Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Filmaři

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 1573 • Stránka 22 z 105 • 1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 105
  • Odpovědět s citací

Re: Filmaři

Příspěvekod petrbedrich » 30 pro 2008, 14:33

zdesko píše:..jinak ten náklaďák pod tímhle brněním by měl být Laffly W-15T ještě v původní podobě..později byla vypuštěná prostřední náprava a blatník se z boku na tom místě jen zaplechoval... :-k

Ta rakev je skutečně SdKfz 247 Ausf.A jak je v názvu snímku-
http://www.panzernet.net/panzernet/stra ... la/247.php

Asi jsi měl na müsli tady toho Lafflyho
Přílohy
laffly-251.jpg
Petr "Bedřich" Mourek
petrbedrich

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petrbedrich » 30 pro 2008, 15:31

Trochu rozptýlení mezi vážný filmy přináší Liga vyjímečných, kterou jsem nedokázal sledovat dýl, než pokud tam byl ten tank. Už pro to, že se objevuje v roce 1899, s Němcema v helmách z roku 1916 mezi Britama s helmama z roku 1915, o výzbroji ani nemluvim, ta je uplně mimo. Pak ještě slátanina - Berlín 1899, kterej je naklonovanou fotkou Týnskýho chrámu na Staroměstským náměstí v Praze a nějakých dalších budov. To už mi stačilo. No, co jsem se pak o filmu dočet od lidí, co to zvládli dokoukat mě přesvědčilo, že jsem o nic nepřišel. I táta - vděčnej sledovač všeho- se po filmu rozčiloval.
Aspoň je tam ten hbitej tank a vzducholodě no. :?
Přílohy
Liga 01.jpg
Liga 02.jpg
ty čuňata Týnskýmu chrámu ještě zdvojili okna ve věžích, no to už je vrchol
Petr "Bedřich" Mourek
petrbedrich

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 30 pro 2008, 15:32

petrbedrich píše:
zdesko píše:..jinak ten náklaďák pod tímhle brněním by měl být Laffly W-15T ještě v původní podobě..později byla vypuštěná prostřední náprava a blatník se z boku na tom místě jen zaplechoval... :-k

Ta rakev je skutečně SdKfz 247 Ausf.A jak je v názvu snímku-
http://www.panzernet.net/panzernet/stra ... la/247.php

Asi jsi měl na müsli tady toho Lafflyho

...hoops..! #-o #-o Přesně tak..! ..nějak jsem ukouknul,že to nemá ty přední kolečka.. :x ..jdu s brejlema na ultrazvuk..!! :wink:
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petrbedrich » 30 pro 2008, 20:34

To je v pořádku Zdeňku, takovýhle ukouknutí bych nazval krycím názvem "kurogane" :oops:
Petr "Bedřich" Mourek
petrbedrich

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 30 pro 2008, 22:40

petrbedrich píše:To je v pořádku Zdeňku, takovýhle ukouknutí bych nazval krycím názvem "kurogane" :oops:

:grin: :grin: :grin: ..mě taky spletl ten čumák.. :grin: ..akorát že tentokrát nebyl kulatej,ale špičatej... #-o
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petrbedrich » 31 pro 2008, 21:43

Film z roku 1977, kdy jsem se poprvé nadechl Příliš vzdálený most je snad největší přehlídkou historicky věrných vozidel a dalších zbraní z války a to jak v počtu typů, tak i v počtu celkovém. Z obrněné techniky je tu vidět M4 Sherman v mnoha verzích a to i VVSS a HVSS podvozky, Sherman Dozer, halftracky- snad několik desítek, Bren carriery, Daimler Dingo i Damler Scout, Humber scout, Achilles, Chafee a možná další. U Němců už je to horší - tady jsou různé podivné stroje, které neumím identifikovat přestavěné do German Vintage. Za originály je tu polopásové SdKfz 7 nebo 8. Jinak je tu pár moderních vozidel, z nichž poznám jen Leoparda.
Právě množství a kvalita techniky a záběru s ní mě donutily k zatím rekordnímu počtu záběrů. Jak to všechno proboha dali dohromady? A těch Dakot a kluzáků. Film se skutečně natáčel v Holandsku a některé záběry i v Nijmegenu.
Přílohy
Bridge too far 01.jpg
zajímavý hasičák a "Thunderbolt" s dvoulistou vrtulí - co to je za stroj?
Bridge too far 02.jpg
úchvatné kluzáky Horsa, věřím tomu že jsou letuschopné
Bridge too far 03.jpg
nádherné pohledy na Humber scout a dva typy pásů u Shermanů (nápis na jednom Shermanu v koloně je "Berlin next stop")
Bridge too far 04.jpg
zvláštní kocovka hlavně u německého kanonu a na posledním snímku záhadný tank u Němců
Bridge too far 05.jpg
za některé úsťové brzdy Shermanů bych nedal ruku do šišek
Bridge too far 06.jpg
docela vtipná klec na fritze
Petr "Bedřich" Mourek
petrbedrich

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petrbedrich » 31 pro 2008, 21:54

a další serie
Přílohy
Bridge too far 07.jpg
zvláštní německá vozidla - na mně působila dost britsky
Bridge too far 08.jpg
na IMDB jsem se dočetl, že při vítání vojáků v Eidhovenu se objeví i několik US vlajek s 50 hvězdami, to je třeba detail, kterej je mi uplně fuk
Bridge too far 09.jpg
masivní ukázka stavby pontonového mostu, jeřáb a Daimler scout
Bridge too far 10.jpg
lampy a zábradlí na mostě působí trochu moderně, ale proč ne
Bridge too far 11.jpg
poměrně vzácné armádní čluny, R.Redford zklamaným vojákům- "A co ste čekali? Torpédoborce?"
Bridge too far 12.jpg
Sherman dozer opět ordinuje
Petr "Bedřich" Mourek
petrbedrich

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bob 1 » 31 pro 2008, 23:19

Tak toto je prosím pěkně několik záběrů ze spíše neznámého seriálu Charlie Jade,který se odehrává v Jihoafrické republice.Mnoho takovýchto záběrů asi není protože to není pro natáčení zrovna proslavené místo.Povšiměte si vojáků používajících pušku Vector CR-21 ,tuto zbraň jsem neviděl v žádném ! videu než v tomto.
(bojovou technikou se to sice vůbec "nehemží" ale za to tam jsou zajímavé záběry)

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Pracuji na: Spad XIII 1/72; Zis6 + M-30; Zis-10; GMC 352 + návěs; NYC 4-6-4 Hudson; T-34/85...
Bob 1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek-Austin » 01 led 2009, 00:15

petrbedrich píše:Film z roku 1977, kdy jsem se poprvé nadechl Příliš vzdálený most je snad největší přehlídkou historicky věrných vozidel a dalších zbraní z války a to jak v počtu typů, tak i v počtu celkovém. Z obrněné techniky je tu vidět M4 Sherman v mnoha verzích a to i VVSS a HVSS podvozky, Sherman Dozer, halftracky- snad několik desítek, Bren carriery, Daimler Dingo i Damler Scout, Humber scout, Achilles, Chafee a možná další. U Němců už je to horší - tady jsou různé podivné stroje, které neumím identifikovat přestavěné do German Vintage. Za originály je tu polopásové SdKfz 7 nebo 8. Jinak je tu pár moderních vozidel, z nichž poznám jen Leoparda.
Právě množství a kvalita techniky a záběru s ní mě donutily k zatím rekordnímu počtu záběrů. Jak to všechno proboha dali dohromady? A těch Dakot a kluzáků. Film se skutečně natáčel v Holandsku a některé záběry i v Nijmegenu.

Hezký!! No je vidět, že člověk může vidět film několikrát a teprve na fotkách si všimne detailů. Hezká kolona Bdfordů QL jak vezou ty skládací čluny.
Jinak hned první série, na dnešní poměry nepředstavitelný defilé, desítky jeepů, teď by tam byl jeden naklonovanej M38 a to by sme byli rádi. Jinak zase sem si nikdy nevšim pod stromama jeda nejspíš, můj miláček :grin: , Austin K2/Y Ambulance. :P :P :P
Radek-Austin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petrbedrich » 01 led 2009, 13:48

Seš Radku ale ostříž!! Já si ho vůbec nevšiml - a to jsem to viděl v pohybu. To se pozná znalec.
Anebo pacient. :lol:
Petr "Bedřich" Mourek
petrbedrich

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek-Austin » 01 led 2009, 17:27

petrbedrich píše:Seš Radku ale ostříž!! Já si ho vůbec nevšiml - a to jsem to viděl v pohybu. To se pozná znalec.
Anebo pacient. :lol:

Ujetej pacient!!! :grin: :lol:
Už jsem ten film viděl několikrát a nevšim sem si ho!!!! :wink: Až teď.
No zvyšuju aktivitu, protože tenhle měsíc bych si měl jet pro šásko. Konečně se rodinný úsilý po 20 letech vyplatilo. :-) Ale dokud nebude zaparkovanž doma tak ještě nejásám!!!
Radek-Austin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Laco Nagy 'Bocán' » 01 led 2009, 17:38

Radek-Austin píše:...můj miláček :grin: , Austin K2/Y Ambulance. :P :P :P

Ak je to Tvoj "miláčik", tak Ti odporúčam film "Ice-Cold in Alex" z roku 1958. Celý film sa vlastne odohráva na tomto alebo okolo tohoto auta.
Až budem mať čas, tak sem prihodím nejaké obrázky z filmu.
Laco Nagy 'Bocán'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek-Austin » 01 led 2009, 19:10

Bocán píše:
Radek-Austin píše:...můj miláček :grin: , Austin K2/Y Ambulance. :P :P :P

Ak je to Tvoj "miláčik", tak Ti odporúčam film "Ice-Cold in Alex" z roku 1958. Celý film sa vlastne odohráva na tomto alebo okolo tohoto auta.
Až budem mať čas, tak sem prihodím nejaké obrázky z filmu.

Jestli ho máš na DVD byl bych rád za tenhle film [-o< , zatim jsem ho neviděl. :P :-k
Přílohy
Ice-Cold in Alex, Movie, 1958 a.jpg
Ice-Cold in Alex, Movie, 1958.jpg
Ice-Cold in Alex, 1958 e.jpg
Radek-Austin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek-Austin » 01 led 2009, 20:03

Teď když koukám na fotky, tak ta filmová Katy má zajímavý žebrování na bocích kapoty. :-k
Radek-Austin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bob 1 » 01 led 2009, 21:05

Není náhodou tenhle film o Britech kteří zajali Italy ?
Pracuji na: Spad XIII 1/72; Zis6 + M-30; Zis-10; GMC 352 + návěs; NYC 4-6-4 Hudson; T-34/85...
Bob 1

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1573 • Stránka 22 z 105 • 1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 105

Zpět na Diskuse