Také stavím 1:72, a naposledy jsem skleněné kuličky, které jsem "zcizil" dceři, použil na řadící páky, předtím jsem je používal třeba na "policajty" na Sd.kfz. 251. Dále se dají krásně použít třeba i jako nýty, cínové kuličky - "solder ball" na pájení, takže pokud řešíš přesný kulatý tvar, a hlavně stejnou velikost, dají se použít právě tyto kuličky z cínu, které v řazení po 0,1mm, co se týká velikosti průměru, najdeš třeba na E-bay, viz:
Urážím tě snad ve svém předchozím příspěvku, kutílku? Tak si tu lamu příště odpusť, jo? A fakt bych chtěl vidět pájení měřítkových kuliček z ložisek, aby to ve finále vypadalo jako koule od Merkavy, a ne nějaká nepovedená hruška. V pětatřicetině to mám pořešené, ale dvaasedma??
"You don't have to apologize for the dress code when you are dressed in honor and courage." HM King Charles III. Volodymyru Zelenskému 2.3.2025
Jo, jo, odlévání olůvek o průměru 0,5mm, to je taky prima zábava. Doporučuješ plast, ale zároveň píšeš o pájení ložiskových kuliček a odlévání olůvek Tak bych to zklidnil, rotwi to má už nejspíš pořešené...
"You don't have to apologize for the dress code when you are dressed in honor and courage." HM King Charles III. Volodymyru Zelenskému 2.3.2025