Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Filmaři

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 1573 • Stránka 11 z 105 • 1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 105
  • Odpovědět s citací

Re: Filmaři

Příspěvekod síra » 10 lis 2008, 07:53

Jo . Železný kříž je klasika všech klasik . Bohužel ve verzi pro DVD je nový dabing , který se evidentně nepovedl . Přitom na VHS byl dabing prvotřídní .
http://buncmodelling.blogspot.com/
https://picasaweb.google.com/1071974498 ... Modelling#
http://sira4666.rajce.idnes.cz/patlama_patlama/#album
síra

• Odpovědět s citací

Příspěvekod síra » 10 lis 2008, 07:54

Abych nepomněl . Rusové používají v tomto filmu italské přilby .
http://buncmodelling.blogspot.com/
https://picasaweb.google.com/1071974498 ... Modelling#
http://sira4666.rajce.idnes.cz/patlama_patlama/#album
síra

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 10 lis 2008, 08:29

petrbedrich píše: Vzduchem se míhají Corsairy ........

Tak ten letový záběr z pohledu pilota je asi nejlepší co sem kdy ve filmu viděl!! =D>
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petrbedrich » 10 lis 2008, 18:31

síra píše:Abych nepomněl . Rusové používají v tomto filmu italské přilby .

No mně se ti Rusové zdáli nějaký divný. Jakoby do těch helem měli moc velký hlavy. Řikal sem si, že to je tim, že je hrajou mohutní Jugoši. Taky je v tom Železným kříži docela povedená montáž čtyřčete na americkej Halftrack, nevypadá to vůbec blbě, připomíná to ty německý překopávky z francouzskejch polopásů.
Jinak dabingu sem si nevšim, většinou koukam na filmy v původnim znění s titulkama.
Některý lidi přirovnávaj Vlajky našich otců k Zachraňte vojína Ryana, hlavně kvůli úvodní scéně. Četl jsem názor jako, že je to slabší variace, nebo tak něco. Já myslim, že jsou zaskočení realistickým zachycením boje z bezprostřední blízkosti. To před Ryanem v podstatě nebylo. Jo, jinak Vlajky se točily na Islandu a herci ve vodě pěkně mrzli. Iwo-Jima je nepřístupná, je tam U.S. památník a japonská vojenská základna. Škoda, chtěl jsem se tam podívat. :(
Mám tu malej bonus pro Dolina
Přílohy
Corsair 1.jpg
Corsair 2.jpg
Corsair 3.jpg
Petr "Bedřich" Mourek
petrbedrich

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek-Austin » 10 lis 2008, 20:45

Železný kříž - mě trochu dostalo, když tam ta 34 překrosila několik protitankovejch železobetonovejch záterasů jako by nic!!! :shock:
Radek-Austin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod FiSe » 10 lis 2008, 21:07

petrbedrich píše:
síra píše:Některý lidi přirovnávaj Vlajky našich otců k Zachraňte vojína Ryana, hlavně kvůli úvodní scéně. Četl jsem názor jako, že je to slabší variace, nebo tak něco. Já myslim, že jsou zaskočení realistickým zachycením boje z bezprostřední blízkosti. To před Ryanem v podstatě nebylo. Jo, jinak Vlajky se točily na Islandu a herci ve vodě pěkně mrzli. Iwo-Jima je nepřístupná, je tam U.S. památník a japonská vojenská základna. Škoda, chtěl jsem se tam podívat. :(
Mám tu malej bonus pro Dolina

Me se ale stejne vic libi Dopisy... ma to takovy jiny smrnc. Ale stejne je to parada jak ty filmy do sebe pasujou.

A s tim Ryanem ani nezacinej, ta tolik vychvalovana 'originalni' uvodni scena, ty zabery pres kulomet na vylodujici se jednotky, ty pohledy zevnitr vylodovacich clunu na otevirajici se vrata a pak ten sajrajt co zbyde z lidi az se ty vrata otevrou a par kulometnejch davek vlitne dovnitr, topici se vojaci a vsechno to okolo, je presnou kopii, tim myslim naprosto presnou, toho, co bylo natoceno nekdy v roce 1920 Britskym stabem, kdyz nataceli Galipoli, nemohl jsem tomu verit, kdyz jsem videl ten skoro 90let starej film.

A co Stalingrad, ten s Hermankem, nataceny u nas? Taky hromada techniky na snehu
Hoch Habsburg
FiSe

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DanV » 10 lis 2008, 22:31

Železný kříž:Zdá se mi to,nebo měly téčka střeliště pro kulomet vpravo?Ne všech modelech to je obráceně :shock:

Ryan:Co se týče tohohle filmu,tak mi přijde takový...no,divný.Z němců se po zásahu práší,Tiger nemá sklo v průzoru,je to takové typicky americké :(

Teď jsem se vrátil z Tobruku,a ten mi připadá daleko reálnější,přitom bývá hůř hodnocen :roll:
Hotovo 2015: Spitfire PR XIX, Airfix 1/72
Rozděláno 2015: Avia BH21, Fairey Swordfish
DanV

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DanV » 10 lis 2008, 23:17

Kvákal píše:Železný kříž:Zdá se mi to,nebo měly téčka střeliště pro kulomet vpravo?Ne všech modelech to je obráceně :shock:

Už jsem na to přišel,určitě je ten tank dělaný pro Angličany :)
Hotovo 2015: Spitfire PR XIX, Airfix 1/72
Rozděláno 2015: Avia BH21, Fairey Swordfish
DanV

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petrbedrich » 10 lis 2008, 23:41

Kvákal píše:
Kvákal píše:Železný kříž:Zdá se mi to,nebo měly téčka střeliště pro kulomet vpravo?Ne všech modelech to je obráceně :shock:

Tak máš pravdu, je to obráceně- alespoň na jednom snímku. Jinak T-34 má střeliště kulometu standartně vpravo, vlevo sedí řidič a ten má jen poklop s průzorem. Zřejmě filmaři otočili film.
Stalingrad s Heřmánkem jsem měl, ale někomu sem ho pučil, a jak už to tak bejvá - zmizel. :evil:
Teď tu mám filmový dokument BBC Od vylodění po Berlín, je velmi podobný dokumentu který byl pouze o vylodění a co se týče spojenecké techniky, tak je to supr. I výkony statistů - vojáků jsou ok.Za Němce tu jsou poměrně slušně maskované T-34 v roli Tigra a Pz-IV a staré známé FV 432 v rolích Sturmgesutzů. No a jedno OT-810 s poklopem.
Dovolil sem si vystřihnout i tři snímky, který nejsou hraný, ale použitý ze skutečných válečných filmů a to- Sherman s radlicí, za nim jedoucí Lee, zřejmě v dílenský úpravě a nakonec Němci v autokaru, kterej mi hodně připomíná to, v čem jezdili Werich a Voskovec ve filmu Pudr a benzín, jakožto Čedok.

Odlítám za chvíli na deset dní do Anglie navštívit HMS Belfast, kterej mi před deseti lety ujel do oprav a taky Imperialní museum. Až se vrátim, tak nasnímam i ty Dopisy z Iwo-jimy. Pokud si pamatuju, jsou tam japonský tanky mimo jiné. Pokusim se sehnat i to Gallipoli z roku 1920. Já mám ten klasickej film s M.Gibsonem a tam se bojuje až posledních pár minut a technika žádná.
Přílohy
Od vylodění 1.jpg
Od vylodění 2.jpg
Od vylodění 3.jpg
Petr "Bedřich" Mourek
petrbedrich

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petrbedrich » 11 lis 2008, 07:13

Tak jsem ještě ty Dopisy z Iwo Jimy nasnímal. Japonský tanky jsou zřejmě stavěný podle předlohy Type 95 Ha-Go nebo Type 4 Ke-Nu, ale jsou to konstrukce made in filmaři na podvozku asi buldozeru. Svuj účel tu výborně splněj - vypadaj japonsky, a o to jde především. Pěkná bota se ale povedla s vozem GAZ. Člověk by ani netušil, kde všude ho najde. Technicky jinak perfektní dvojice Eastwoodových filmů tu má asi nejslabší místo. Velkej průšvih to ale taky neni. Když sem ten film viděl poprvé, tak sem GAZika považoval za japonský Kurogane a liboval si, že tam je.
Teď při snímání jsem si všiml, že tam používaj nějaký rakety proti americkým tankům. Ve filmu se trefí velkym obloukem do vzdálenýho Shermana. Jak tohle ti Japonci zaměřovali, to teda netušim.
Tak, teď už ale fakt letim.
Přílohy
Dopisy 01.jpg
Dopisy 02.jpg
Dopisy 03.jpg
Dopisy 04.jpg
Dopisy 05.jpg
Petr "Bedřich" Mourek
petrbedrich

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek-Austin » 11 lis 2008, 10:36

petrbedrich píše:
Kvákal píše:

Tak máš pravdu, je to obráceně- alespoň na jednom snímku. Jinak T-34 má střeliště kulometu standartně vpravo, vlevo sedí řidič a ten má jen poklop s průzorem. Zřejmě filmaři otočili film.
Stalingrad s Heřmánkem jsem měl, ale někomu sem ho pučil, a jak už to tak bejvá - zmizel. :evil:
Teď tu mám filmový dokument BBC Od vylodění po Berlín, je velmi podobný dokumentu který byl pouze o vylodění a co se týče spojenecké techniky, tak je to supr. I výkony statistů - vojáků jsou ok.Za Němce tu jsou poměrně slušně maskované T-34 v roli Tigra a Pz-IV a staré známé FV 432 v rolích Sturmgesutzů. No a jedno OT-810 s poklopem.
Dovolil sem si vystřihnout i tři snímky, který nejsou hraný, ale použitý ze skutečných válečných filmů a to- Sherman s radlicí, za nim jedoucí Lee, zřejmě v dílenský úpravě a nakonec Němci v autokaru, kterej mi hodně připomíná to, v čem jezdili Werich a Voskovec ve filmu Pudr a benzín, jakožto Čedok.

Odlítám za chvíli na deset dní do Anglie navštívit HMS Belfast, kterej mi před deseti lety ujel do oprav a taky Imperialní museum. Až se vrátim, tak nasnímam i ty Dopisy z Iwo-jimy. Pokud si pamatuju, jsou tam japonský tanky mimo jiné. Pokusim se sehnat i to Gallipoli z roku 1920. Já mám ten klasickej film s M.Gibsonem a tam se bojuje až posledních pár minut a technika žádná.

Mám prosbičku, neni tam náhodou víc snímků s Austin K3, jak tam sedí na bobku Monti s tim psem. [-o<
dík
Radek-Austin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miroslav Hlavatý » 11 lis 2008, 15:08

Pre milovníkov sovietskej techniky dávam do pozornosti DVD, ktoré som si dnes kúpil v trafike v edícii FILMAG : V ostře sledovaném pásmu . :)
Přílohy
A.jpg
Prebal DVD
Miroslav Hlavatý

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Günther » 11 lis 2008, 16:19

Panebože v jaké trafice jsi to koupil? Vždyť to vyšlo někdy v Květnu 2008 :shock:
Hotovo: T-55 Irák 1:35 Trumpeter, Tiger I Early 1:35 Academy
Rozpracováno: M47 1:35 Italeri, Sd.Kfz. 251 1:35 Tamiya
Günther

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Günther » 11 lis 2008, 16:24

petrbedrich píše:Když sem ten film viděl poprvé, tak sem GAZika považoval za japonský Kurogane a liboval si, že tam je.

Teda splést si GAZIKA-69 s japonským vozidlem to je teda taky perla. :wink: A ještě se k tomu přiznat [-(
Hotovo: T-55 Irák 1:35 Trumpeter, Tiger I Early 1:35 Academy
Rozpracováno: M47 1:35 Italeri, Sd.Kfz. 251 1:35 Tamiya
Günther

• Odpovědět s citací

Příspěvekod FiSe » 11 lis 2008, 20:30

Miroslav Hlavatý píše:Pre milovníkov sovietskej techniky dávam do pozornosti DVD, ktoré som si dnes kúpil v trafike v edícii FILMAG : V ostře sledovaném pásmu . :)

Nekdy v 80. letech jsme na tom byli se skolou, takova pitomina, ale desne jsme se u toho bavili. Je to ze cviceni, ale rezou do sebe jako za valky :shock:
Hoch Habsburg
FiSe

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1573 • Stránka 11 z 105 • 1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 105

Zpět na Diskuse