Ten článek nevím kdo psal,ale že bych chtěl dělat celou odlévanou Danu je blbost,nikdy jsem to neřekl a ani o tom neuvažoval,takže nevím kdo si to vycucal a taky nevím o nikom,kdo by to v Prostějově třeba ještě dělal.Ten podvozek byl jenom hloupý nápad a odlitky abych měl pro sebe,víc bych se do toho nikdy nezabředával,nestálo by mi to za ty problémy a kazit si radost z modelaření.
Tak jsem čekal,myslím,že dost dlouho až se dozvím něco o těch zásadních tvarových nedostatcích tohoto modelu.Nic jsem se nedozvěděl,nic nebylo napsáno ani nakresleno.Přitom když jsou tak zásadního charakteru čekal jsem dost vyčerpávajícího materiálu.Bohužel nic a tak děkuji "mrapedovi" za jeho příspěvek a fotografie postaveného modelu.Nekecat a lepit v tom má pravdu,hubou ještě nikdo nic nepostavil,ale je to mnohem pohodlnější.Tak ještě jednou dík.
Má to jeden háček,přesné rozměry asi moc lidí nemá a ti co je mají,tak říkají,že u kabiny je rozdíl 5mm,to už zde bylo psany a dál se zatím nikdo z nich nedostal,bud to opravují,nebo je to raději založeny.Jestli s tím spěcháš,tak vylez na Danu a poměř si ji,není nic jednodušího,Ondra si ji prolézal,může Ti o tom víc říct.V Modeláři nic zásadního nečekej,taky ji nikdo neměřil a ještě k tomu někdo tu stavebnici poskytl,většinou prodejce,takže to bude zase napsany tak,aby příště poskytl jinou,takže,at se vlk nažere a koza zůstane celá a zase jsme na začátku,tak je to kolem dokola.Někomu to stačí,někomu ne a to je od začátku diskuse.
Rozhodně nespěchám a proto nebudu nikam lézt.Šlo mi o to když se objevily takové jednoznačné názory o nekvalitě tohoto modelu ať tedy tito kritici nás konkrétně informují v čem je problém.Ono kritizovat je snadné.Další Danu asi nikdo neudělá a další varianta je finančně i stavbou náročná.Když už tvrdím,že je něco špatně tak to také doložím něčím konkrétním.Ale to je vlastně pořád dokola takže se na to vykašlem.Až to budu mít kam dát tak jsi ji koupím,protože je to moc pěkná Tatrovka.
Zdravím, podarilo sa mi dokončiť model tejto potvory, ale mám problém s dekálmy: a) v krabici boli strašne odfláknuté, b) na modeli sa lesknú aj po niekoľkých vrstvách laku Viete mi niekto poradiť ako to vyriešiť? Hlavne teda ako sa zbaviť toho striebrenia.
p.s. Je to môj prvý model asi po 12tich rokoch a v tedy som lak moc neriešil
Já si dekály kupuju od firmy Vega mají je u Artura jsem s nimi maximalně spokojeny.
Tvrdě jsme cvičili, ale kdykoli měly naše jednotky přistoupit k praktické činnosti, museli jsme se reorganizovat. Ve zralejším věku jsem pochopil, že máme sklon čelit každé nové situaci reorganizací, je to báječná metoda k vyvolání iluze pokroku. Ve skutečnosti vyvolává chaos, neefektivnost a demoralizaci. Gaius Petronius
Ked som videl fotky podvozkového setu Zdenka Zavadilú,niak som si neuvedomoval o čo sa vlastne jedná.Po dnešku,klobúk dole.Je to paráda.Som teda strašne zvedavý ako sa mi podarí tieto dve absolutne roznorodé konštrukcie sklbit.V každom páde,sedím nad celým kompletom a slintám ako bernardín.Už sa teším až budú na Danu i niake iné doplnky,a model bude na stole.Ako som napísal,paráda,dúfam že mne sa vianoce podarili.čibo
Tak už ji mám taky doma Viděl jsem ji v prodejně postavenou z krabičky a hned jsem poznal, že je to DANA. Pořád čtu, že je nepřesná, ale kde a jak? Jediné co jsem zjistil, že přední kabina o 5mm. A co jinde? Prostě ji udělám tak, jak ji nabízí výrobce a budu si šťasně žít s DANOU v polici a i s tím, že je kabina o 5mm mimo. Je to lepší než ji 5 let teoretizovat, přeměřovat a opravovat aby byla na 0,1mm přesná ( kdo z takových "úsťových brzdařů" ji pak opravdu dotáhne do konce? ). Takovéto teoretické tlachání nikam nevede. Pročetl jsem topic o 15-ti stranách a ani nevím jak jde sestavit, na co si dát při stavbě pozor. Jenom to že JE ÚPLNĚ ŠPATNÁ. Dodělám UAZ-452 a jdu s chutí na ní.
Modelů jsem už nakoupil plno, teď si ještě musím koupit lepidlo...
Maš pravdu.Vtejto diskusii už zaznela jedná krásna vetička asi v tomto zmysle"Pozeram na model a ono to je Dana,a že ma špatný podvozok,tak ten nie je vôbec vidieť."Dakujme činanom za to čo je.Panzershop je a to si povedzme pravdu pre väčšinu z nás nedostupný z cenových dôvodov.Nuž a ručičky Zdenka tiež každý nemá.A Danu by sme mali radi viaceri.Kdo môže tak ten si stavebnicu vylepší,ale pokial je z hotovou stavebnicou spokojný jej autor tak je všetko v poriadku.Model splnil svoj učel.čibo
Naposledy upravil Rajmund dne 25 dub 2011, 07:10, celkově upraveno 1
Tvrdě jsme cvičili, ale kdykoli měly naše jednotky přistoupit k praktické činnosti, museli jsme se reorganizovat. Ve zralejším věku jsem pochopil, že máme sklon čelit každé nové situaci reorganizací, je to báječná metoda k vyvolání iluze pokroku. Ve skutečnosti vyvolává chaos, neefektivnost a demoralizaci. Gaius Petronius