Zvezda je dobrá volba. Teď jsem ji dodělal, jen od Totenkopf. Jaroš je T 34/76 pojmenovaná po našem vojákovi. Marian síra ti asi poskytne lepší info, stavěl ho.
Verze "Bedspring armorL T-34/85 má starší verzi s 6ti krátkýma žebrama a 6ti dlouhýma.
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,..... A všade samé čisté zásahy! „Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
chcel by som sa spytat znalcov toho tanku ake boli po modelarskej stranke najvycsie rozdiely medzi ruskymi tankami a strojmi vyrabanymi u nas? co som snad ako tak zistil tak boli ine kryty vyfuku,bzuciak vlavo vzadu,ostry spoj pancierov na predu korby,lana na samovyprostenie,notek. este nieco dalsie?
netusite niekto akym sposobom boli prichytene tie 200l sudy? polozene asi len tak neboli,je tam viediet nieco ako kovova obruc ktorou to bolo prichytene ale neviem ako alebo k comu. [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] foto valka.cz
Milan má pravdu, jen bych to trochu upřesnil. jedná se o netradiční použití sady pro úpravu na verzi T-34-85M2 (cca 1956). Standardně se montovaly tyhle držáky na záď místo držáků "BDŠ" a tyto na ně, nebo na levou stranu korby před přídavnou nádrž. Tenhle tank je "provozka" sestavená z dílů made in SSSR a made in ČSR (chybí klakson a jeho kryt na levém zadním rohu korby, ale je "po rusky" za světlem) a v místě kam by přišly držáky BDŠ, jsou lana pro samovyproštění. Že by nějaké zkoušky použití oné sady?
dakujem za rady. na tej fotke to naozaj vyzera ako keby to bolo na nejakych drziakoch ale na dalsej fotke mi to pride ako keby to bolo len polozene na pridavnej nadrzi.su tam sice pekne vidiet obruce z pasoviny ktore ten sud drzia ale bohuzial nie je vidiet k comu ho drzia. [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Máš recht, vypadá to tak. Já u té "4" měl na mysli zkoušky nejlepšího umistění. U té poslední bych se přiklonil k vojenskému zjednodušení práce, na hraně sudu vidíš půlku držáku ze sady o které jsem psal včera, tankáni asi "potěrjali" originál pásy ze sady, on ten jejich čep docela snadno vypadával, co si pamatuju, na druhé straně je sice šroub (cca M12-16) s maticí ale ... tak vzali ocelovou pásku z páskovačky, či něco podobného a přitáhli to přes původní přídavnou nádrž, ono se to asi líp stahovalo no né. Jo a ty obruče, profilu H, jsou organickou součástí sudu/barelu, možná ještě kořisti po Wehrmachtu a byly určeny jako ochrana při válení plných barelů (200l) a aby necestovaly po barelu byly na jeho obalu "zpevňovací prolisy" 2+2 vně obručí, dnes většinou 1+1 na jejich místě. Pro úplnost vlevo za sudem na obrázku 2_916 je vidět kousek toho držáku a u čel jsou vidět připravené originál pásy ze sady.