Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Lovci tanků Tiger.

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Lovci Tigrů.

Příspěvekod DanV » 26 led 2010, 20:07

.:Matěj:. píše:
Zrovna dělám na RE-MAKU IS-2,

To snad ne! :twisted: Po kolikáté ho předěláváš? Tohle je druhý re-make tohohle modelu, ne?
No, držím palce :)
Hotovo 2015: Spitfire PR XIX, Airfix 1/72
Rozděláno 2015: Avia BH21, Fairey Swordfish
DanV

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Matěj Vavrinec » 26 led 2010, 20:11

Kvákal píše:
.:Matěj:. píše:
Zrovna dělám na RE-MAKU IS-2,

To snad ne! :twisted: Po kolikáté ho předěláváš? Tohle je druhý re-make tohohle modelu, ne?
No, držím palce :)

Dík,teprve třetí. :grin:
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=7&t=81515
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=82367
viewtopic.php?f=7&t=113709
viewtopic.php?f=7&t=114993
Matěj Vavrinec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod síra » 26 led 2010, 20:39

Ha . Tady někomu docházejí doma stavebnice . Mates . A bude zelená ???
http://buncmodelling.blogspot.com/
https://picasaweb.google.com/1071974498 ... Modelling#
http://sira4666.rajce.idnes.cz/patlama_patlama/#album
síra

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MirekK » 26 led 2010, 21:14

Už jich mám pár hotových :-D Ono za lovce tigrů lze považovat dost tanků i letadel nebo jen chlapa z bazookou (piatem). Tanky u Amíků, myslím že je nikdo neuváděl, Sherman s 76, M10, M18 Hellcat, M36, Pershing... Mám v plánu dělat buď M4A1/76 In The Mood US tank esa L.Poola nebo M4A2 kanadskýho esa Radley-Walterse (domnívám se že jeho rota zlikvidovala Wittmana).
Přílohy
P1030788.jpg
P1030761.jpg
MirekK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Baryk » 26 led 2010, 21:20

A co samohybky jako třeba SU-85, ISU-152? Aspoň bych se dokopal k dokončení. Zejtra si asi zaběhnu pro M4A1 od Draka. Jináč mam jestš Firefly Ic, M4A3 105mm HVVS, M4A3 76mm s vyloďovacíma komínama.

V jakých lokalitách se asi tak odehrávaly boje Tigrů a jejich protivníků? Např. M-10 a šermeny. Pochybuju že Stuart byl schopnej tigra aspoň zastavit.

Chtěl bych si udělat takovou maličkou diorámku s takovou tankovou bitvičkou. Nějaký tigry (max 4), nějaký Stug 3 (max 4), nějaký Pz. 4 (max 4), proti šermenům (max 8) a nějakým M10 (max 4), ale nevim kde se který stroje mohly potkat.

A co M-46?
Vladimír Bareš
Rozdělaný:
Tatra 813 CAS32, Chevy Monte Carlo 1978, USS Princeton CG-59

na všechny dvojí metr máte
takhle to přeci nejde dál
jedny mentalitou omlouváte
druhý čeká kriminál
_______________________________________________________________________________________________
Baryk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vici » 26 led 2010, 21:31

MirekK píše:Už jich mám pár hotových :-D Ono za lovce tigrů lze považovat dost tanků i letadel nebo jen chlapa z bazookou (piatem). Tanky u Amíků, myslím že je nikdo neuváděl, Sherman s 76, M10, M18 Hellcat, M36, Pershing... Mám v plánu dělat buď M4A1/76 In The Mood US tank esa L.Poola nebo M4A2 kanadskýho esa Radley-Walterse (domnívám se že jeho rota zlikvidovala Wittmana).

Mirek : Ahoj, po dlouhé době zdravím, přimlouvám se za oba tanky - In The Mood je povinnost :-) a Radley-Walters taky. Už máte jasno jak jeho tank vypadal?
Leave No Man Behind
BFC č. 3861
Vici

• Odpovědět s citací

Příspěvekod El Thud » 26 led 2010, 21:34

M-46 je poválečný tank, nástupce M-26. První Pershingy se jak známo zapojily do bojů v lednu 1945... M-46 byl poprvé nasazen v Koreji.

Pokud se tohle téma jmenuje lovci tygrů měly by v něm být jen taková vozidla která byly Tigera opravdu schopny ohrozit...
Naposledy upravil El Thud dne 26 led 2010, 21:44, celkově upraveno 2
El Thud

• Odpovědět s citací

Příspěvekod J. K. » 26 led 2010, 21:39

Takže takto:
Za SSSR To budou asi IS-1, IS-2, SU-152, SU-85,SU-100.+T34/85 To jsou snad všechny Zvereboje.
Za USA: Tanky u Amíků, myslím že je nikdo neuváděl, Sherman s 76, M10, M18 Hellcat, M36, M -26 Pershing... Mám v plánu dělat buď M4A1/76 In The Mood US tank esa L.Poola nebo M4A2 kanadskýho esa Radley-Walterse (domnívám se že jeho rota zlikvidovala Wittmana).
J. K.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DanV » 26 led 2010, 21:40

Dovolím si přidat pár zajímavostí o lovcích tygrů... :)

Nejdřív něco od MirkaK:
Na co mít skvělý dělo a tank, někdy stačí jen odvaha a štěstí.
Jeden příklad: během bitvy v Ardenách projel kolem americkýh pozic Tigr,
američani (četa B 87 průzkumný sqadrony) tam měli M8 greyhounda, jeho velitel si uvědomil že má šanci proti tigrovi jen zezadu, rychle skrátil vzdálenost a asi z 18m v rychlým sledu mu dozadku napumpoval 3 granáty, a tigr vzplanul a M8 se stáhnul.

Teď budu citovat Dolina:
No já zase četl/nebo někde v dokumentu viděl příhodu že jedna ruská "eska" bojovala proti Tigeru s T-70!! Ona na tiger vypálila (byla velitel té T-70) ,....a prej nic!! Němec jí samo zasáhl, prosmahl to T-70 z boku durch a granát vyletěl ven. Tuším zabil jednoho člena ruské posádky a T-70 zdechl motor. Ruská tančice (bo to bylo v zimě) T-70 nastartovala, díry po granátu ucpala ručníkem!! a jela bojovat dál!!!!

No a pak bych také chtěl upozornit na akci, kterou jsem popsal o stránku dříve- Jediný britský výsadkář v Arnhemu dokázal pomocí šestiliberky (57mm!) vyřadit dva Tigery a jedno samohybné dělo. Při této akci byl bohužel zabit a následně získal posmrtně Viktoriin kříž.

Jinak z britské techniky snad Tiger dokázal zničit/vyřadit: Firefly, Achilles, možná Archer, sedmnáctiliberka, šestiliberka, pět a více normálních Shermanů a chlápek s PIATem. Střetnutí s Petardem na malou vzdálenost by taky mohlo být zajímavé, ale protože ten byl určen jako "protibunkrový", tak asi není moc velká šance, že zničil nějaký tank. :)

Co se týče zlikvidování Wittmana, podle většiny článků co jsem o tom četl já, je za to také možná zodpovědný střelec Joe Ekins z Northamptonshire Yeomanry. Ale je to dost diskutabilní a asi se to už nikdo přesně nedozví :)
Hotovo 2015: Spitfire PR XIX, Airfix 1/72
Rozděláno 2015: Avia BH21, Fairey Swordfish
DanV

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vici » 26 led 2010, 21:47

Wiitmann : tak nějak... pravdu se asi už nikdo nedozví, ale každopádně bylo moc fajn že ho dostali ze hry!
Leave No Man Behind
BFC č. 3861
Vici

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Matěj Vavrinec » 26 led 2010, 21:50

síra píše:Ha . Tady někomu docházejí doma stavebnice . Mates . A bude zelená ???

Myslím,že to nehrozí,Vánoce mě docela zasypaly,ale u Vánočních kousků mě brzdí hlavně. 8-)

Zelená bude. :-D
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=7&t=81515
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=82367
viewtopic.php?f=7&t=113709
viewtopic.php?f=7&t=114993
Matěj Vavrinec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod J. K. » 26 led 2010, 21:53

Kvákal píše:Dovolím si přidat pár zajímavostí o lovcích tygrů... :)

Nejdřív něco od MirkaK:
Na co mít skvělý dělo a tank, někdy stačí jen odvaha a štěstí.
Jeden příklad: během bitvy v Ardenách projel kolem americkýh pozic Tigr,
američani (četa B 87 průzkumný sqadrony) tam měli M8 greyhounda, jeho velitel si uvědomil že má šanci proti tigrovi jen zezadu, rychle skrátil vzdálenost a asi z 18m v rychlým sledu mu dozadku napumpoval 3 granáty, a tigr vzplanul a M8 se stáhnul.

Teď budu citovat Dolina:
No já zase četl/nebo někde v dokumentu viděl příhodu že jedna ruská "eska" bojovala proti Tigeru s T-70!! Ona na tiger vypálila (byla velitel té T-70) ,....a prej nic!! Němec jí samo zasáhl, prosmahl to T-70 z boku durch a granát vyletěl ven. Tuším zabil jednoho člena ruské posádky a T-70 zdechl motor. Ruská tančice (bo to bylo v zimě) T-70 nastartovala, díry po granátu ucpala ručníkem!! a jela bojovat dál!!!!

No a pak bych také chtěl upozornit na akci, kterou jsem popsal o stránku dříve- Jediný britský výsadkář v Arnhemu dokázal pomocí šestiliberky (57mm!) vyřadit dva Tigery a jedno samohybné dělo. Při této akci byl bohužel zabit a následně získal posmrtně Viktoriin kříž.

Jinak z britské techniky snad Tiger dokázal zničit/vyřadit: Firefly, Achilles, možná Archer, sedmnáctiliberka, šestiliberka, pět a více normálních Shermanů a chlápek s PIATem. Střetnutí s Petardem na malou vzdálenost by taky mohlo být zajímavé, ale protože ten byl určen jako "protibunkrový", tak asi není moc velká šance, že zničil nějaký tank. :)

Co se týče zlikvidování Wittmana, podle většiny článků co jsem o tom četl já, je za to také možná zodpovědný střelec Joe Ekins z Northamptonshire Yeomanry. Ale je to dost diskutabilní a asi se to už nikdo přesně nedozví :)

Ona je memoarová četba hezká. Vezmu spět pár knih které jsem četl o našich v sssr. Tam se psalo že nebyl problém dostat Tigera T-70. Potom sem čet novou kníhu o naših v sssr a oni si na Tigera ani nepráskli. Chce to dát dohromady seznam techniky určené na boj s tímto tankem.Nějaký M 8 nebo T-70 je prostě hovadina.Němce moc nedělám. Četl jsem toho ale dost.To že nějakej borec dostal M8 Tigera. to ať blafe v hospodě.
Ono se taky po válce říkalo tiger všemu německému.
Prostě seznam.
Přílohy
ttt_tiger_vulnerability.jpg
b_kat13_sub49_49.jpg
b_kat13_sub49_50.jpg
b_kat13_sub49_51.jpg
b_kat13_sub49_52.jpg
b_kat13_sub49_53.jpg
J. K.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Baryk » 26 led 2010, 21:57

jaroslavkotlaba píše:Takže takto:
Za SSSR To budou asi IS-1, IS-2, SU-152, SU-85,SU-100.+T34/85 To jsou snad všechny Zvereboje.
Za USA: Tanky u Amíků, myslím že je nikdo neuváděl, Sherman s 76, M10, M18 Hellcat, M36, M -26 Pershing... Mám v plánu dělat buď M4A1/76 In The Mood US tank esa L.Poola nebo M4A2 kanadskýho esa Radley-Walterse (domnívám se že jeho rota zlikvidovala Wittmana).

Dík za seznam. Takže Su-85 bych si moh nechat přesunout do případný skupinovky. M-36 se mi líbí a přemejšlim, že bych jednu od Extratechu zkusil opatřit. Uvidíme s čim pochodim v MPM
Vladimír Bareš
Rozdělaný:
Tatra 813 CAS32, Chevy Monte Carlo 1978, USS Princeton CG-59

na všechny dvojí metr máte
takhle to přeci nejde dál
jedny mentalitou omlouváte
druhý čeká kriminál
_______________________________________________________________________________________________
Baryk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimír Žiška » 26 led 2010, 21:59

u Kurska snad i ty T-70 mohly Tigera dostat, tam se vedly boje na metry a to byl čelní pancíř k ničemu. ale každopádně to chtělo dost zásahů, leckdy i 10 tanků střílelo u Kurska na jeden. jinak na Tigera Firefly, Sherman 76mm, ruské s 85mm laufem, o JS-2 nemluvě....
Rozestavěno:
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php? ... 71#p302171
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=19673
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=84748
Vladimír Žiška

• Odpovědět s citací

Příspěvekod J. K. » 26 led 2010, 22:07

Witti píše:u Kurska snad i ty T-70 mohly Tigera dostat, tam se vedly boje na metry a to byl čelní pancíř k ničemu. ale každopádně to chtělo dost zásahů, leckdy i 10 tanků střílelo u Kurska na jeden. jinak na Tigera Firefly, Sherman 76mm, ruské s 85mm laufem, o JS-2 nemluvě....

Přečti si 501. scwere Panzer Abteilung od D. Krále. V Africe do Tigera pral Stuart na patnáct metrů. Ani náhodou.Bez šance.
Jde mi o to že po té co se dostal Tiger na frontu. Vzniklo mnoho tanků na boj s nim. Je to třeba SU 85. Nebo Firafly. O to de. Né tam dávat každý tank. T 70. To snad ne. Nejde o přestřel pásu ale o zničení.
Přílohy
Tiger_tank_hit_at_Kursk.jpg
Toto neni od T70. Pozor na to.
J. K.

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse