Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Фотография военного парада - Foto z vojenské přehlídky

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Фотография военного парада - Foto z vojenské přehlídky

Příspěvekod Ján Paulík » 01 kvě 2013, 14:19

Jo v určitom slova zmysle máš pravdu, ale na druhej strane prudiť niekoho za to že to napísal tak alebo tak je podla mna zbytočné, ale zasa potom by nevznikali také zaujímavé debaty
Obrázek
IPMS-KPM-Tatranskí Orli
Hotovo:
OH-13S Sioux (1/48 Italeri)
Ján Paulík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petrLn » 01 kvě 2013, 14:49

On to tu už někdo napsal, v téhle zemi jsou jisté historické vazby a "negativní zkušenosti" s některými jazyky. Paměť lidí prostě funguje a nelze ji jen tak vymazat a ignorovat, taky vyvolává emoce. Já osobně přijímám vše ruské s opatrností 8-) , s velkou opatrností...
Po Varech jsem se prošel loni v létě :evil: , bylo mi do breku a bydlet tam, asi bych brzo někoho chytnul pod krkem, nebo skončil v base za poškozování majetku...
petrLn

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Matej Kavečko Paluda » 01 kvě 2013, 14:58

V takom prípade by mali byť negatívne skúsenosti aj s nemeckým jazykom....či rok 1939 a vyhlásenie Protektorátu Čechy a Morava je kladná spomienka? Nemôžem sa zbaviť pocitu zaujatosti u niektorých. Hmmm, ale táto téma mala byť o fotkách...sorry za OT.
Matej Kavečko Paluda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomas 77 » 01 kvě 2013, 15:19

Mě je osobně jedno ,jakym jazykem se tu píše ,spíš bych čekal výživnější téma...více fotek tééé monstrparády :) !
Na netu jich je dost ,proto spíš nechápu autora vlákna... :roll: ,MAZ s klackem.... =D> ??
Tomas 77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod René Ernst » 01 kvě 2013, 15:27

Něco k tématu
http://www.youtube.com/watch?v=zVhzu7iIgtY
René Ernst

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomas 77 » 01 kvě 2013, 15:34

Teda ti čínanííí ,veselé barvy na té technice... :paint:
Taky přidám...jednu.
Přílohy
9fb1a94e69e6d339cf7f9c4a6bb0135f.jpg
Tomas 77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Míra Zn. » 01 kvě 2013, 15:59

Matej Kavečko Paluda píše:V takom prípade by mali byť negatívne skúsenosti aj s nemeckým jazykom....či rok 1939 a vyhlásenie Protektorátu Čechy a Morava je kladná spomienka? Nemôžem sa zbaviť pocitu zaujatosti u niektorých. Hmmm, ale táto téma mala byť o fotkách...sorry za OT.

Nemyslím že by tu někdo chtěl nadpisy v němčině...
Třeba ta přehlídka z Číny co dal René odkaz, to je nářez! Ale kdo by něco takovýho čekal pod azbukou psaným nadpisem v ruštině? Proto jsem se taky ptal na smysl, zda jde o téma čistě o rusech, nebo přehlídky zemí používajících azbuku, nebo co vlastně?...

Ps. Taky se omlouvám za ot. ale když jsem si přečetl to moto: "Sovietske konštrukčné zmýšľanie? -Kvalita je iba tam, kde má zmysel ", tak jsem si hned vzpoměl na totálně na kvalitě ošizenou stavbu Černobylský elektrárny... :-D
Míra Zn.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Matej Kavečko Paluda » 01 kvě 2013, 16:40

Míro, ja som reagoval na príspevok Petra Ln nado mnou. Hoci som nechcel, ale nedalo mi. Ja ľudí neposudzujem podľa jazyka alebo národnosti, ale podľa chovania.
Pozri si napríklad v sekcií Rozestavěno, koľko stavieb tam má názvy vozidiel po anglicky...ale to nikomu nevadí, lebo to je v latinke a nie azbuke. Chápem, že azbuka je vzhľadovo odlišná, ale dnes v dobách internetu máme Google ako som spomínal.
Celé toto mi príde ako nezmyselné pranierovanie niekoho, kto sa s nami chcel v dobrom podeliť o fotky, čo našiel doma. A zato tu musia do neho niektorí "kopať" namiesto toho, aby to hneď vyriešili jednou vetou typu "hoď tam preklad, lebo nerozumiem".

Čo sa týka môjho motta, to nemá s Černobyľom nič...navyše, to je viac stavbárina než strojárina a rolu tam hral významne ľudský faktor a jeho zlyhanie. To moje motto má súvis so sovietskymi tankami. Nemusí byť vždy všetko východné automaticky aj zlé....možno keby Nemci nebrúsili a presne neopracúvali každú debilinu na svojich mašinách, tak by aj ich počty na fronte boli iné...
Matej Kavečko Paluda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Míra Zn. » 01 kvě 2013, 16:52

Nejde přece o překlad z ruštiny, jde o to zda to je téma týkající se vojenských přehlídek jako takových (pak je pro mně velice zajímavý), nebo vojenských přehlídek rusáků (pak je pro mně toto téma jedna velká nuda). To jsem se doteď nedozvěděl, tak než se to dozvím přihazuju jednu z opačnýho soudku. Namísto nablízkaný ohromující parády přehlídka čirého zoufalství:
Wehrmacht Bundesarchiv_Bild_146-1971-033-15,_Vorbeimarsch_des_Volkssturms_an_Goebbels,_Berlin.jpg

ps. Nikdo po nikom přece nechce aby překládal názvy, to zase zbytečně moc hrotíš 8) .
Míra Zn.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Matej Kavečko Paluda » 01 kvě 2013, 17:05

Ja nehrotím, iba som skonštatoval, čo sa už udialo.
To, či to bolo určené iba pre ruské alebo aj iné foto sa už asi nedozvieme mám ten pocit (nie, že by som sa divil), ale myslím si, že sa nik neurazí, ak sem prihodíš akékoľvek zaujímavé foto z prehliadky. Ja sa zaujímam síce hlavne o sovietske a ruské vozidlá, ale nepohrdnem hocičím iným zaujímavým :)
Matej Kavečko Paluda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod predar » 02 kvě 2013, 13:14

Asi prvá povojnová. Ešte aj s ľudožrutom Žukovom.
4p7uuf1a6vo8rs87mjko.jpg
mfdh9l75m9cnyrnruzb.jpg
Nestačim sa diviť. Toľko kyblov hnusu koli dvom slovam v azbuke. Čim viac jazykov vieš, tym viac si človekom sa vravi. Keď sa niekomu nepáči v telke film, nech ho nepozera! Komu sa nepáči tato tema nech tu nelezie alebo nech sa zdrzi komentara. HOUK
predar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Míra Zn. » 02 kvě 2013, 18:07

predar píše: Nestačim sa diviť. Toľko kyblov hnusu koli dvom slovam v azbuke. Čim viac jazykov vieš, tym viac si človekom sa vravi. Keď sa niekomu nepáči v telke film, nech ho nepozera! Komu sa nepáči tato tema nech tu nelezie alebo nech sa zdrzi komentara. HOUK

A to si hoši neumíte najít forum kde se píše azbukou, když teda máte takovou potřebu jí psát? Sem to vnáší akorát zmatek, teda pokud si pochopil předchozí diskusi. Ale vzhledem k tomu že názory druhých označuješ za "kýble hnusu" tak asi moc ne...
Míra Zn.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PantherG » 02 kvě 2013, 18:33

Nestačím se divit....
Fotky a odkazy fajn.....
Ale asi by správněji měl být nadpis v množném čísle,tedy
Фотографии из военных парадов a doplnil bych ještě из всего мира ....

PS: nevím,co se komu na cizích řečech nelíbí?
A kecy o "špatných zkušenostech z minula" (Německá říše,SSSR)... stejně tak můžeme poukazovat na angličtinu a francouzštinu (Mnichov),polštinu a maďarštinu (útoky na ČSR v roce 1919)....

Ale běžme už s tou ublížeností doprdele.... to je jak u malých fakanů ! ! !
Obrázek
Václav Maděra - PantherG@seznam.cz Z blbce vola neuděláš.....
Nebojte se dokonalosti..... Stejně jí nikdy nedosáhnete !
PantherG

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Míra Zn. » 02 kvě 2013, 18:47

PantherG píše:stejně tak můžeme poukazovat na angličtinu a francouzštinu (Mnichov!

Ne, to nemůžeme, doplň si vzdělání o historii. Tyto cancy už byly sočastnými historiky dávno vyvráceny...
Míra Zn.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Arest » 02 kvě 2013, 18:49

Míro a co konkrétně bylo vyvráceno?
Arest

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse