Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Náklaďák v barvách ČsOB

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Náklaďák v barvách ČsOB

Příspěvekod Radek-Austin » 02 dub 2008, 08:04

Zdravim,
tak to vemu popořadě. 8)

fotky: dobových je asi 100Mb a ze srazů taky něco zaberou, tak je budu postupně posílat
manuály: to bude horší, lépe řečeno časově náročnější. :D Záleží o co je zájem, pošlu seznam a nascenuje patřičný stránky.
Nechtějte po mně scenovat celý manuály :twisted: maintenance manual-y mají okolo 150stránek A4

Toho druhýho bych chtěl dát do early stavu, takže otevřenou kabinu. Už jsem se radoval, když mi přišel katalog náhradních dílů, že tam bude kabina, smůla pouze katalogový číslo. Ale je tam pěkně nakreslená střecha.

Vim, že jste puntíčkáři, nemá někdo nafocenou a změřenou GS 30cwt korbu. Stejná je jak u Austina, tak i u Bedforda. Bohužel Commer, jak jste ho taky zmiňovali, jí má jinou. Jinak bych už měl plánek od kámoše co ho má. :oops: Potřebuju aspoň rozměry, pak si nějak poradim.

Jo, ještě k tomu mýmu, prosim neberte v úvahu světla, přední jsou z PV3S a zadní taky český. orig již mám doma, ale zase problém, nemám )úchyty a tyč co je drží je uřezaná. Podle mně dojel do Čech jako echt military, což je jenom jedno přední světlo, což pro nornální provoz byl problém, tak ho původní majitel nahradil stejným párem světel.

Radek
Radek-Austin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Joe Smith » 02 dub 2008, 09:23

Dík za odpověď.
Nejvíc by mě zajímaly fotky z renovace (+pár fotek toho druhého náklaďáku a skříně tý sanitky), popřípadě nějaké dobové - nemusí jich být stovky. Auto občas někde vidím, takže foto po renovaci jsem si již pořídil sám :)

Pokud nemáš manuál v elektronickej podobě, tak to vůbec neřeš, nepotřebuju nic konkrétního, jen sem si ho chtěl prohlídnout.

Je to jen věc názoru, nikdy nebude stoprocentní shoda, ale nebylo by lepší ten druhej nechat v původnim stavu po armádní přestavbě?

Ještě přeji hodně úspěchů a hladký průběh renovací, hlavně té sanitky.

Joe
Joe Smith

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek-Austin » 02 dub 2008, 11:01

určitě by bylo zajímavý nechat ho v původní vojenský přestavbě, ale je taková kostrbatá :-D

Austin K2/Y Ambulance, no to je běh na dlouhou trať!!!! nemáme rám na kterej by se to dalo navěsit

Co je momentálně v plánu, doděláváme 16HP 1945, no a pak velice zajímavý autíčko Austin 8AP military tourer. No musel jsem si v Německu zatim aspoň koupit slepovačku. :grin:

Tak tady je pár fotek co mám v práci :-D

Radek
Přílohy
col000077cf7.jpg
col000077cf7.jpg (22.2 KiB) Zobrazeno 1590 krát
rn_1.jpg
mlu15.jpg
austin_k30.jpg
1940.jpg
Radek-Austin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek-Austin » 02 dub 2008, 17:43

jedna civilní militarizováná 3tuna
Přílohy
Austin K.O.S.B. 2.JPG
Radek-Austin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek-Austin » 02 dub 2008, 17:46

jeden z důvodů proč se jich moc nedochovalo :(
Přílohy
2007-02-02-078.jpg
dunkirk - bedford, austin a.jpg
Radek-Austin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek-Austin » 02 dub 2008, 17:57

Podle autora knížky ze který čerpám některý fotky, nebyly zrovna náklaďáky Austin u Němců oblíbený, asi znám odpověď :grin:
Mám 187cm a kabina je pro mě malá, když jsem si zkoušel sednout do Bedforda MW a Commera Q2 tak jsou rozhodně prostojnější a pohodlnější.
Zato u nich byla dost oblíbená Ambulance K2/Y

Radek
Přílohy
beute british.jpg
1k3 luftwaffe.jpg
1k3 16thStuG.jpg
Radek-Austin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek-Austin » 02 dub 2008, 19:24

tady je seznam Austin manuálů.
Přílohy
Austin Books.xls
(22.5 KiB) 8 krát
Radek-Austin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek-Austin » 02 dub 2008, 19:33

tohle se bude hlavně líbit vám modelářům, je to kovovej model a v Anglii stojí něco okolo 13GBP + poštovný :-D

Radek
Přílohy
421d_1.jpg
Radek-Austin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sir Alron » 02 dub 2008, 20:08

V nějakém divném předpotopním měřítku... 1/76... Docela by mě zajímalo proč ne 1/72 ?
sir Alron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek-Austin » 02 dub 2008, 20:37

Jo to se mně neptej, zadej MMS do vyhledávače a zkus se zeptat. :-D
Já jedu 1:1 :grin: Aspoň nemám tak ulepený ruce. No i když občas mám šmejr až za ušima!!! :grin:

Radek
Radek-Austin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Jakl » 04 dub 2008, 21:02

sir Alron píše:V nějakém divném předpotopním měřítku... 1/76... Docela by mě zajímalo proč ne 1/72 ?

To je britské vláčkařské měřítko 00, obdoba evropské kontinentální a americké hánulky (H0, tj. 1:87).
http://en.wikipedia.org/wiki/00_gauge

:arrow:
- - -
Pročítáme dopisy dávno mrtvých lidí v pošetilé naději, že nás dovedou k pokladu. A ejhle. Někdy opravdu dovedou.
- - -
Tomáš Jakl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Riviera Kid » 05 dub 2008, 18:02

1:76 je v Anglii dosti populární měřítko. Hodně anglických firem vyrábí svou produkci jen v tomhle měřítku (občas to se mnou praští o zem, když zjistím, že náklaďák, kterej bych si chtěl postavit, se větší nedělá)
K mašině se chovejte jako k ženský. Jděte do ní pětkrát denně a vezměte ji do nebe a zpět.
Riviera Kid

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek-Austin » 06 dub 2008, 09:35

Tady jsou nějaký fotky přímo od CS brigády.
Radek
Přílohy
kasarna 1.jpg
austink2a.jpg
Radek-Austin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek-Austin » 17 srp 2010, 17:46

Trochu opráším staré a zapomenuté téma. :grin:

Jelikož jsem si myslel, že mám dostatek fotek na to abych udělal konečně tu správnou korbu, tak jsem se pustil do výkresů jednotlivejch dílů. :?

Bohužel asi další K30 nikde jinde nejezdí, mám pár podrobnejch fotek pěkně zrenovovaný K2, ale bohužel je nejspíš z roku 1944 a tudíž má zjednodušený dřevěný rám korby. :(

Nefotil jste náhodou někdo venku na srazech nějakej náklaďák Austin? V lepším případě neoměřoval jste ho někdo. [-o<
Vïm, že ta pravděpodobnost je hodně malá, napočítal jsem 21kusů, ale co kdyby.

Dík Radek
Radek-Austin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 17 srp 2010, 19:35

Zdarec Radku..jestli jsem to dobře pochopil, tak ti jde o tu valníčkovou korbičku na K30..? Při té příležitosti jsem si vzpomněl na jakousi encyklopedii vojenských náklaďáků, která kdysi vyšla i u nás. Je to vlastně knižně vydané, to co vycházelo v jednom motoristickém časopise (kdybych já debil si pamatoval alespoň jednu základní informaci, jako je třeba autor knihy, nebo tak podobně.. #-o ) V knížce jsou skoro všechny vojenský auta z celého světa z období těsně před válkou a konče někdy v 70-tých létech. Ke každému autu je fotka,ale hlavně jsou tu uvedený základní t.t.ú. U některých aut obsáhleji. Mimo jiné jsou zde uvedené i rozměry. A to i rozměry nástaveb (koreb). Já měl tu knížku půjčenou a něco mám naskenovaný. Jenže najít něco u mě není zase tak jednoduchý.. :grin: Volal jsem proto majitely té knihy. Jenže zrovna dávají dokument o Bitvě o Británii a tak se do hledání nehrnul..takže mám prej zavolat zejtra. Nicméně jestli ti z toho mojeho kostrbatého popisu třeba docvalo, že tuhle knížku taky znáš a máš k ní přístup, tak se tam koukni. Ty rozměry tam určitě budou.. :arrow: :-k
zdesko

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse