Koukám, že se asi zase kouknu na azbuku. Jelikož jsem měl ruštinu jen jeden rok, tak už mi to moc nejde. Hele chlapi, když to sem dáváte v orig. azbuce dejte pro nás neznalý přepis v latince. Dík
Filadelfský experiment z roku 1984. Dost mně ten film pobavil. Jedná se o z mého pohledu klasické sci-fi osmdesátých let. Ty účesy, móda, styl točení, materiál filmu... prostě jsem si přišel na svý. I efekty se mi líbily. Vtipné je i označení Bismarcku nápisem USS Eldridge na přebalu DVD. Ve filmu se mihne M4 high speed tractor a pro milovníky letadlových lodí USS Yorktown II.
Pro mě celkem neznámí československý film Brána k domovu (1975). Často sice použily záběry z Tankové brigády, ale i tak měli pár vlastních zajímavejch kousků. Kromě hromady tigerů a haklů je to třeba zvláštní úprava T-34, trochu přípomínající německej "Ladungsleger", pak Sdkfz. 7, kterému chybělo jedno vnější kolo, tak ho nahradili nejspíš vnitřním kolem. Tehdy asi ještě neznali Dolina, u něj by si vybrali koleček, co by unesli . A nakonec i jakási Sd.Kfz. 10, podvozek to sice má Demag (250ka ?), ale ta nástavba je spíš samodomo.
Přílohy
možná 250ka, ale spíš to bude ta desítka
řěkněmě, že i letadla tam byly
Naposledy upravil Georgee dne 19 črc 2010, 08:29, celkově upraveno 1
Georgee píše:.....třeba zvláštní úprava T-34, trochu přípomínající německej "Ladungsleger",........
Jsem sice úúúúplně blbej ponorkář ale na vojně jsem byl dost (asi tak 3x dýl než bylo běžným zvykem ) dlouho na to abych poznal mostní tank.... v tomto případě MT-34
Žjóva! O tomhle filmu jsem neměl vůbec tušení. Velmi slušná výbava. Přidám foto, co sice není přímo z filmu, přesto s ním souvisí. Vyfotil jsem si tuto Pragu či co to je tady v Písku, když tu filmaři pod vedením F.A.Brabce točili nějakou reklamu nebo klip. Techniky tu bylo víc, ale spíš 50. a 60. léta.
petrbedrich píše:mno.. na padesátý léta vypadá už dost archaicky
No ono původně to taky je Škoda 150 z roku 1939, po válce vyráběný v Aeru a potom u firmy Praga s jen malými změnami (u Pragovky došlo k jisté unifikaci dílů s RNou, např. přední okna atd.)