Pancíř píše:Přesně jak píše Vrabec ,blatníky,lana,náhradní články pásu tam nepatří!! Samozřejmě na tanku bylo uděláno mnoho dobré práce,to klobouk dolů .Na fotkách jsou vidět nová madla,světlo je na boku,klakson,doplněný interiér od T-34/85 ,jiný by se těžko dělal.Doufám že to v Lešanech předělaj a hlavně by to chtělo konečně mu na věž dát správný nápis a né ten co tam byl dlouhé roky.Tank T-34/76 v.č.311367 nápis v té podobě nikdy nenesl !Dobové fotky jsou tak snad proboha........
Pancíř píše:Známé a vlastně poslední fotky na Lidice před zničením jsou dělané právě v září kdy byl tank Lidice používán jako výcvikové vozidlo a posléze nasazen pro nedostatek tanků do boje a zasažen.Autentičnost takového vzácného exponátu by měla být dodržena a hlavně když ty fotky jsou,takže je kde čerpat.
bubákx píše:Zase tolik nového nepřibylo. T-34/76 si vyměnila místo s SU-76. Spojovací hala je z technických důvodů zavřená, ale nesehnal jsem nikoho známého abych se zeptal ,jak dlouho to bude trvat a co je to za důvod (napadá mě voda a plíseň co tam zlobí už delší dobu). Venku na place je vystavený radar P-37 a některé popisky jsou vyměněné za lepší, čitelné.
A nějaký kanon co byl mezi první a druhou halou je pryč. Byly tam tři a dneska jen dva, ale já jsem si nikdy nezapamatoval, co je to za typy.
Joe Smith píše:Pancíř píše:Známé a vlastně poslední fotky na Lidice před zničením jsou dělané právě v září kdy byl tank Lidice používán jako výcvikové vozidlo a posléze nasazen pro nedostatek tanků do boje a zasažen.Autentičnost takového vzácného exponátu by měla být dodržena a hlavně když ty fotky jsou,takže je kde čerpat.
Souhlasím!
Mně osobně se moc nezamlouvá předělávání exponátů na "něco jiného", když je známá konkrétní historie/nebo třeba jen rok výroby nějakého kusu. Bez ohledu na to, že se
jedná o stejný typ, tak když vím, že byl například vyroben v roce 1940 pro WH, nebudu ho prostě dělat zelenej prvorepublikové armády. Snad k tomu jednou dojdou třeba
i ve VHÚ.
bubákx píše:Tak upravování historie (nechci psát přímo falšování) není v muzeu nic neobvyklého. WoTkařům je to stejně jedno* a nikdo jiný tam ani moc nechodí. Možná by muzeu prospělo zveřejnit nějakou koncepci rozvoje, jako to VHÚ udělal ve Kbelích s plány staré Aerovky. Teď ohledně Lešan vzniká hodně spekulací a pro běžného návštěvníka se zdá, že muzeum stagnuje a nikam se neposouvá (Jako dobře, vagony se opravují, ale to nikoho nezajímá. Děcka jsou spíš na lokomotivy a plošinové vagony jsou jim ukradený). Já mám dost problémy poučeným návštěvníkům dávat nějaké rozumné informace a tak většinou jen převyprávím, co se dočtu tady.
* Nejradši by, kdyby jsme tam nevystavovali trapný náklaďáky ale jen hustokrutý tanci. I když bych si neměl stěžovat, protože tam hlídám dobrovolně, tak mě vliv téhle hry na lidi různých věkových skupin vždycky překvapí. Třeba když se tam chce nějaký chlápek hádat, že máme na Hetzerovi špatné dělo, na Cromwellu první věž, nemáme Mause, nebo naopak máme MAUSE ale já jsem jen hlídač a tak tomu nemůžu rozumět.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 13 návštevníků