Epoxyd,plastelína a silikon!!!Jo a abych nezapoměl...SÁDRA!
Honza a Honza

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MartinK » 28 lis 2006, 21:32

Hammer: Já tě k ničemu nenutim, prostě až zase budeš dělat "Acht acht", tak ji uděláš při střelbě přímo z podvozku.
Měl jsem nějak dojem že jsi to tak chtěl původně udělat. Akorát teď koukám do tamiyího návodu a je tam pěkná fotka z Afriky. Jo a ten podvozek samozřejmě umožňoval tu střelbu z podvozku, navíc byl vylepšenej tak, že se dal zapřáhnout po i proti směru jízdy.
MartinK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 28 lis 2006, 21:51

Jasně, to jsem si všimnul. Já zatím udělal trojnožku z pušek, zamaskoval kanón větvovím a řežu, pílím, tmelím a sochám tu původní figurky co seděla na děle tak, aby klečela na jednom koleně, měla natočený trup vpravo, levou rukou napnutou a pravou u hlavy v rukách páčidlo láme přední díl jedné muniční bedny. Hledal jsem ty muniční bedny na acht acht jako doplněk myslím že u toho doporučovaného Verlindenu, ale nikde jsem je, kruci, nenašel. Bedny jsem ještě otevřel a natřel zevnitř, ještě strukturu dřeva musím udělat.
Je dobré padnout za svoji vlast. Ale je ještě lepší přinutit ty druhý bastardy, aby padli za tu svoji.
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MartinK » 28 lis 2006, 22:20

Našel jsem tohle:
AFV Club - AFV35107
válka - 525kč
http://obchod.valka.cz/product_info.php/products_id/1016623/product_name/FLAK-18TIGER-I-AMMOACCESSORY?osCsid=c69385554f3d2ec2f4ebb2d825e66e0c
hračičky - 481kč
http://www.hracicky.cz/index.php?stranka=nab_detail&id=35575&subnab=1&kat=1&tab=modely&odktere=0&zpet=modely
ale mám dojem že je to dražší než ta původní tamiya
Lidé by měli chodit bosí, protože je to opravdu mnohem zdravější.
Když se ráno vzbudím obutý, tak mě pak celý den ukrutně bolí hlava a ještě ke všemu mám hroznou žízeň...!
MartinK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jupp » 28 lis 2006, 22:31

a já zase našel tohle-kdyby někdo potřeboval inspiraci :wink: :wink:
100.Jäger Division

Wehle Ondřej
jupp

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MartinK » 28 lis 2006, 23:01

Hammer: Ještě jsem na Modelimexu našel - REAL MODEL 88mm Ammo Boxes, ale vůbec nevim o co de.
Napadá mě, že by jsi tam klidně mohl dát i dřevěný bedny?! Tiger a flak 88 používali stejný střelivo mám dojem.
Lidé by měli chodit bosí, protože je to opravdu mnohem zdravější.
Když se ráno vzbudím obutý, tak mě pak celý den ukrutně bolí hlava a ještě ke všemu mám hroznou žízeň...!
MartinK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 30 lis 2006, 06:55

To já právě našel taky ty dřevěný bedny k Tigeru, ale fotky k Flaku jasně ukazují, že jeho střelivo bylo vždy v těch proutěných piknik košících. Jinak bych si totiž ty bedny lehce vyrobil sám.
Už jsem ho zamaskoval větvovím, dneska to ještě vyfotím. V sobotu s tím chci jet do toho Hradiště na soutěž.
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milcek » 30 lis 2006, 19:04

Tak to sem zvědav jak tam dopadneš. Škoda, že vyhodnocení je až v nedělu... Jedu tam v sobotu, protože v nedělu dopoledne mám mistrák. Jsem zvědav jaké to tam bude, nebyl jsem tam dlouhých 8 let. Doufám, že tě tam potkám a pokecáme...
Milcek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 30 lis 2006, 19:11

Milcku, já jedu auutem ale lautr sám. Jestli chceš, nech svojje auto u nás, pojedem společně. Ale nejpozději v osm musíme vyrazit, přejímka je do devíti.
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milcek » 30 lis 2006, 19:50

Díky za nabídku, ale pojedu s mladou a vemem to vlakem... neberu žádné modely takže si v podstatě uděláme výlet. V Hradišti budu v 9:27 takže v domě kultury v cca 10. A co Pepa, ten nepojede s T-34??
Milcek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 30 lis 2006, 22:45

Nemá to jednak hotové a jednak má moc učení - má samé gastro soutěže. Teďka zrovinka obsluhování kolem vína, ale v Němčině. A na tu samozřejmě doteďka tak nějak kálel, tak teď je víš kde...
Hammer

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse