Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Legendární a obávaný německý flak 88 v měřítku 1:35

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod Klusáček petr » 26 říj 2006, 07:37

konečně jsem resuscitoval doma pc a poslal jsem ti tu knihu Petr
Klusáček petr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod panther » 26 říj 2006, 07:47

Můžu poprosit taky o knihu, moc by mi pomohla, předem děkuji.

adam.siroky@centrum.cz
panther

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Klusáček petr » 26 říj 2006, 08:05

už ti to tam teče (máš dost místa?)
Klusáček petr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod panther » 26 říj 2006, 09:33

Už to přišlo, mockrát díky.
panther

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 26 říj 2006, 12:11

Ha, než jsem to stačil nafotit, upravit a poslat, je tady pět dalších příspěvků. Díky Petře za tu knížku! S tím to ještě víc vyšperkuju. Dneska jsem dělal řemení na zbraně, teď budu dělat strukturu dřeva na pažbách. Pak to zavěsím kam to má přijít. Zbývá mě ještě to poházené dřevo matným lakem no a vyrobit kladivo, kterým se musely zatloukat ty fixyční kolíky, ale u modelu nebylo, muselo být na FAMu nebo Sd.Kfz7.
No ta slehlá (ale blbě) tráva mě taky štve, s tím nemůžu hnout. Samozřejmě bych to mohl něčím nahnácat a stisknout, ale pak by bylo to lepidlo po odstranění závaží a zaschnutí vidět. To je sisál, příště dělám slehlou trávu jen z juty. Sisál je dobrý na to, aby tráva stála, ale to slehnutí.....
Přílohy
shora vpravo.jpg
zlámané kolo ze žebřiňáku zarostlé v trávě a kytičkách. To má tak nějak napovědět, že se jednalo o nějakou formanskou cestu na pole
shora zezadu.jpg
zleva zpředu.jpg
zpředu.jpg
zkusil jsem fotky se sluníčkem
Je dobré padnout za svoji vlast. Ale je ještě lepší přinutit ty druhý bastardy, aby padli za tu svoji.
gen. Georg S. Patton, velitel 3 US Army v Evropě
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DOSKOČIL MICHAL » 26 říj 2006, 14:14

promiň, ale ty " jehličnany 1:1" ten pěkný model acht-acht 1:35 docela kazí....
"nejdůležitější je si vybrat stranu" a pak už je to jen o počasí
DOSKOČIL MICHAL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod René Ernst » 26 říj 2006, 18:36

Zdravím,taky se mi nějak ty prapodivný stromy nezdaj :? a ta jak říkáš "zválená tráva" Hmmm,mě to připadá,že šlapou po nějaký mega
slámě :!: Proč si dáváš tolik práce z pohozeným kolem v kvítí a pak to takhle zprasíš(je to můj názor)???A ještě pozn. na můj vkus jsou ti
vojclove moc čistí,ty chlapi museli být jako prasata,prach a pod.Jen ty helmy vypadají jak když se právě vrátili z přehlídky :D Dost kritiky :!:
Jinak situačně velmi zdařilé =D>
René Ernst

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 26 říj 2006, 19:17

Díky kluci za kritiku.
- Jehličnany řeším dvojicí stromů ve výrobě, které sice vyrobím z téže nebo podobné chvojky, ale tak, jak ty větve rostou - mírně šikmo dolů, ne takhle nahoru. Zkusil jsem to vzít před osazením na strom tím lihovým mořidlem a zatím to vypadá dobře. Ještě zkusím wash černou olejovkou. Nějaký jiný tip na jehličnany?
- S tou trávou jsem říkal totéž někdy dřív - pošlapaná sláma. Ten sisál je totiž na to, abych to ohnul až po zalepení a vypadalo to přirozeně tvrdý a na jutu jsem došel později. Ale není problém ho odstranit a nahradit. Už jdu na to.
- Dělostřelci čistí nejsou a přilby jako z přehlídek rozhodně nevypadají, už jenom ty otlučené znaky a špína v zalomení přileb. Realita je taková, že jsou všichni zaprášení a mají docela špinavé kalhoty. Malinko špíny na přední část těch gatí bych ale přidat mohl, to je fakt. Nedovolím si je ale více zadělat, to bych už asi přehnal a nemám nějaké zkušenosti s případnýma opravama figurek...
Je dobré padnout za svoji vlast. Ale je ještě lepší přinutit ty druhý bastardy, aby padli za tu svoji.
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod René Ernst » 26 říj 2006, 19:50

Ja bych šel místo do jehličí do listí :!: :!: :D
Kritika vycházela z fota :D foto a realita je někdy jiná :!: :!:
Oprava figur :evil: znám to-co jsem opravil to jsem následně vyhodil :!: Snad ještě jedna věc,dal bych tam nějaký chlapi v košilích,předpokádám že se jedná o léto,rozbije to tu šedost uniforem :-D :-D
ale jinak ještě jednou =D> ;-I =D>
René Ernst

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 26 říj 2006, 22:43

[quote="René Ernst"]Ja bych šel místo do jehličí do listí :!: :!: :D [quote="René Ernst"]

No jo, ale když jsem to dělal, nevěděl jsem o výrobě stromů lautr nic. Tohle byl jeden velký experiment. Na dvorku jsem si prohlídnul chvojku a orval ji.

[quote="René Ernst"]Kritika vycházela z fota :D foto a realita je někdy jiná :!: :!: [quote="René Ernst"]

Já si raději nechám říct.

[quote="René Ernst"]Oprava figur :evil: znám to-co jsem opravil to jsem následně vyhodil :!: Snad ještě jedna věc,dal bych tam nějaký chlapi v košilích,předpokádám že se jedná o léto,rozbije to tu šedost uniforem :-D :-D [quote="René Ernst"]

No to ne. Jestli jsi četl ten příběh, ti měli pěkně nahnáno a makali jako barevní, aby nedopadli jako FlaK před nima. Pz.35 (t) svým brutálním ježděním sem a tam vázali pozornost nezkušených ruských tankistů a za kolopásy přitáhli Němci dvě osmaosmdesátky. Ty trefili tu KV-2 patnáctkrát, ale jen tři rány šly skrz pancíř. Tam kdyby se někdo takhle vysvlekl, tak ho museli zastřelit za demaskování děla.
Já bych se bez řádného proprcu totiž nepřinutil tu "zdupanou" trávu vyměnit. Takže teď to udělám. Je to tak na tři hodiny práce.
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza a Honza » 28 říj 2006, 08:29

Tovarišč Molotok:
Tak příště skus místo sisálu koudel...Na "posrané" jsem ji použil a nemůžu si ji vynachválit.jemná,levná,barva jaká chceš....
Říkáte nejlepší model?
Epoxyd,plastelína a silikon!!!Jo a abych nezapoměl...SÁDRA!
Honza a Honza

• Odpovědět s citací

Příspěvekod setler » 28 říj 2006, 08:49

moc pekny to je :)

teda krome tech jehlicnanu, ty to tak nejak kazi ...

btw, muzu take poprosit o knizku ? vvitty zavinac seznam tecka cz , diky moc (mam tam asi 20MB, staci? )
setler

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 28 říj 2006, 14:07

Moje krásné jehličnanky, musím vás vyměnit, nejlépe za vodku! :cry: :cry: :cry:
Porovnával jsem tu koudel s tou Jutou, je to téměř to samé, měkké a teňoučké. To bude ono. Nalepím to až na ten sisál, takže někteří vojáci budou mít nohy u děla přirozěně mírně zakryté. Taky když využiju už ten podklad sisálu, který se tam válí jako mrcha, nebudu muset dávat té nové trávy tolik.
Hammer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza a Honza » 28 říj 2006, 14:21

Já Ti nevím...Prď na to,nech si to jako poučení do dalších let a postav něco dalšího s využitím předchozích zkušeností...Třeba zas nějakou starší Tamku...Tam jsou fajn vujáčci. :wink:
Říkáte nejlepší model?
Epoxyd,plastelína a silikon!!!Jo a abych nezapoměl...SÁDRA!
Honza a Honza

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hammer » 28 říj 2006, 14:46

Člověče, to není můj styl. Chci to dotáhnout do maxima jak to jen půjde. Tohle není pracné a hodně to tomu pomůže.
Jo a figurky od Tamky: prostě ať se jde Hornet se svými hlavami vycpat. Nějaký Dragon 2. gen ten už vůbec.... :grin: :grin: :grin:
Hammer

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse