Lt-38 se na zahájení neobjevil. Lt-35 jsem neviděl v aréně, ani v hale. Ve druhé hale na jejich místě stojí LTP a STRV M/37. IS-2 jsem také v expozici neviděl. Popisky jsou vyměněné v dělostřeleckých halách a ve venkovní expozici. Takže to je to asi v celém muzeu.
Jinak když tak koukám na aktuální fotky z arény, tak si říkám, že na pořádné focení už tam moc rozumných míst není. Rok od roku je tam těch ježků čim dál víc. Snad to nedopadne jako v Bovingtonu. Metrová gabionová zídka, příkop, 10ti metrová země nikoho a pak pro jistotu ještě jedna zídka. Už jen čekám, kdy tam postaví bezpečnostní sklo
Vež je postavené nad arénou v místě, kde je při akcích parkovaná technika. Tohle je totografie, jak se k věži dostaně návštěvník nejblíže. Gratuluji VIP hostům k pěkné rozhledně V dílně se dnes něco omývalo
Toto by měl být seznam techniky, která by měla být na cestě ze Švédska do Lešan:
Sav m/43 Pbv 301 Skp m/42 Volvo Raptgb 915 Volvo Pvpjtgb 9031 Bv 202 MC 258 věž k Pz 38 8 cm SKODA M19 7cm, BOFORS, m/37A (1941) 40mm, BOFORS, m/36 (1943) 105mm, BOFORS, m/42 (1945) 40mm, BOFORS (námořní) 15cm, BOFORS, m/38 (1940) 21 cm, SKODA M42 (mělo by být dodáno později v průběhu roku)
přičemž z Lešan šlo:
122mm M 31/37 OT-810 OT-62 GAZ 71 GAZ 69 HMMWV M 1151A1
Švédi toho poslali docela dost Ty věci na podvozku Lt38 jsou jasné. Volva jsou hodně zajímavé typy a zvlášť to na velkých kolech se bude asi hodně líbit. BV 202 bylo v ČSLA. 7cm Bofors je taky pěkný kousek. U těch děl z Dělostřeleckého muzea v Kristianstadu jsem zvědavý, v jaké jsou kondici. Ten jejich otevřený depozitář/zarostlá louka jsem viděl Škoda 21cm kustartilleripjäs M/42 je taky pořádný kus železa. Jestli to má přijet tenhle týden tak se třeba v sobotu pojedu zeptat, jak to vypadá