Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

152mm ShkH DANA vz.77 /1:35/ HOBBY BOSS

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: 152mm ShkH DANA vz.77

Příspěvekod Ivan Mohr » 16 led 2011, 16:33

Asi jsi viděl něco jinýho,napsal jsem výrobci a
Přílohy
dana_cz.jpg
A nejhorší jsou trpaslíci

http://mojemodylky.webnode.cz/
Ivan Mohr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod janky » 16 led 2011, 16:36

Za skoro 8 kil je to docela drahý.
Nic není náhoda.....
janky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jan horak » 16 led 2011, 17:50

Janky, jestli se ti to zdá moc tak zaTankograd (96 stránek, 178 fotek) dáš 21 E. Takže za dvojnásobek od WW dáš jen o 50% víc. Vadí?
jan horak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod janky » 16 led 2011, 18:18

Docela vadí.Je mi tak nějak jedno,kolik dám za podobné publikce jiných vydavatelů(no,nedám,bo je nekupuju).Jde o to,že zrovna WWP má publikace zbytečně obsáhlé a tudíž i drahé.Koukal jsem onehdá na L 39.Asi 3 listy byly věnované sundané pneu z disku.Myslím,že ani v největším měřítku to nikdo dělat nebude.Mám doma třeba PZH 2000,dvoulist je věnovaný automatu na nabíjení,který je pod podlahou.Asi to taky nikdo nebude sochat.Stavěl jsem Ural 4320,koupil jsem WWP.Hodilo se mi z celé publikace asi 8 fotek,zbytek jsou detaily,které ani nevíš kde jsou.
Chci říct,když bude nfocená Dana kol dokola,interier,perovka podvozku,kamufláže uživatelů ze všech stran,stačí to,bude to stát polovičku a lidi si to koupí.Dnes je modelařina hodně o penězích.Koupím Danu za cca 1100,za 800 WWP...je to dost.
Před 10 lety jsem stavěl Tamyiu T 72.Celej interier včetně motoru jsem si udělal sám.Podle pár fotek.

Janky
Nic není náhoda.....
janky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdenek Zavadil » 16 led 2011, 19:53

Nechci nikoho od těchto publikací zrazovat,ale když je možnost si to na nějakých akcích nafotit,tak je to hodně drahy.Z mých zkušeností je tam spousta fotek k ničemu a stejně jsem si to musel jít dofotit a to několikrát,Potom na netu je taky dost fotek detailů,takže podle mne,zbytečně drahy.Ale je to každyho volba.
Zdenek Zavadil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Madmessy » 16 led 2011, 20:10

Tak by jsme mohli sem nějaký fotky detailů hodit 8-) Já bohužl nic nemám,páč jsem hlavně letadýlkář :(
Madmessy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondra Kulhavý » 18 led 2011, 16:54

Tak jsem právě Danu vyzvedl na poště.
První dojmy:
Pneumatiky: Spekulovalo se tu před časem o nedostatcích pneumatik, což potvrzuju- vzorek na běhounu je příliš mělký a tvarově trochu mimo, šířka pneu se mi zdá příliš uzká- to potvrdím až podle výkresů. Disky se zdají být v pořádku. Pokud někoho napadne vyměnit je za kola od 815 VVN od MMK, ty jsou taky úzký. Nadruhou stranu bok pneumatiky Hobby Bosse je krásný, lepší než MMK, ale chybí zde nápisy. Třetí varianta- kola od Pana Zavadila- guma tvarově perfektní, jen šípy vzorku by byly lepší ostřejší.
Podvozek: Censtrální nosná roura s rozvodovkama celkem OK, stejnak nebude téměř nic vidět.
Převodovka:totálně z tvaru a vymyšlená (podobně jako třeba u AV-15 od Panzershopu)
Motor:pro otevřené dekly to bude chtít dost doplnit, základní tvary jakžtakž sedí, se zavřenými dekly bude vidět přes mřížku jen vrtule ventilátoru a turbo, což motor v roli křoví bude plnit dostatečně.
Interiér: Docela příjemný doplnění základních dílů přední kabiny, pro ústovkáře bude vše špatně a potřeba doplnit, pro běžné modeláře s doplněnním pár detailů vznikne určitě zajímavý detail modelu.
Exteriér: Některé partie jsou zjednodušeny a budou třeba doplnit (mechanismus nabíjení, prostor pod kanonem ve věži), ale celkově je to výborný základ pro pěkný model. V leptech najdeme nejdůležitější části (ne jako u Eduardu, kde kromě mříží, kvůli kterým si kupujeme lepty najdeme na dvou a půl planžetách jen díly pro vyplnění místa) Hobby boss obsahuje i pěkné zástěrky s nápisem "TATRA" i když R je trochu retardovaný.

Když to shrnu, do teď byla na trhu jen Dana od Panzershopu, na kterou v mnoha detailech prostě Hobby boss nemá. Na druhou stranu když si koupíte Hobby boss, víte že nemusíte nic ohýbat v teplé vodě a pracně řezat z nálitků a zkoumat podle ne příliš zdařilého plánku co kam patří. A hlavně, čínani si konečně všimli, že nemusí dělat čtyřicátýho Tigera v 35 ani dalšího Abramse... a třeba se časem dočkáme dalšího modelu ČSLA/AČR. Ale pokud by chtěli použít to nepříliš povedený šasi a vydat T-815, tam už ty nedostatky budou vidět..

Je otázka jestli Panzershop zareaguje, využije již hotových masterů a vydá opravnou sadu??
Ondra Kulhavý

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hopi001 » 25 led 2011, 15:51

janky - jj souhlasím, já si koupil od nich PT-76, BTR-50 a Topaz a je tam opravdu na mě až moooc detailů, ale stálo to jen 200 Kč tak jsem si to koupil :arrow: :D
hopi001

• Odpovědět s citací

Příspěvekod josee » 25 led 2011, 16:52

http://www.primeportal.net/artillery/clemens_niesner/dana_photos.htm
http://data1.primeportal.net/artillery/vojta_micek/152mm_dana/
http://www.jokmodel.wbl.sk

Nemám problém s alkoholom, ale mám problém bez neho.
josee

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ivan Mohr » 26 led 2011, 23:44

Tak mi to taky přistálo doma.Stavebnice je to na první pohled krásná.Dílů jako na kostele,bezvadně odstříknutý,radost pohledět.Co se týče kol,oproti Panzershopu jsou o cca 2mm menší v průměru a o 1mm užší.Taky se mi zdá přední hrana kabiny širší a celkově šiší spodek kabiny.
Centrální roura je taková holá,chybí prakticky všechny šrouby a ochranný gumy poloos jsou nějaký přerostlý.Rám by taky chtěl trochu upravit.Ale to nebude vidět a u tohle monstra asi moc koukání ze spoda nebude.
A nejhorší jsou trpaslíci

http://mojemodylky.webnode.cz/
Ivan Mohr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdenek Zavadil » 27 led 2011, 08:20

Ale je,ten spodek není oplechován,je tam vše jak na dlani,bohužel ta šance je zase promarněná,další už nebude.Sety něco opraví,ale ne vše.
Zdenek Zavadil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jak Jelínek » 27 led 2011, 13:46

To je pravda zespodu toho bylo mrtě.Byly mašiny co měly plechy, ale ty se sundaly protože to dělalo jenom neplechu a když se něco posto v poli tak se k tomu hodně blbě lezlo.Já na model stále čekám ale co až bude bude.
1/32 Sukhoi Su25K
1/32 Sukhoi Su-27UB
1/72 Sukhoi Su-50 (T-50) Zvezda 1/72
Jak Jelínek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod BraňoHerain » 27 led 2011, 13:50

osobne si myslím,že keď sa dá model na podložku a prípadne do palpostu z vriec,tak z podvozku uvidíte....viete čo....
BraňoHerain

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdenek Zavadil » 27 led 2011, 18:55

Já si sice dělám svoji,ale vidím ten hrozný rozdíl názorů na bojovku a letadlo.Nedovedu si představit ten křik u letadýlkařů,kdyby byl takový model v takové kvalitě vydán v měřítku 1:32.tam se hádají o každou krytku a pod.Rád bych viděl tu reakci na takový spodek letadla,který by byl jen tak schematicky proveden.Zde ta technická krása dostala na frak,ale když to někdo pořádně zablatí,tak ho nemusí nic mrzet.
Zdenek Zavadil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jak Jelínek » 27 led 2011, 20:46

Braňo píše:osobne si myslím,že keď sa dá model na podložku a prípadne do palpostu z vriec,tak z podvozku uvidíte....viete čo....

Asi jsi neviděl palpost dany že? to musí bejt pěkná rovina.
1/32 Sukhoi Su25K
1/32 Sukhoi Su-27UB
1/72 Sukhoi Su-50 (T-50) Zvezda 1/72
Jak Jelínek

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse