Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

152mm ShkH DANA vz.77 /1:35/ HOBBY BOSS

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: 152mm ShkH DANA vz.77

Příspěvekod BraňoHerain » 27 led 2011, 20:55

nevidel..ale ako lepičovi je mi naozaj jednoduchosť podvozku ukradnutá...keby urobia len holú trubičku,tak mi to vôbec vadiť nebude...a myslím,že tak k tomu aj číňan pristupoval a tak nejak nebral ohľad na českého modelára 8)
BraňoHerain

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jak Jelínek » 27 led 2011, 21:14

Neboj chápu to.Ale bohuže sem na tomhle prošel pumbertu tak nějak chci to mít co nej:d
1/32 Sukhoi Su25K
1/32 Sukhoi Su-27UB
1/72 Sukhoi Su-50 (T-50) Zvezda 1/72
Jak Jelínek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PetrBM » 27 led 2011, 21:20

Ja sa na tom len smejem!
Keď by ten model vôbec nebol, všetci by fňukali a mudrovali, že je plná prdel papírpanzerú, tigrov a panterov a ... . Iný zasa , že rezinový model je pre nich finančne nedostupný a podobne. Teraz máte vcelku pekný model za naozaj pekné peniaze a ? Zase už by aj niektorí ohŕňali hubami a podobne. Asi by sa niekomu zišlo vrátiť sa do totáču, za rok by ste dostali dva modely ako novinku roka a bolo by vybavené. :bad: :agrh: Keď sa vám nezdá, tak si ju urobte ako sú tu od niekoho fotky, kto si ju takto stavia.
Naposledy upravil PetrBM dne 27 led 2011, 21:55, celkově upraveno 1
Mal si si zohnať a naštudovať podklady......
Návod sú pre mňa dostatočné podklady.
PetrBM

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jak Jelínek » 27 led 2011, 21:38

Však já jsem velice rád že je model.A nezlobím se za ten spodek je mi to jedno.když budu chtít tak si to dodělám ne?
1/32 Sukhoi Su25K
1/32 Sukhoi Su-27UB
1/72 Sukhoi Su-50 (T-50) Zvezda 1/72
Jak Jelínek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondra Kulhavý » 28 led 2011, 17:30

PetrBM píše:..Zase už by aj niektorí ohŕňali hubami a podobne...

Petře máš pravdu, já jen popsal realitu a jsem nadšen, že ji vydali. A jediný kdo tu má právo ten model hanit je Zdeněk Zavadil, jeho scratch mluví za vše! :)
Ondra Kulhavý

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdenek Zavadil » 29 led 2011, 01:29

Proč bych to měl hanit,mě tam zbývá přilepit jen pár poklopů a je to hotovy,ale nemám na to náladu a tak se bavím úplně jinéma chujovinama,já už to neprožívám,co chceš po senilním důchodcovi.
Zdenek Zavadil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mikojan » 29 led 2011, 20:06

Chlapi keď som videl na armorame surovú stavbu bol som veľmi spokojní ako im to vyšlo. Ešte ju nemám síce doma, ale teším sa na ňu ako druhé vianoce. :P Ešte keby tak vydali AV-15 v takejto kvalite :D bolo by to fenomenálne.
Mikojan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ivan Mohr » 30 led 2011, 10:41

PetrBM:
Já si nestěžuju,že jí vydali.Taky jsem nikdy nepsal,že si něco nekoupím,protože je to drahý.Naopak jsem nadšen,že si Číňani všimli naší mašiny.Mohli by si všimnout i jiných.Jenom mě mrzí,že,i když ty stroje jsou a můžou si je měřit do omrzení,tak to prostě nesedí se skutečností.U takový firmy a¨s jejich možnostmi to prostě zamrzí.A v našich zeměpisných šířkách je to větší smůla,protože tady jsou a někteří jedinci si je změřili.Jestli tady p.Zavadil píše,že strop kabiny má délku 945mm (v 1/35 27mm)a oni vyprodukují 22mm,tak to je docela úlet.A hodně to mění celkový vzhled modelu.Kdyby byli vedle o 1 mm,tak to nikdo neřeší.Je to prostě škoda.
U jiných modelů techniky to asi tady moc nikdo neřeší proto,že na Strykeru či jiných typech prostě ty rozměry nezná.A tak si nikdo nestěžuje.
A nejhorší jsou trpaslíci

http://mojemodylky.webnode.cz/
Ivan Mohr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BraňoHerain » 30 led 2011, 10:46

ale to sú číňania...aj keď si to môžu omerať,tak vždy im niečo ujde...možno majú nejakú nepísanú dohodu s výrobcami doplnkov...alebo im je to jedno,lebo tak ako si čech nepremerá Strykera,tak si amík nebude premeriavať Danu...
ale je to hlavne uhol pohľadu na model...mne napr ide o to,aby sa model dal lahko zostaviť a tolerujem aj tvarové chyby...
BraňoHerain

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdenek Zavadil » 30 led 2011, 13:51

Víš,koupit si novou kabinu jako doplněk,pak věž,pak zase motorový prostor,rouru oželíš nebo strávíš,no nevím,to by byla blbá dohoda.S prominutím,to asi měřil nějaký krejčíř,poněvadž to má daleko do technologického ústupku.
Zdenek Zavadil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod komisař » 30 led 2011, 18:18

Tak mi to jako tatrovákovi nedalo a kouknul jsem na armoramu na zmiňovanou recenzi.
Podvozek Tatru připomíná jen z veliké, zdůrazňuji veliké, dálky.
Kdo chce mít doma dokonalou ShkH vz.77 postupuje jako Zdenek Zavadil. Bude mít doma skvost.
Kdo si chce hrát s resinem, má tu Panzershop.
Normální lepič sáhne po HobbyBossu a bude rád, že mu domů přibude něco, co DANU připomíná. :)
Ale stejně se těším, až to tu někdo začnete stavět. :-D
Petr Koliba - bývalý člen bývalého klubu KPM Apolo Kopřivnice

"Nemo me impune lacessit."
komisař

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ivan Mohr » 30 led 2011, 18:55

Cesta p.Zavadila je úžasná a model nemá konkurenci.Jenže to není cesta pro běžného modeláře,protože by ho kleplo.Můžu to odpovědně říct,po zkušenosti s otéčkem(ještě teď děkuju bohu za Zdeňka Zavadila a jeho dokonalej podvozek).Tak jsem se na tu Danu těšil,jenže čím víc se v tom pohrabávám,tím jsem smutnější.Zrovna ta bouda mě mrzí,protože jsem se těšil,jak tam něco zbastlím dovnitř,když panzershop to má jako monolit..K věži jsem se ještě nedostal.
Podvozek a kola tam nacpu rezinovej,už jsem se rozhodl,je určitě o 100% lepší než Hobby Boss.Jak to budu řešit dál,to uvidím..ta kabina určitě nějakou úpravu chtít bude.Krajní varianta je udělat novou,je to hranatý,určitě by to šlo.Dál nevím,to budu řešit,až na to přijde.
Je škoda,že se s tím nepopasovali líp.Už proto,že když to dali na trh,tak je stopro jistý,že už to nikdo jinej neudělá.A když vidím,co s tím provedli,tak se spíš nějaký Tatry od nich začínám bát.Protože si jí většina lidí koupí levně od nich a Tatru,která jako Tatra vypadá si nikdo nepořídí a možná Tatry od MMK vyhynou na nezájem.

Ivan Mohr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BraňoHerain » 30 led 2011, 19:07

Komisar to napísal správne,modelár-lepič si HB rád kúpi...počítam,že si asi ešte počká na lepty,hlaveň,možno nové kolesá,ale inak to nebude riešiť...
Model mám doma,od prvej chvile sa mi páči...podklady ako také nezháňam vôbec,pretože dôsledok porovnávanie modelu s podkladmi tu už popísali kolegovia...
BraňoHerain

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ivan Mohr » 31 led 2011, 10:55

No vidíš,a já jsem si myslel,že modelařina je o shodě modelu se vzorem.Teda aspoň to někde psali :grin: .Jenže tady to už fakt sklouzává k akademickému malířství a jestli je to podobný originálu nebo ne,na tom už moc nezáleží,hlavně že to má pěknej voš a hezký rezavý fleky.
Já si tě jako modeláře fakt moc vážím,koukat na tvoje dílka je opravdu radost,ale teď se nemůžu zbavit dojmu,že se na tvém pohledu na ten model podepisuje tvoje spolupráce s Hobby Bossem.

Ivan Mohr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BraňoHerain » 31 led 2011, 13:31

Ivan,ja takto pristupujem ku každému modelu ( tank ,lietadlo )..a je jedno,od koho ten model je...ono to bude asi tým,že som sa dostal do štádia,keď model ako taký len zlepím a nafarbím a neriešim tú omáčku okolo toho....je mi jasné,že tento prístup asi nesedí každému,ale mne maximálne vyhovuje...
BraňoHerain

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse