Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Náklaďák v barvách ČsOB

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Náklaďák v barvách ČsOB

Příspěvekod Radek-Austin » 17 srp 2010, 19:48

Jo mám ji jak v český tak anglický mutaci je to: Historic Military Vehicles Directory (Wheels and Tracks) autor Bart Vanderveen.
Jako encyklopedie je to dobrý, ale pro stavbu repliky nedostačující.

Můžu udělat repliku i podle fotky - odměřovat třeba podle velikosti kol, ale to se mi moc nechce. to už si rovnou tu korbu můžu vymyslet úplně sám tak jak mě napadne. :grin:

Tady dám ochutnat trochu mý zábavy z posledních dní. Ono v podstatě vymýšlet jak to kdysi u Austina vyrobily podle pár desítek fotek, který nejsou zrovna z dobrejch úhlů a z manuálů kterých mám docela dost, kde zase korba je zcela opomíjená, neni zrovna lahůdka. :-k :arrow: :-D
A přiznám se bohužel jinej náklaďák Austin než ty dva co jsou doma jsem v reálu neviděl. :(
Přílohy
cross board upper.jpg
frame fittings.jpg
tailgete.jpg
Radek-Austin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Klouček » 17 srp 2010, 19:53

Zdesko ty asi myslíš Encyklopedii vojenských historických vozidel od Barta VanDerveena. To myslím nebude přesně ono co Radek potřebuje. Chápu tvůj problém, podobný jsme řešili, když po nás chtěl Plachťák namalovat výkres na korbu Fordsona WOT-3. Brácha fotil detaily nějakých britských koreb na Beltringu tehdy, ale myslím že to byly Bedfordy a WOT-6. Zkus kontaktovat někoho z majitelů, nám se nakonec taky zadařilo a britové jsou docela ochotní na spolupráci, onen majitel nakonec i přiletěl se podívat, pak sice nasliboval nějaké díly, které nikdo nikdy neviděl, ale fotky a scany naposílal. I s metrem něco oběhl.
Pavel Klouček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Klouček » 17 srp 2010, 19:59

A koukám že Radek byl rychlejší. Jinak docela chápu problém, brácha stavěl dvaasedminového Bedforda QLD a když potřeboval fotky na zadní čelo korby, tak nic slušného taky neobjevil ani v knihách, ani na netu, a těch musí jezdit víc než Austinů.
Pavel Klouček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Klouček » 17 srp 2010, 20:03

Tady máš třeba jednoho na stránkách klubu i se jménem majitele, když jim napíšeš, určitě tě spojí: http://www.scottishmvg.org/8.html
Pavel Klouček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek-Austin » 17 srp 2010, 21:01

Malcolma i Petera znám.
Malcolm měl i vojenskou K2, kterou mi nabízel asi před 9 rokama, prodal jí Peterovi. Bohužel Peter tuhle militarizovanou K3 prodal a prodával i to co zbylo z ex malcolmovi K2 - to je ta fotka zadního čela, nevim jestli jí ještě má. Bohužel mi na mail, kterej sem mu posílal před měsícem ještě neodpověděl. :(
Radek-Austin

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse