Čo ma čaka v 1/35: Tiger I, Pz. IV, Panzerwerfer Maultier, Churchill Crocodile, M3 Scout Car, T-34/85, Kfz.251/1
Kúpim obrnenú techniku od ESCI a MATCHBOX, platí stále!
Kúpim obrnenú techniku od ESCI a MATCHBOX, platí stále!
M1943 píše:...sú veci, ktoré sa naprávajú leň veľmi ťažko, napr. to že u vojaka s puškou nevidím žiadny bajonet, čo je predpisová časť výstroja
M1943 píše:...pri sumkách nie je zobrazené ich vrchné upínanie na traky pomocou prevlečnej spony
M1943 píše:...dôstojníkovi chýbajú posuvky na opasok
M1943 píše:...Pokiaľ ide o to miešanie a úpravy uniforiem, tak sa skús opýtať členov Roty Nazdar, či mal niekto z nich na Slovenských Pieskoch 2010 zámerne nejakú nepredpisovo upravenú uniformu (aj keď na fotkách také VEĽMI ZRIEDKAVO existujú).
Možno že riešením by bolo keby kolegovia z SKP spravili ešte horšie fotky ? Aby zákazník nevedel čo kupuje ? Áno, niektorí jedinci si na podobných praktikách založili existenciu...Ale myslím, že niesom sám, kto tie chyby vidí aj z týchto ako hovoríš nekvalitnyćh fotografií.Wandaboy píše:Jestli to dobře chápu, tak kolega M1943 nám
své obdivuhodné závěry prezentuje na základě shlédnutí na dpi poněkud
chudých obrázků z webu. Tam kde někdo má na monitoru jen jakýsi tmavý
obrys, tak on bystrým zrakem hned odhalí československé kanady. To tedy
klobouk dolů. Udělat recenzi figurek na základě takovéhle fotky dokáže
skutečně jen jasnozřivý génius, a nebo naprostý idiot - nehodící se
škrtněte.
Áno aj nie. Mňa osobne stojí štúdium uniforiem pomerne veľa prostriedkov, či už iode o uniformy samé, knihy alebo cestovanie za nimi. len málokedy sa mi tieto náklady vrátia v podobe ziskov z publikačnej činnosti a podobne. Nevidím preto dôvod aby som dotoval niekoho, kto si to mal zistiť sám a ešte si za to pýta peniaze od zákazníkov. Bohužiaľ. A pokiaľ ide o prezentovanie tejto informácie tu na fore, moja loajalita je v prvom rade s modelármi a nie s výrocami. Čo výrobci robia je mi úplne jedno a nemám záujem sa s nimi vôbec baviť. Určite nie po niektorých komentároch, ktoré tu odzneli. Som zvedavý, či by si SKP priznalo chybu a prepracovalo svoje figurky, alebo namiesto toho hĺadalo na nete fotografie ako Greenbaron a snažilo sa dokázať že zo všetkých stoviek tisícok snímkov ktoré ležia v archíve IWM sú práve tie dve ktoré ukazujú odchylky predlohou pre ich výrobky. Ale ja som v podstate spokojný, pretože viem źepoćet ľudí, ktorých uniformy zaujímajú sa stále rozrastá a to ćo by výrobcom prešlo pred dvadsiatimi rokmi sa dnes veľmi ľahko odhalí. Takže sme na správnej ceste.Wandaboy píše:Když Greenbaron našemu učenému kolegovi navrhl,
aby tedy oslovil výrobce a podělil se s ním o své moudro, což by
nepochybně bylo ku prospěchu celé modelářské veřejnosti, dozvěděli jsme
se, že to ne, že něco takového přece zadarmo dělat nebude. To je postoj,
kterému docela rozumím, ale pak mě napadá, že když příspěvek na tomhle
fóru kolegovi zjevně nikdo nezaplatí, měl by být i v téhle věci zásadový
a své bezcenné názory si nechat pro sebe.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků