..určitá podobnost tu sice je..ale řekl bych,že to nebude žádný Cunningham.. Zkusme to vzít popořádku..: Podle umístění motoru filmového tančíka by přicházely v úvahu jen T-1E4 a T-1E6..jenže ty mají absolutně odlišný podvozek... A když se budeme držet podobnosti podvozku..(ale opravdu jen vzdálené podobnosti..)..tak nám vyjdou jen typy s motorem vepředu a jsem kde..? No,jsme vedle..!
Už sme byli tak blízko a Zdeněk to musel takhle pokazit... Chtělo by to aby někdo zasmečoval, neměl bys Zdenku ve svým obrarchivu něco podobnějšího? A co ty tanky v Diktátorovi?
Já provokatér uplně zapomněl, psals to. Tenkrát sem i smeknul, protože vim jak velkou stoupu starých vozidel máš. No v Diktátorovi to Mk.B nebude, ale je možný, že to nebude nic známýho, že tam prostě tahaj modely. Na tý poslední fotce to určitě model je, dokonce v zadní projekci. Asi má připomínat tank -M2A1 - předchůdce Leeho.
Zakousl jsem se do vyhledání toho carrieru z filmu Tucet špinavců a dosáhl jsem skromného výsledku: našel jsem další fotku vozidla, je v expozici War museum v Ottawě a fotku na Detektorweb dal Dolin!!! A neozve se lišák jeden No ale víc nemůžu zjistit, už sem vyčerpán. Tipuji to na nějaký další vývojový stupeň Bren carrieru v USA, Kanadě nebo Británii a nebo cokoliv jiného, třeba prototyp, ale to by to asi nejezdilo ve filmu. No tak nepřijatý model Universalu. Nevim.
Kdo ho najde, dostane mojí věčně nekompletní encyklopedii tanků
Nevim jestli jsem to tu už dával, ale tady je krásný srovnání PV3S a německý PV3S + jak se z landrovera stane moriscommercial umí to hezky a ve filmu při běžným prohlížení to málokdo pozná http://www.milweb.net/dealers/trader/krus/index.htm
Ty Merctřiesky vypadaj dost slušně, zepředu by mě ani nenapadlo hledat nějakou fintu na diváka. Morrisy jsou taky supr. Mám tu po delší pauze film Bitva u El Alameinu z roku 1969. Mimo různé filmařské očůrávky se tu vyskytnou poměrně raritní vozidla(vozidlo) Humber scout, M36B1 Jackson s novým kanonem, Sherman, Chafee a potom se tu mihnou naprostý unikáty ve filmu jako Carro Armato 13/40 nebo 14/41 či snad 15/42 a samohybka Semovente M 40 75/18 a ve světle výbuchů jsem vytušil Pz IV.