Petr Vejvoda píše:Hellcat píše:Petr Vejvoda píše:No škoda to není, objednej Lko od Tamyie 1:35 nebo 1:48 a kamo je jasná![]()
Teď bychom ještě měli zjistit alespoň přibližnej tvar těch čísel a písmen na boku věže, že ???
Dobrý nápad. Jdu taky na to. Třeba něco i najdem.
Nazdar bojovníku, takže zatím pouze dedukuju o tom označení 4L1:
1)velikost čísel bude odpovídat tomu šedivénu odbélníku na boku věže.
2)čísa budou v bílých linkách jako na Tigrech v jednotce. Na tý mizerný fotce není vidět ani jejich náznak, proto si myslím, žebudou bíly v linkách...
Co ty na to? Myslš, že 4 a L a 1 budou stejně vysoký a veliký znaky, asi jo, co?
Hronec Filip píše:Zdravím páni,tá PzIII čo sa snažíte identifikovať,ja na 99,9% verzia M!!!!![]()
![]()
Stačí si všimnúť svetlá na blatníkoch a pochopíte.......Čo sa týka použitia prídavného panciera na čele korby a veže,bolo použité už pri final J,pre mňa ja skôr záhada,prečo pancier z čela veže tak často odmontúvali dole. S tým označením 4L1 by som si nebol vôbec istý,podľa mňa je to BLUD!!!! Na priloženej fotke je príklad značenia PzIII z obdobia Charkovskej bitky.V knihe Zbrane a taktika SS,vyd.Svojtka,na str.112 je foto na PzIII Befel J a značenie má klasické-555! Ďalšia fotka na PzIII J s krátkym 50mm kanonom z Charkova je v SS ARMOR od vyd.Squadron signal,č.556...Podľa mňa nestojí otázka,aké číslo mala Witmanova PzIII,ale či vôbec v tej dobe sadal do trojky!!! Do bojov o Charkov bola 1.SS presunutá v decembri 1942 z Francúzka a to spolu z novými Tigrami,pochybujem,že Witman bol z tohto preškolenia vynechaný
.
Hronec Filip píše:Zdravím páni,tá PzIII čo sa snažíte identifikovať,ja na 99,9% verzia M!!!!![]()
![]()
Stačí si všimnúť svetlá na blatníkoch a pochopíte.......Čo sa týka použitia prídavného panciera na čele korby a veže,bolo použité už pri final J,pre mňa ja skôr záhada,prečo pancier z čela veže tak často odmontúvali dole. S tým označením 4L1 by som si nebol vôbec istý,podľa mňa je to BLUD!!!! Na priloženej fotke je príklad značenia PzIII z obdobia Charkovskej bitky.V knihe Zbrane a taktika SS,vyd.Svojtka,na str.112 je foto na PzIII Befel J a značenie má klasické-555! Ďalšia fotka na PzIII J s krátkym 50mm kanonom z Charkova je v SS ARMOR od vyd.Squadron signal,č.556...Podľa mňa nestojí otázka,aké číslo mala Witmanova PzIII,ale či vôbec v tej dobe sadal do trojky!!! Do bojov o Charkov bola 1.SS presunutá v decembri 1942 z Francúzka a to spolu z novými Tigrami,pochybujem,že Witman bol z tohto preškolenia vynechaný
.
Hronec Filip píše:Hellcat: To je dosť možné,že sa vrátil k pzIII,možno im dodali Tigre o niečo pozdejšie. Podľa môjho názoru,ako náhle dostali Tigre tak Witman do trojky už nesadol.
Petr Vejvoda píše:Jinak tedy čemu věřit, v anglickém textu je to zcela jasně popsané, období, číslo tanku Pz.III, ostatní členové posádky, důvody proč ne rovnou Tger.... ale je jasný, že když tam mylně píšou o Pz.III J, tak ani tohle asi nejde brát na 100%
lopuch píše:Petr Vejvoda píše:Jinak tedy čemu věřit, v anglickém textu je to zcela jasně popsané, období, číslo tanku Pz.III, ostatní členové posádky, důvody proč ne rovnou Tger.... ale je jasný, že když tam mylně píšou o Pz.III J, tak ani tohle asi nejde brát na 100%
no ja nevim ale z ceho vyvozujes ze J je spatne? ze tam autor stranky prihodil fotku, kde je M?
podstatne je, ze autor stranky vychazi z informaci z tehle knizky
http://www.amazon.com/WITTMANN-COMMANDE ... 03-6888722
a aby se dala nejak napadnout, muselo by byt jasne, kde ty informace vzal jeji autor
jo a taky vy to podavate s Tigrem jako by si Witmann moh vybirat - v tehle dobe tezko, jezdil se strojem, ktery mu pridelili a kdyz tech Tigru dostali jen 15 tak holt cekal a jezdil s Pz III
Hronec Filip píše:Vychádzam z logických záverov,už v tej dobe bol Witman eso,o čom svedčí už aj to,že ho vybrali na výcvik k novej super zbrani(čo nemci od Tigra očakávali),tak prečo by skúseného vojaka ktorý dosahoval výborné výsledky aj na starých pzIII dávali naspet,keď spojením super stroja+super vojaka dosiahli dokonalý stroj na ničenie,tankov nepriateľa,čo Witman(a nielen on)bol.......
Čo sa týka zahraničnej literatúry,nebol by som si až taký istý,jej 100% pravdivosťov,len zato,že je západná. Predsa sa aj tam objavujú chyby,napr.známa fotka vojaka z Arden,mal to byť W.Amrusch,ale až teraz sa prišlo nato,že to vôbec nieje on,Bison Decals vydal dekály na Budapest-Balaton 1945,stroj FlamIII suverénne označujú za verziu M,pričom je to total mutant a navyše z čísla 022 urobili 1022 a dali ho ako biele z čiernym lemom,pričom z fotky je vidno,že to je dosť tmavšia farba,najkôr žltá.Čo je ale najzaujímavejšie,robili to podľa nejakého(zabudol som meno) uznávaného zápného historika..............
Hronec Filip píše:Podľa mňa sedlal pz3,predtým než ho poslali na výcvyk na Tigra. Neviem,bojujem na stugu,pošľú ma na výcvyk Tigra a potom ma šupnú do PzIII????![]()
![]()
![]()
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník