Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,..... A všade samé čisté zásahy! „Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
To bylo opáčko staršího dílu, myslím, že to dávají snad každý rok v květnu, ale opakování nikdy neuškodí Mám z toho taky pár printscreenů Až budu mít čas tak to sem někam nahraji do zvláštního topicu. Ten Sherman opravdu není od CIABG, myslím, že už se to tu někde řešilo.
To Dollin: Challenger tam byl i Prievidza viz foto a je z 1. roty 2.Tankovýho praporu. Z 2.praporu už jsou známý jména Challengerů Piešťany Prievidza a Poděbrady, zajímavá schoda . To Eddie: Sherman je možný, měli pár M4A4, (Sherman mk.V) sice je při přesunu do Francie odevzdali, ale kdy přesně nevím (Anglie/Francie).
Myslíš ty výcvikové ? Ty snad odevzdali v Anglii. A pak ten zapadlej kanadskej - ale ten by nebyl natočený na pláži. - No kdyby se někde objevila fotečka Daimleru AC....
Jo ty výcvikový, máš pravdu, tank nemusí vůbec souviset s brigádou (ani znáček ani plukovní čislo), prostě další tank na lodi. Taky mám jedno kdyby a to na fotky na svařovanej Cromwell, když už SKP vydali ty pásy. Na jedný fotce jsou tři, výrobní čísla mám na dva a "dobře" zdokumentovanej jeden .
34th Army Tnk Bde.jpg (4.94 KiB) Zobrazeno 2020 krát
- Musíme si pomáhat. Informace, které potřebujeme, tu vždycky někde jsou. Jen ten, kdo na nich "sedí", nesmí být moula, který si myslí, že jsou jen jeho.
- Modeláři neodpouštějí ani tu nejmenší chybu - zvláště ne tu na svém modelu. Řežme raději do modelů, neřešme modeláře.
- Modely nejsou tak levné, abych je stavěl jen z krabičky a nechával všechny jejich chyby bez povšimnutí...
To není znak naší brigády, ta britská 34th ATB (respektive její část - jeden prapor RTR) byla dočasně podřízena veliteli čsob jako posilový prostředek na v průběhu obléhání Dunkerque podobně, jako třeba ta jednotka FFI...
Mate mne ale to, že Arms of Service (51) už odpovídá systému označování 34th Armoured Brigade, která z 34th Army Tank Brigade byla postavena a ke změně označení (snad) došlo někdy na začátku února 45... a zaráží mne, že se mluví o 7 Bn RTR, když jiné zdroje místo něj v sestavě 34th Army Tank Brigade uvádějí 9 Bn RTR...
Je to celé nějaké divné - podle článku (v odkazu) 7th RTR patří ke 34th ATB, ale najednou se vrací do sestavy 31st ATB, ta přitom (snad se nepletu) je ze sestavy 79th AD, ... Podle mne 9th RTR byl v sestavě 34th ATB, 7th RTR pak patřil k 31st ATB...
- Musíme si pomáhat. Informace, které potřebujeme, tu vždycky někde jsou. Jen ten, kdo na nich "sedí", nesmí být moula, který si myslí, že jsou jen jeho.
- Modeláři neodpouštějí ani tu nejmenší chybu - zvláště ne tu na svém modelu. Řežme raději do modelů, neřešme modeláře.
- Modely nejsou tak levné, abych je stavěl jen z krabičky a nechával všechny jejich chyby bez povšimnutí...
No, právě. Podřízenost 7th RTR se měnila a ve většině publikovaných přehledů je to blbě. Jeho "odskok" k Dunkerque mnozí autoři přehlížejí, protože nebyl fyzicky přímo u brigády, ke které patřil administrativně, ale byl takticky podřízený čs. brigádě. Měl jsem v ruce válečný deník 7th RTR z té doby. Mrknu se znova do poznámek, ale ta 31. brigáda na konci článku je patrně překlep, má být nejspíše 34. Ale to ověřím.
- - - Pročítáme dopisy dávno mrtvých lidí v pošetilé naději, že nás dovedou k pokladu. A ejhle. Někdy opravdu dovedou. - - -