Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Filmaři

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 1573 • Stránka 36 z 105 • 1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 105
  • Odpovědět s citací

Re: Filmaři

Příspěvekod filnorm » 13 čer 2009, 11:00

petrbedrich píše:Taky mě to zaujalo, proto sem ho blejsknul. Podle obrazu bych to viděl na Messerschmidt 262 Schwalbe, ale podle zvuku... no dali tam nějakej poměrně lehkej zvuk vrtulovýho motoru. Nad Prahou skutečně "vlaštovky" zasahovaly, startujíc z Ruzyně. Jinak ten letoun ve filmu vypadal hodně modelově, tušim práci bratří v triku.

Ano, vypadá to na Me 262 těsně před útokem na okolí pankrácké věznice 5. května 1945.
Filip
Kde všude udeřili hloubkaři u nás v letech 1944-1945? Mrkněte na http://hloubkari.wordpress.com
NOVÉ: Fórum o letecké válce nad českými zeměmi: http://hloubkari.cz/forum/index.php
NOVÉ: Hloubkaři na Facebooku

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
filnorm

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petrbedrich » 14 čer 2009, 12:40

V ostře sledovaném pásmu z roku 1978 toho není bohužel moc vidět, už jen pro celkovou rozmazanost filmu. Je to spíš taková rarita.
Přílohy
V ostře sledovaném pásmu 01.jpg
Petr "Bedřich" Mourek
petrbedrich

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petrbedrich » 15 čer 2009, 15:20

Sokolovo z roku 1974. Politické sekvence jsem přetáčel, to nešlo ani jako recese. Co jsem tak zaslechl, tak pro bezsněžnou zimu se musela krajina "zasněžit" uměle a to po nevyhovujícím a rozlítajícím se polystirenu, se to provádělo naftalínem a solí. Přiznám se , nedovedu si to představit, bílé plochy ve filmu jsou obrovské a pokud to byla sůl (ve filmu vypadá věrohodně), tak si vybavuju, že Římané, když chtěli navěky vymazat Kartágo z povrchu, tak jeho zbořeniště prosolili, aby tam nikdy nic nevyrostlo. Herec Martin Štěpánek po své roli Otakara Jaroše byl kritizován za to, že mu není podobný (snad dokonce Husákem) a postupně ztrácel po filmu angažmá až nebyl obsazován vůbec. Později emigroval a film tak musel z pláten kin i televize zmizet. Původně měl Jaroše hrát R.Brzobohatý, mnohem podobnější, ale byl v tu dobu v nemilosti. Podle mně byl Jaroš zahrán ve filmu velmi špatně. Ostatně jako víc rolí. Šance natočit film vystihující opravdové události u Sokolova byla docela promarněna. Vlastně pořád čekám na opravdu pořádný film z našeho zahraničního odboje. Zatím mě oslovili jen Nebeští jezdci a Atentát. [-o<
Přílohy
Sokolovo 01.jpg
Sokolovo 02.jpg
Petr "Bedřich" Mourek
petrbedrich

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jiří ščučka » 17 čer 2009, 07:52

jo za komoušů na tohleto byly prachy,takovýho filmu už se dneska z českých rukou nedočkáš
jiří ščučka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 17 čer 2009, 08:29

..ale na druhou stranu..PeBe..jsem byl na tomto filmu se skolou misto vyuky..a nebudes mi verit,jak me bavil..! :D Rozhodne vic,nez rustina..! :grin: A tohle se hejbalo..bylo to barevny..byly tam vybuchy..tanky..proste,co vic si mohl takovej nactiletej kluk prat vic..? :wink: Ovsem moji pubertalni Juniori by mi ho asi uz omlatili o hlavu..! :grin: ..maji na to takovou svoji vetu..: "Taato..! To bylo za komunistu..!" A mam po ptakach.. :grin:
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek-Austin » 17 čer 2009, 10:57

Co jsi pamatuju, tak ty T-Tigry stály na Barandově venku u depozitářů, jen by mě zajímala kde jim je konec. Asi nejspíš z nich jsou dobrý hřebíky někde v kadibudce. :(
Radek-Austin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod greenbaron » 17 čer 2009, 11:13

Radek-Austin píše:Co jsi pamatuju, tak ty T-Tigry stály na Barandově venku u depozitářů, jen by mě zajímala kde jim je konec. Asi nejspíš z nich jsou dobrý hřebíky někde v kadibudce. :(

Člověče, na to, že by na Barrandově měli tanky zrovna z tohohle filmu bych moc nesázel vzhledem k tomu, že ty scény v "reálu" či exteriérech se točily opravdu v tehdejším SSSR (to se to polystyrénovalo, solilo a naftalínovalo). Tam bych spíš sázel na využití vozidel "filmového pluku Sovětské armády", který disponoval mockupy na podvozcích T-34, T-44 a T-54/55 takových typů, až by se nám asi točila hlava. Nebyly tam přece jen "Téčkotigry", ale taky něco, co připomínalo Pz-IV.
Fakt je, že stejný T-54/Tiger se objevil/y v Osvobození Prahy a tak "nikdy neříkám nikdy"...Ale na druhou stranu je možné, že si právě přepravou filmového tankového materiálu tehdejší ČSD hezky vylepšovala roční bilanci.
- Musíme si pomáhat. Informace, které potřebujeme, tu vždycky někde jsou.
Jen ten, kdo na nich "sedí", nesmí být moula, který si myslí, že jsou jen jeho.

- Modeláři neodpouštějí ani tu nejmenší chybu - zvláště ne tu na svém modelu. Řežme raději do modelů, neřešme modeláře.

- Modely nejsou tak levné, abych je stavěl jen z krabičky a nechával všechny jejich chyby bez povšimnutí...
greenbaron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Laco Nagy 'Bocán' » 17 čer 2009, 13:15

greenbaron píše:
Radek-Austin píše:Co jsi pamatuju, tak ty T-Tigry stály na Barandově venku u depozitářů, jen by mě zajímala kde jim je konec. Asi nejspíš z nich jsou dobrý hřebíky někde v kadibudce. :(

Člověče, na to, že by na Barrandově měli tanky zrovna z tohohle filmu bych moc nesázel vzhledem k tomu, že ty scény v "reálu" či exteriérech se točily opravdu v tehdejším SSSR (to se to polystyrénovalo, solilo a naftalínovalo). Tam bych spíš sázel na využití vozidel "filmového pluku Sovětské armády", který disponoval mockupy na podvozcích T-34, T-44 a T-54/55 takových typů, až by se nám asi točila hlava. Nebyly tam přece jen "Téčkotigry", ale taky něco, co připomínalo Pz-IV.
Fakt je, že stejný T-54/Tiger se objevil/y v Osvobození Prahy a tak "nikdy neříkám nikdy"...Ale na druhou stranu je možné, že si právě přepravou filmového tankového materiálu tehdejší ČSD hezky vylepšovala roční bilanci.

S tým natáčaním s "umelým" snehom to nie je zas úplne tak. Napríklad prísaha s tým "umelým" snehom sa natáčala na Barandove, lebo sa natáčania ako komparzista zúčastnil aj môj bývalý kolega, keď bol na vojne. Aj on hovoril o tých problémoch so snehom a ako sa riešili. Spomínal ešte, že tie anglické prilby, ktoré tam majú na hlavách, boli robené z papiera.
Laco Nagy 'Bocán'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petrbedrich » 20 čer 2009, 15:56

Ono to Sokolovo není uplně k zahození, jen bych vystříhal většinu scén, kde se mluví.
Poměrně slušně je ukázán atentát na Heydricha (až na podobnost herců s Gabčíkem a Kubišem, podle pamětníků byli oba velmi malé postavy a tady jsou to takoví habáni) potom vypálení Lidic, kde je jednou z hlavních postav esesáků úchvatný slovenský herec Augustin Kubáň, u nás známý hlavně jako Zutro/Tóma hluchoněmec z hradu v Karpatech. Na čsfd je o něm mimo jiné i tento text:

Augustín Kubáň, jeden z nejzvláštnějších slovenských herců, zemřel 30. prosince 1986 v Košicích ve věku šedesáti pěti let. Jeho nejčastější režisér Juraj Jakubisko o něm kdysi prohlásil:

„…Augusta Kubáň bol napriek svojmu vzhľadu mierny a milý člověk. Bol ale nesmierne pracovitý a obetavý. Neviem si predstaviť herce dnešnej doby, ktorý by vydržal všetko, čo som mu počas nakrúcania so mnou pripravil – od ponárania se do ľadovej vody, keď bol vonku mráz, až po skutočne horúce strely zo skutočných zbraní, ktoré vybuchovali okolo neho, pretože pyrotechnika v tom čase bola v plienkach a používala se skutočná munícia…"

Tentokrát tu nemám vlastní snímky, bo ty filmy zatím nejdou sehnat, nebo jsou drahé:
Nádherný ruský film Unaveni sluncem z roku 1994, kde jsou tanky BT, ovšem z různých strojů překopané. I když jeden snad by mohl být.... Uvidím až ten film seženu, jsou tam docela dobře vidět.
A ještě Indiana Jones a poslední křížová výprava z roku 1989, s notoricky známým tankem Afrika Korpsu. Méně už se ví, že filmaři si vzali (pro mně nepochopitelně) za vzor angloamerický tank Liberty Mark VIII z roku 1918 a přidali mu věž (ještě méně pochopitelně) podobnou Churchillovi AVRE s vrhačem Petard. No ale ve filmu to vypadá úchvatně. Replika dodnes stojí a pozvolna zarůstá v jednom zřejmě zábavním parku na Floridě.
Přílohy
Utomlyonnye solntsem 01.jpg
Last crusade 01.jpg
Petr "Bedřich" Mourek
petrbedrich

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jiří ščučka » 20 čer 2009, 16:33

ten pokus o béáčko vypadá spíš jako dodge bambi :-D
ten tank z indyho je náhodou klasa :lol: a nejen on ale taky to psycho placaté letadlo :lol:

málokdo taky ví že ta německá ponorka je ta samá co hrála v petersenově das boot
jiří ščučka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petrbedrich » 26 čer 2009, 05:13

Pátrání pokračuje!
Pro ty co sledují toto téma tu mám další střípek do mozaiky. Kdysi jsme se tu pachtili s vozidlem z filmu Tucet špinavců a po objevu, že je jeden kus v Canadian War museu v Ottawě tu mám další nález. Tato stránka:
http://www.dana-nield.com/vimy/TrackedJeep.asp

tam jsem se sice dozvěděl jak se vozidlu možná říká a že je to zřejmě unikát, ale nic o vzniku, důvodech a konstruktérech atd. Stále tedy zůstává záhadou, protože pokud je to unikát nebo vozidlo vzniklé v malém množství, pak mi nějak nejde do hlavy, že se jen tak mihne ve filmu. Přikládám ještě jedno nalezené foto
Přílohy
63482303.pNeKXAUd.jpg
Petr "Bedřich" Mourek
petrbedrich

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petrbedrich » 26 čer 2009, 05:44

Aha, tak stačila ještě chvíle hledání a je to tu.
Tak jestli to dobře chápu, je to původně kanadský projekt, který vytvořil pásové vozidlo s použitím komponentů stávajícího Jeepu. Vznikla série 5 kusů typu Mk I. Testovací zkoušky se protáhly do září 1944 a 2 měly být odeslány na frontu k vyzkoušení. Na masovou výrobu to ale bylo asi příliš pozdě.

http://books.google.cz/books?id=I_fFkOS ... t&resnum=4

No co dodat? Jsem dobrý. I vy buďte :celeb:

Jo a jmenuje se to Willys TJ (tracked jeep) Mark I
Petr "Bedřich" Mourek
petrbedrich

• Odpovědět s citací

Příspěvekod VojtaH » 26 čer 2009, 08:05

jiří ščučka píše:málokdo taky ví že ta německá ponorka je ta samá co hrála v petersenově das boot

...myslíš tu maketu, co pod vodou neměla nic :-D
Hotovo: Bf 109G-6, Focke-Wulf Ta 183 Entwurf III, Ki-61-II Hien
Stavím: Micubiši Ki-83, Nakajima Ki-44

Futó fukutsu.
VojtaH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod síra » 26 čer 2009, 17:24

Pár fotek z natáčení filmu " Útěk z Colditzu".
Přílohy
kdf.JPG
Kutná Hora . Pravá polovina budovy je z papíru a překližky .
t3.JPG
Poděbrady - parkoviště u jezera
t10.JPG
Poděbrady
S3010002.JPG
Blitz a sv. Barbora
http://buncmodelling.blogspot.com/
https://picasaweb.google.com/1071974498 ... Modelling#
http://sira4666.rajce.idnes.cz/patlama_patlama/#album
síra

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petrbedrich » 29 čer 2009, 06:47

Ten Colditz vypadá dobře. Doufám že z toho neudělají zase nějakou slátaninu, jako byla Mrtvá hlídka, nebo Poslední výsadek.

Mám tu pro spestření film Bláznivá střela 2 s mým oblíbencem Frankem Drebinem. Nevím co to je, ale ve filmu to docela hbitě jezdí. Zřejmě skutečný policejní tank.
Přílohy
Bláznivá střela 2.jpg
Petr "Bedřich" Mourek
petrbedrich

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1573 • Stránka 36 z 105 • 1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 105

Zpět na Diskuse