Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Filmaři

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 1573 • Stránka 14 z 105 • 1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 105
  • Odpovědět s citací

Re: Filmaři

Příspěvekod DanV » 02 pro 2008, 13:20

No jo... #-o
Hotovo 2015: Spitfire PR XIX, Airfix 1/72
Rozděláno 2015: Avia BH21, Fairey Swordfish
DanV

• Odpovědět s citací

Příspěvekod FiSe » 02 pro 2008, 14:50

Tunisan píše:Já tam žádnej doubledecker nevidim. Je tam nějaký jiný, méně známější dvoupatrový autobus. viz fotka doubledecreru - je to naprosto jiný autobus...

Doubledecker je vseobecny nazev pro dvoupatrovej autobus /double deck/... Vanttol, Volvo, Leyland a nevim co jeste...

Tzn, ty brdo, kde vzali ten doubledecker? :lol:
Naposledy upravil FiSe dne 02 pro 2008, 17:30, celkově upraveno 1
Hoch Habsburg
FiSe

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petrbedrich » 02 pro 2008, 16:42

PantherG píše:o tom Welingtonu překopaném z Li-2 (nikoliv origo Dakoty,ale jeho sovětské kopie) byl kdysi článek v L+K....je to pár let....taková perlička....aby se mohly točit vrtule,musely být v trupu výřezy....trup byl totiž nadstaven do podoby Welouše,ale motory nešlo na křídle posunout(to by už bylo až příliš drahé).... :arrow:

Joo máš pravdu, vidím to tam. No ve filmu sem si toho nevšim, takže 2:0 pro filmaře.
Petr "Bedřich" Mourek
petrbedrich

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petrbedrich » 02 pro 2008, 19:50

Osvobození Prahy, film bohatý na techniku, mimo jiné jsem tu zaznamenal i menší kolopásové vozidlo. Vypadá jako SdKzf 10, ale nevim ,nevim. A taky pojízdný Hetzer, Pz IV a OT-810 s kanonem na korbě.
Přílohy
Osvobození Prahy 1.jpg
Osvobození Prahy 2.jpg
Osvobození Prahy 3.jpg
Osvobození Prahy 4.jpg
polopás.jpg
polopás.jpg (12.09 KiB) Zobrazeno 3541 krát
Petr "Bedřich" Mourek
petrbedrich

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DanV » 02 pro 2008, 20:18

Nejsem si jistý,ale mám pocit,že jestli jsou ty Tygry přestavěné z T-34 ,tak mají jiné pásy :x
Hotovo 2015: Spitfire PR XIX, Airfix 1/72
Rozděláno 2015: Avia BH21, Fairey Swordfish
DanV

• Odpovědět s citací

Příspěvekod branik » 02 pro 2008, 20:50

Kvákal píše:Nejsem si jistý,ale mám pocit,že jestli jsou ty Tygry přestavěné z T-34 ,tak mají jiné pásy :x

Sú to T-54/55.
Branislav Juhász
http://forum.valka.cz/index.php
branik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek-Austin » 02 pro 2008, 23:51

Hele co je to za letadlo nad tim barákem na tý první serii, zdá se mi to nebo má pod křídly dva tryskový motory?
Radek-Austin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petrbedrich » 03 pro 2008, 01:17

Taky mě to zaujalo, proto sem ho blejsknul. Podle obrazu bych to viděl na Messerschmidt 262 Schwalbe, ale podle zvuku... no dali tam nějakej poměrně lehkej zvuk vrtulovýho motoru. Nad Prahou skutečně "vlaštovky" zasahovaly, startujíc z Ruzyně. Jinak ten letoun ve filmu vypadal hodně modelově, tušim práci bratří v triku.
Petr "Bedřich" Mourek
petrbedrich

• Odpovědět s citací

Příspěvekod FiSe » 03 pro 2008, 10:14

Me zase porad nejde dohlavy to, ze ty 'Tigry' cpou kamkoliv kde to zavani Nemcama. Takovy filmarsky klise, rekl bych, kdyz zli Nemci, tak jedine s tmave sedym Tigrem :shock:
Hoch Habsburg
FiSe

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Egerman » 03 pro 2008, 14:01

FiSe píše:
Tunisan píše:Já tam žádnej doubledecker nevidim. Je tam nějaký jiný, méně známější dvoupatrový autobus. viz fotka doubledecreru - je to naprosto jiný autobus...

Doubledecker je vseobecny nazev pro dvoupatrovej autobus /double deck/... Vanttol, Volvo, Leyland a nevim co jeste...

Tzn, ty brdo, kde vzali ten doubledecker? :lol:

Bych si tipnul, že v Anglii, myslím, že v L&K v tom zmíněném článku o natáčení bylo psáno, že některé věci se točily v Anglii.
„Problém současného světa je, že hlupáci jsou si skálopevně jistí, ale lidé inteligentní jsou plní pochybností,“ nositel Nobelovy ceny Bertrand Russell.
Egerman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petrbedrich » 03 pro 2008, 15:48

V rozhovorech na DVD je, že v Anglii se točilo pouze prvních pár záběrů na hřbitově letců a že tam byl pouze kameraman. Na Fdb je, že exteriéry se točily v Klecanech, Poděbradech a u pobřeží NDR. Ještě určitě Kbely a interiéry na Barrandově (letadlo). Londýn se točil v Praze na Ořechovce (včetně scény s Doubledeckerem) a taneční sál taky. Akorát mi ten bus přijde modernější než 40. leta.
Tenká červená linie. Nemám ten film rád, všichni jsou tu zmatení a roztřesení, ale to je jen muj úhel pohledu. Myslim, že takhle to nebylo a Američani by válku v Pacifiku těžko vyhráli s takovouhle. Potěšily mě tu Airacobry (Kingcobry) a zdravotní Jeep.
Přílohy
Thin red line 1.jpg
Thin red line 2.jpg
Petr "Bedřich" Mourek
petrbedrich

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petrbedrich » 04 pro 2008, 14:46

FiSe píše:Me zase porad nejde dohlavy to, ze ty 'Tigry' cpou kamkoliv kde to zavani Nemcama. Takovy filmarsky klise, rekl bych, kdyz zli Nemci, tak jedine s tmave sedym Tigrem :shock:

Uplně souhlasim, taky mě to bije do očí. Přitom Tigry byly málokde a v Čechách a na Slovensku údajně vůbec. Přitom předělat T-34 na Panther se vyloženě nabízí, vždyť jeden je dělanej podle druhýho, totiž naopak. A tak mě napadá - kolik bylo ve filmu vidět replik Panthera? A to jich bylo 4krát víc než Tigrů. :?

Film z roku 1959 Most / Die Brücke byl ve své době vysoce ceněn. Zlatý Globus a nominace na Oscara. Působí jako televizní dílo a asi byl i nízký rozpočet. Ale stejně jako u Nebeských jezdců i zde méně znamenalo více - o to silnější je to film. Shermany tu jsou vyloženou lahůdkou. Už na první pohled něco nehraje. Mimo rozměry je vidět, že kromě pásů jedou ještě na kolech! U některých to mírně zakrývá jakási deska, kterou vlečou mezi podvozkem a zemí. Pozoruhodné je taky to, že každý má jiný podvozek i pásy. Z čeho ty podvozky jsou - to netušim. Ale pásy se ve filmu točí. Jinak vůbuchy a bitva jsou na svou dobu velmi dobré. A herecké výkony kluků v hlavních rolích skvělé. Pozoruhodný film [-o<
Přílohy
Brücke 1.jpg
Brücke 2.jpg
Petr "Bedřich" Mourek
petrbedrich

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Günther » 04 pro 2008, 15:05

FiSe píše:Me zase porad nejde dohlavy to, ze ty 'Tigry' cpou kamkoliv kde to zavani Nemcama. Takovy filmarsky klise, rekl bych, kdyz zli Nemci, tak jedine s tmave sedym Tigrem :shock:

No, to naprosto souhlasím :) Ty tigři jsou dost klišé to je pravda. A navíc mě ten filmařskej tygr reálnej tygr moc nepřipomíná - nechápu proč mu tolik skosili tu věž zepředu. :? Mě to spíš připomíná něco jako hodně hooodně zvětšenej třeba Crusader :? - myslim ta věž - jinak ten zbytek je udělanej moc hezky =D>
Hotovo: T-55 Irák 1:35 Trumpeter, Tiger I Early 1:35 Academy
Rozpracováno: M47 1:35 Italeri, Sd.Kfz. 251 1:35 Tamiya
Günther

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Georgee » 04 pro 2008, 17:44

Most je fakt výbornej film, ale ty "Shermany" to strašná zrůdnost :o :grin: , to už tam měli rači dát M-48.
Georgee

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MartinK » 04 pro 2008, 21:15

Jeden z těch "Shermanů" je z T-34. Je to poznat podle podvozku a pásů.
Lidé by měli chodit bosí, protože je to opravdu mnohem zdravější.
Když se ráno vzbudím obutý, tak mě pak celý den ukrutně bolí hlava a ještě ke všemu mám hroznou žízeň...!
MartinK

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1573 • Stránka 14 z 105 • 1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 105

Zpět na Diskuse