Jo . Železný kříž je klasika všech klasik . Bohužel ve verzi pro DVD je nový dabing , který se evidentně nepovedl . Přitom na VHS byl dabing prvotřídní .
petrbedrich píše: Vzduchem se míhají Corsairy ........
síra píše:Abych nepomněl . Rusové používají v tomto filmu italské přilby .
petrbedrich píše:síra píše:Některý lidi přirovnávaj Vlajky našich otců k Zachraňte vojína Ryana, hlavně kvůli úvodní scéně. Četl jsem názor jako, že je to slabší variace, nebo tak něco. Já myslim, že jsou zaskočení realistickým zachycením boje z bezprostřední blízkosti. To před Ryanem v podstatě nebylo. Jo, jinak Vlajky se točily na Islandu a herci ve vodě pěkně mrzli. Iwo-Jima je nepřístupná, je tam U.S. památník a japonská vojenská základna. Škoda, chtěl jsem se tam podívat.![]()
Mám tu malej bonus pro Dolina
Kvákal píše:Železný kříž:Zdá se mi to,nebo měly téčka střeliště pro kulomet vpravo?Ne všech modelech to je obráceně![]()
Kvákal píše:Kvákal píše:Železný kříž:Zdá se mi to,nebo měly téčka střeliště pro kulomet vpravo?Ne všech modelech to je obráceně![]()
Už jsem na to přišel,určitě je ten tank dělaný pro Angličany
petrbedrich píše:Kvákal píše:Kvákal píše:Železný kříž:Zdá se mi to,nebo měly téčka střeliště pro kulomet vpravo?Ne všech modelech to je obráceně![]()
Už jsem na to přišel,určitě je ten tank dělaný pro Angličany
Tak máš pravdu, je to obráceně- alespoň na jednom snímku. Jinak T-34 má střeliště kulometu standartně vpravo, vlevo sedí řidič a ten má jen poklop s průzorem. Zřejmě filmaři otočili film.
Stalingrad s Heřmánkem jsem měl, ale někomu sem ho pučil, a jak už to tak bejvá - zmizel.![]()
Teď tu mám filmový dokument BBC Od vylodění po Berlín, je velmi podobný dokumentu který byl pouze o vylodění a co se týče spojenecké techniky, tak je to supr. I výkony statistů - vojáků jsou ok.Za Němce tu jsou poměrně slušně maskované T-34 v roli Tigra a Pz-IV a staré známé FV 432 v rolích Sturmgesutzů. No a jedno OT-810 s poklopem.
Dovolil sem si vystřihnout i tři snímky, který nejsou hraný, ale použitý ze skutečných válečných filmů a to- Sherman s radlicí, za nim jedoucí Lee, zřejmě v dílenský úpravě a nakonec Němci v autokaru, kterej mi hodně připomíná to, v čem jezdili Werich a Voskovec ve filmu Pudr a benzín, jakožto Čedok.
Odlítám za chvíli na deset dní do Anglie navštívit HMS Belfast, kterej mi před deseti lety ujel do oprav a taky Imperialní museum. Až se vrátim, tak nasnímam i ty Dopisy z Iwo-jimy. Pokud si pamatuju, jsou tam japonský tanky mimo jiné. Pokusim se sehnat i to Gallipoli z roku 1920. Já mám ten klasickej film s M.Gibsonem a tam se bojuje až posledních pár minut a technika žádná.
petrbedrich píše:Když sem ten film viděl poprvé, tak sem GAZika považoval za japonský Kurogane a liboval si, že tam je.
Miroslav Hlavatý píše:Pre milovníkov sovietskej techniky dávam do pozornosti DVD, ktoré som si dnes kúpil v trafike v edícii FILMAG : V ostře sledovaném pásmu .
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků