Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Identifikace vozidla z fotografie

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 1445 • Stránka 5 z 97 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 97
  • Odpovědět s citací

Re: Identifikace vozidla z fotografie

Příspěvekod zdesko » 15 úno 2009, 02:06

..no,moc z toho moudrej nejsem.. :-k Steyrovy typy s označením 1500A/2000A byly tovární označení Steyr 270..první "caboveráčky" měly až tovární označení Steyr 680..atd.. ostatně podrobná "Steyerologie je zde..: http://www.zuckerfabrik24.de/steyrpuch/sdp_index.htm ..v tomto propletenci firem se podobný trambusík vyráběl i u Firmy Csepel.. Ten Wanderer je ale hodně podobnej..tak snad by se to dalo odmávnout.. :wink:
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod RaK » 15 úno 2009, 19:55

Moc pěkný stránky. =D> Díky [-o<

Kolem Wanderera jsem zatím nikde nenašel žádné info, ale ta podoba je hodně blízko. Já bych to skoro odmávnul :wink:
RaK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Vejvoda » 16 úno 2009, 09:36

No a přední kola to má z Sd.Kfz.234 :-D
Petr Vejvoda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Klouček » 16 úno 2009, 10:24

Když už se to tady tak pěkně rozjelo a sešly se moudré hlavy, tak bych si taky přihřál polívčičku. Tohle auto už mi delší dobu zamotává kokos. Je to v Čechách, konkrétně někde mezi Tanvaldem a Harachovem. Bude to asi maličko bastlík, neb maska pochází ze Škody 706RO. Mohlo jít o nějaký Škodovácký prototyp nebo "facelift" něčeho zvenčí?
Přílohy
auto Tanvald.jpg
Pavel Klouček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 16 úno 2009, 12:54

..no,hnedle to svádí zkoušet to porovnat s Fiatem 626BL..ale ten to natuty není..! [-X ..to,jen kdyby chtěl někdo vézt pátrání tímto směrem..takže,pokud to není některá z prvních "eRkových" sedumsetšestek..jejíž nejstarší sehnatelné provedení mám na tomto "Bobrovi"..a pak ještě stěhovák..starší obrázky Š-706 mám už jen "Barči"..Ty dveře na Tvé fotce bych možná až tak neřešil..prototypy T-137 a T-138 měly také takto otevíratelné dveře.. :-k Ovšem pokud Škodovku zamítneme..pak snad přichází v úvahu jen nějaký starší Krupp FL... :-k Takže víme zase co..? Víme zase prd..! :cry:
Přílohy
Š-706ROK_popeláři-Budapešť01a.jpg
Krupp FL-45_fire01b.jpg
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Klouček » 16 úno 2009, 13:03

To je právě problém, ono ač se to moc neví, tak se např. u ČSAD občas objevovaly auta i ze západu. Fiat mě samozřejmě taky napadl, pak i francouzi, neb s těmi jsme taky čile obchodovali, Berliet atd., ale všechno špatně. Nějaký prototyp Ročka by vypadal pravděpodobně, kdyby tu nebyly ty kola. Ještě od čumákový Barči měly přece všechny ty krásný paprskový disky, tak proč by tam cpali něco úplně jiného? A to ani nemluvím o tom klasickém německém sklápěcím trojúheníku nad čelním oknem, který by sváděl na nějaký přebytek po němcích z války.
Pavel Klouček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 16 úno 2009, 14:43

..přesně tak..! Ty kola mi taky vadí... :-k Ty paprskáče jsou skládaný disky,zajištěný po obvodu obručí..později se u nás zakázaly..(a není to relativně tak dlouho...cca30let)..a ten trojúhelník..to není "německá záležitost"..byl jeden čas i v našich předpisech..Když jelo auto solo,tak musel být sklopený..a když táhlo vlek,tak musel být vztyčený.. :wink: Problém je v tom,že to bylo v období,kdy se moc nefotilo..nebo spíš nesmělo fotit..ale je to občas vidět ve "filmech pro pamětníky"...dokonce u nás asi jeden čas platil předpis,že každé auto musí mít tři světla v předu..což jsem viděl také v jednom stařičkém filmu..byly tam třísvětlové T-111,P-V3S..osobáky..atd..a tak jsem vydedukoval ( :grin: )..že právě z toho období je třísvětlová T-603... :-k
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod RaK » 16 úno 2009, 19:38

Já bych ten Fiat úplně nezavrhoval. :-k Když vezmu typy FIAT 665,666,682,639,640 - všechny mají podobnou koncepci kabiny. Trambus s dveřmi otvíranými dozadu, dělené přední sklo, chladič velice podobný a i světla. Je ale pravda, že všechny měly paprskový disky, ale kdoví.... :-k Podle mě to může být nějaký Fiat.
Přílohy
639_b1.jpg
FIAT 639
FIAT 666N.jpg
FIAT 666N
fiat666.jpg
FIAT 666
RaK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 16 úno 2009, 21:36

..e-e.. [-X V první řadě je ten Fiat menší,než to vozidlo na obrázku...a pak..Fiat dělal jen tuhle "malou" boudu..a kromě toho má vždycky tu lištu kolem dokola pod oknama..a pak je tu jedna hoodně podstatná věc..italský náklaďáky mají (nebo dost dlouho měly) volant vpravo..!
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod RaK » 16 úno 2009, 21:45

Tak to máš pravdu. Volant měly vpravo a rozdíly na tý budce samozřejmě jsou, ale co to teda jen může být. Prohrabal jsem už kde co. :? Nejblíž je pak ten Krupp FL, ale na netu jsem našel jen obrázek toho hasičáku, nic víc. To je zase rébus :-k
RaK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 16 úno 2009, 21:46

..to mě napadlo i nějaký šestistovkový Kaelble..ale bude to asi taky vedle..tohle se spíš podobá pozdějším sedumsetšestkám..(ale jak vypadaly jeho předchůdci,to nevím.. :-k )
Přílohy
Kaelble K-652 LF_01c.jpg
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 16 úno 2009, 21:54

Ještě k těm našim náklaďákům.. :wink: Víte co je tohle..? :grin: Správný název se objeví pod kurzorem.. [-o< I když název fabriky je na čumáku..ale typ..ten je pod kurzorem.. :-D
Přílohy
Praga P-S5T-T_stěhovák01.jpg
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod RaK » 16 úno 2009, 22:48

zdesko píše:..to mě napadlo i nějaký šestistovkový Kaelble..ale bude to asi taky vedle..tohle se spíš podobá pozdějším sedumsetšestkám..(ale jak vypadaly jeho předchůdci,to nevím.. :-k )

Kaelble má taky takovou trambusku, ale není to ono. Má dveře otevírané dopředu, aspoň typy, co jsem našel. Podobnou kabinu dělal i Henschel, ale ta taky nesedí.
Přílohy
kaelble832.jpg
Kaelble 832
kaelble832.jpg (8.95 KiB) Zobrazeno 3709 krát
K631.jpg
Kaelble 631
RaK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod G.S.PATTON » 16 úno 2009, 23:26

Jéé, to by nám stačilo :D

Jde to ještě sehnat?
"Chytneme nepřítele za nos, a budeme ho kopat do prdele tak dlouho, dokud se nevzdá!"
General G.S.Patton

Rozděláno:
viewtopic.php?f=334&t=35082&start=0&st=0&sk=t&sd=a
Člen štětečkové galaxie č. 27

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
G.S.PATTON

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Klouček » 17 úno 2009, 09:32

Pánové něco jsem potkal, podívejte se na kola u tohodle Bussinga od Lehára. Ten čumák není úplně stejný, ale když by se na podobné šásko od busu dělala bouda, mohlo by to dopadnout tak nějak podobně. Ta maska z RO naznačuje, že může být bouda stavěná i u nás po válce, když prý teda ty trojúhelníky byly v předpisech.

Ohledně třísvětlových aut - T-603 navázala třísvětlovou maskou na populární T-87, která měla to prostřední světlo natáčené spolu s koly do zatáčky. Já se orientuju spíše ve škodovkách a z nich žádné třísvětlové auto nepadalo, objevují se fotky na např. tudory s třetím světlem před maskou, ale to je mlhovka, ta se v padesátých letech objevuje docela často. Mívala občas žluté sklo.
Přílohy
bussing_1.jpg
bussing_1.jpg (15.7 KiB) Zobrazeno 3688 krát
Pavel Klouček

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1445 • Stránka 5 z 97 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 97

Zpět na Diskuse