Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Lešany - novinky

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 634 • Stránka 22 z 43 • 1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 43
  • Odpovědět s citací

Re: Lešany - novinky

Příspěvekod bubákx » 25 kvě 2014, 13:51

:)
Přílohy
IMG_6427.jpg
IMG_6428.jpg
IMG_6429.jpg
IMG_6435.jpg
bubákx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Joe Smith » 25 kvě 2014, 13:58

Díky
Joe Smith

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vrabec » 25 kvě 2014, 17:51

Ale brr, blatníky , samovaproštovací sada a rezervní pásy na čelním pancíři snad k této verzi čs.T-34 nepatří !!! :shock: :shock:
Vrabec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bubákx » 25 kvě 2014, 18:11

Takhle vypadal před rekonstrukcí
bubákx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pancíř » 25 kvě 2014, 22:17

Přesně jak píše Vrabec ,blatníky,lana,náhradní články pásu tam nepatří!! Samozřejmě na tanku bylo uděláno mnoho dobré práce,to klobouk dolů .Na fotkách jsou vidět nová madla,světlo je na boku,klakson,doplněný interiér od T-34/85 ,jiný by se těžko dělal.Doufám že to v Lešanech předělaj a hlavně by to chtělo konečně mu na věž dát správný nápis a né ten co tam byl dlouhé roky.Tank T-34/76 v.č.311367 nápis v té podobě nikdy nenesl !Dobové fotky jsou tak snad proboha........
Pancíř

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Adamicz » 26 kvě 2014, 00:30

Díky za fotky! A možná trochu hloupá otázka, k těm "neautentickým" úpravám, ale to bylo běžné, že se z továrny dodávaly T-34 i bez blatníků?
Adam's Military Photography
Adamicz

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Joe Smith » 26 kvě 2014, 16:49

Pancíř píše:Přesně jak píše Vrabec ,blatníky,lana,náhradní články pásu tam nepatří!! Samozřejmě na tanku bylo uděláno mnoho dobré práce,to klobouk dolů .Na fotkách jsou vidět nová madla,světlo je na boku,klakson,doplněný interiér od T-34/85 ,jiný by se těžko dělal.Doufám že to v Lešanech předělaj a hlavně by to chtělo konečně mu na věž dát správný nápis a né ten co tam byl dlouhé roky.Tank T-34/76 v.č.311367 nápis v té podobě nikdy nenesl !Dobové fotky jsou tak snad proboha........

Nic o tom nevím, fotek jsem moc neviděl, ale když byl zničen až v září 1944, nemohl být prostě v průběhu času dovybaven?
Joe Smith

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pancíř » 26 kvě 2014, 17:18

Známé a vlastně poslední fotky na Lidice před zničením jsou dělané právě v září kdy byl tank Lidice používán jako výcvikové vozidlo a posléze nasazen pro nedostatek tanků do boje a zasažen.Autentičnost takového vzácného exponátu by měla být dodržena a hlavně když ty fotky jsou,takže je kde čerpat.
Pancíř

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Joe Smith » 26 kvě 2014, 17:25

Pancíř píše:Známé a vlastně poslední fotky na Lidice před zničením jsou dělané právě v září kdy byl tank Lidice používán jako výcvikové vozidlo a posléze nasazen pro nedostatek tanků do boje a zasažen.Autentičnost takového vzácného exponátu by měla být dodržena a hlavně když ty fotky jsou,takže je kde čerpat.

Souhlasím!
Mně osobně se moc nezamlouvá předělávání exponátů na "něco jiného", když je známá konkrétní historie/nebo třeba jen rok výroby nějakého kusu. Bez ohledu na to, že se
jedná o stejný typ, tak když vím, že byl například vyroben v roce 1940 pro WH, nebudu ho prostě dělat zelenej prvorepublikové armády. Snad k tomu jednou dojdou třeba
i ve VHÚ.
Joe Smith

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vasek » 27 kvě 2014, 09:02

bubákx píše:Zase tolik nového nepřibylo. T-34/76 si vyměnila místo s SU-76. Spojovací hala je z technických důvodů zavřená, ale nesehnal jsem nikoho známého abych se zeptal ,jak dlouho to bude trvat a co je to za důvod (napadá mě voda a plíseň co tam zlobí už delší dobu). Venku na place je vystavený radar P-37 a některé popisky jsou vyměněné za lepší, čitelné.
A nějaký kanon co byl mezi první a druhou halou je pryč. Byly tam tři a dneska jen dva, ale já jsem si nikdy nezapamatoval, co je to za typy.

Tady je ten chybejici kanon
http://www.metro.cz/me-hlidac.aspx?idc=14052629977
Vasek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jaroslavsebesta » 27 kvě 2014, 12:14

Joe Smith píše:
Pancíř píše:Známé a vlastně poslední fotky na Lidice před zničením jsou dělané právě v září kdy byl tank Lidice používán jako výcvikové vozidlo a posléze nasazen pro nedostatek tanků do boje a zasažen.Autentičnost takového vzácného exponátu by měla být dodržena a hlavně když ty fotky jsou,takže je kde čerpat.

Souhlasím!
Mně osobně se moc nezamlouvá předělávání exponátů na "něco jiného", když je známá konkrétní historie/nebo třeba jen rok výroby nějakého kusu. Bez ohledu na to, že se
jedná o stejný typ, tak když vím, že byl například vyroben v roce 1940 pro WH, nebudu ho prostě dělat zelenej prvorepublikové armády. Snad k tomu jednou dojdou třeba
i ve VHÚ.

Já bych řekl že jim to jen tak nedojde a letos se tam hnát asi nebudu i když to mám cca 15km.
Můj bratr Michal zemřel na následky zranění dopravní nehody. Přebírám za něj jeho profil, až se trochu pohrabu v jeho rozdelaných projektech tak v nich budu pokračovat. Sem od dětství letadýkář kterej staví jen pro radost.
jaroslavsebesta

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bubákx » 27 kvě 2014, 12:57

Tak upravování historie (nechci psát přímo falšování) není v muzeu nic neobvyklého. WoTkařům je to stejně jedno* a nikdo jiný tam ani moc nechodí. Možná by muzeu prospělo zveřejnit nějakou koncepci rozvoje, jako to VHÚ udělal ve Kbelích s plány staré Aerovky. Teď ohledně Lešan vzniká hodně spekulací a pro běžného návštěvníka se zdá, že muzeum stagnuje a nikam se neposouvá (Jako dobře, vagony se opravují, ale to nikoho nezajímá. Děcka jsou spíš na lokomotivy a plošinové vagony jsou jim ukradený). Já mám dost problémy poučeným návštěvníkům dávat nějaké rozumné informace a tak většinou jen převyprávím, co se dočtu tady.

* Nejradši by, kdyby jsme tam nevystavovali trapný náklaďáky ale jen hustokrutý tanci. I když bych si neměl stěžovat, protože tam hlídám dobrovolně, tak mě vliv téhle hry na lidi různých věkových skupin vždycky překvapí. Třeba když se tam chce nějaký chlápek hádat, že máme na Hetzerovi špatné dělo, na Cromwellu první věž, nemáme Mause, nebo naopak máme MAUSE ale já jsem jen hlídač a tak tomu nemůžu rozumět.
bubákx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hopi001 » 27 kvě 2014, 13:32

bubákx píše:Tak upravování historie (nechci psát přímo falšování) není v muzeu nic neobvyklého. WoTkařům je to stejně jedno* a nikdo jiný tam ani moc nechodí. Možná by muzeu prospělo zveřejnit nějakou koncepci rozvoje, jako to VHÚ udělal ve Kbelích s plány staré Aerovky. Teď ohledně Lešan vzniká hodně spekulací a pro běžného návštěvníka se zdá, že muzeum stagnuje a nikam se neposouvá (Jako dobře, vagony se opravují, ale to nikoho nezajímá. Děcka jsou spíš na lokomotivy a plošinové vagony jsou jim ukradený). Já mám dost problémy poučeným návštěvníkům dávat nějaké rozumné informace a tak většinou jen převyprávím, co se dočtu tady.

* Nejradši by, kdyby jsme tam nevystavovali trapný náklaďáky ale jen hustokrutý tanci. I když bych si neměl stěžovat, protože tam hlídám dobrovolně, tak mě vliv téhle hry na lidi různých věkových skupin vždycky překvapí. Třeba když se tam chce nějaký chlápek hádat, že máme na Hetzerovi špatné dělo, na Cromwellu první věž, nemáme Mause, nebo naopak máme MAUSE ale já jsem jen hlídač a tak tomu nemůžu rozumět.

:hurray: :hurray: zdravím pane, mám už trapnou otázku, nevylez někde ze skladu ten čtyřkulomet vz.53 - 4x DŠKM? Kdysi byl za para T805 a pak zmizel :? :? :?
hopi001

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bubákx » 27 kvě 2014, 14:15

Co depozitář jednou schvátí, to už nenavrátí. #-o

Rotace exponátů není příliš velká. Neznám důvod, stejně se některé haly během prázdnin z větší části vyvezou. Minulý rok se kvůli stěhovaní Čepičkova Gazu pro film Child 44 vystěhovaly všechny motorky Jawa, Škoda Babeta a Škoda MOŽ. To samé v první hale, kde podobným způsobem probíhá příprava na tankový den a ven se musí vyjet s polovinou věcí aby byl přístup do zadní řady.
bubákx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hopi001 » 27 kvě 2014, 18:00

hmmm tak zase prd :?
hopi001

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 634 • Stránka 22 z 43 • 1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 43

Zpět na Diskuse