.:Matěj:. píše:
Zrovna dělám na RE-MAKU IS-2,
To snad ne!

No, držím palce

Hotovo 2015: Spitfire PR XIX, Airfix 1/72
Rozděláno 2015: Avia BH21, Fairey Swordfish
Rozděláno 2015: Avia BH21, Fairey Swordfish
.:Matěj:. píše:
Kvákal píše:.:Matěj:. píše:
To snad ne!Po kolikáté ho předěláváš? Tohle je druhý re-make tohohle modelu, ne?
No, držím palce
MirekK píše:Už jich mám pár hotovýchOno za lovce tigrů lze považovat dost tanků i letadel nebo jen chlapa z bazookou (piatem). Tanky u Amíků, myslím že je nikdo neuváděl, Sherman s 76, M10, M18 Hellcat, M36, Pershing... Mám v plánu dělat buď M4A1/76 In The Mood US tank esa L.Poola nebo M4A2 kanadskýho esa Radley-Walterse (domnívám se že jeho rota zlikvidovala Wittmana).
síra píše:Ha . Tady někomu docházejí doma stavebnice . Mates . A bude zelená ???
Kvákal píše:Dovolím si přidat pár zajímavostí o lovcích tygrů...![]()
Nejdřív něco od MirkaK:
Na co mít skvělý dělo a tank, někdy stačí jen odvaha a štěstí.
Jeden příklad: během bitvy v Ardenách projel kolem americkýh pozic Tigr,
američani (četa B 87 průzkumný sqadrony) tam měli M8 greyhounda, jeho velitel si uvědomil že má šanci proti tigrovi jen zezadu, rychle skrátil vzdálenost a asi z 18m v rychlým sledu mu dozadku napumpoval 3 granáty, a tigr vzplanul a M8 se stáhnul.
Teď budu citovat Dolina:
No já zase četl/nebo někde v dokumentu viděl příhodu že jedna ruská "eska" bojovala proti Tigeru s T-70!! Ona na tiger vypálila (byla velitel té T-70) ,....a prej nic!! Němec jí samo zasáhl, prosmahl to T-70 z boku durch a granát vyletěl ven. Tuším zabil jednoho člena ruské posádky a T-70 zdechl motor. Ruská tančice (bo to bylo v zimě) T-70 nastartovala, díry po granátu ucpala ručníkem!! a jela bojovat dál!!!!
No a pak bych také chtěl upozornit na akci, kterou jsem popsal o stránku dříve- Jediný britský výsadkář v Arnhemu dokázal pomocí šestiliberky (57mm!) vyřadit dva Tigery a jedno samohybné dělo. Při této akci byl bohužel zabit a následně získal posmrtně Viktoriin kříž.
Jinak z britské techniky snad Tiger dokázal zničit/vyřadit: Firefly, Achilles, možná Archer, sedmnáctiliberka, šestiliberka, pět a více normálních Shermanů a chlápek s PIATem. Střetnutí s Petardem na malou vzdálenost by taky mohlo být zajímavé, ale protože ten byl určen jako "protibunkrový", tak asi není moc velká šance, že zničil nějaký tank.
Co se týče zlikvidování Wittmana, podle většiny článků co jsem o tom četl já, je za to také možná zodpovědný střelec Joe Ekins z Northamptonshire Yeomanry. Ale je to dost diskutabilní a asi se to už nikdo přesně nedozví
jaroslavkotlaba píše:Takže takto:
Za SSSR To budou asi IS-1, IS-2, SU-152, SU-85,SU-100.+T34/85 To jsou snad všechny Zvereboje.
Za USA: Tanky u Amíků, myslím že je nikdo neuváděl, Sherman s 76, M10, M18 Hellcat, M36, M -26 Pershing... Mám v plánu dělat buď M4A1/76 In The Mood US tank esa L.Poola nebo M4A2 kanadskýho esa Radley-Walterse (domnívám se že jeho rota zlikvidovala Wittmana).
Witti píše:u Kurska snad i ty T-70 mohly Tigera dostat, tam se vedly boje na metry a to byl čelní pancíř k ničemu. ale každopádně to chtělo dost zásahů, leckdy i 10 tanků střílelo u Kurska na jeden. jinak na Tigera Firefly, Sherman 76mm, ruské s 85mm laufem, o JS-2 nemluvě....
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků