Dovolim si vyuzit temu - neviete niekdo kde by sa dali zistit dajake podstatnejsie podrobnosti o type vo verzii Panther Ausf. G late s jednym parom ocelovych kolies vzadu ? Presiel som stovky fotiek a kopu materialov, ale stale som nezistil napr. ci sa pouzivala ako pomocna kladka pri taznom kolese taka " kluzna botka " alebo " topanocka " ci jak to nazvat, alebo tam bolo klasicke male koliesko ? Kto je v teme aspon trochu doma tak mojej otazke dufam porozumel... Takisto som uz nacrtol temu (v sekcii Rozestaveno u kolegu stavajuceho Panther Ausf. G 1/35 od Tamky) - aka bola podla vas kamuflaz vozidla cislo 421 zo stavebnice Dragon SMART 6268 Panther Ausf. G late ? Jedna sa o dvoj-farebnu kamuflaz (ta ktora je aj na krabici ) a ide o to ci to bola zeleno - zlta alebo zeleno - hneda ? Riesil som to na nasich, anglickych aj nemeckych forach, videl som dostupne fotky z netu ale stale si niesom na istom. A je toho aj viac. Ak sa mi tu ozve daky kolega " Panterolog " budem mu nesmierne vdacny za rady.
" Nesnaž sa prevýšiť ostatných, ale sám seba " Cicero
Hej, dakujem, to je vyborny zdroj informacii a pracoval a cerpal som aj z neho ( o.i.). Kto ma zaujem tam najde aj zopar fotiek prave diskutovanej 421. Ale odpoved na tu " kluznou botku " ci " kladku " som tam nenasiel... A nazory su tam na tu kamo sice jasne, ale neutvrdili ma. Mozno to budem musiet este raz prejst cele vsetko velmi podrobne, mozebyt ze mi nieco v tej anglictine resp. nemcine aj uslo. Rozhodne ale dik aj tak !!! Rad by som este rozviedol tuto problematiku - na zatial vsetkych diskusnych forach co som videl som sa dopracoval k nazorom ze bud to robit tak ci onak, ale NIKDE som nenasiel jasnu zrozumitelnu rec typu " od vyrobneho cisla 12345 alebo od datumu XY sa to montovalo tak a tak pripadne v tej a tej tovarni a serii to bolo tak atd " vsade je len ze " rozhodol som sa ze pouzijem diel ten a ten " , ale NIKDE nie preco a ako dotycny k tomu rozhodnutiu prisiel Ozaj toho mam na potencialneho odbornika viac. A ku kamuflazi to je to iste - uz neviem ci to robia kolegovia podla nalady ci pouziju kvalifikovany odhad ( ale aku maju kvalifikaciu ) ci sa len nechcu podelit o spravne info ? Podla anglickeho fora ( a udaj je vraj z fora z Japonska ?!) som sa dozvedel okrem ineho ze Pantery 421 boli dokonca dva, a na fotkach je raz jeden potom druhy a kamuflaz mozno zvolit aj zeleno-zltu aj zeleno-hnedu. Ved sa pozrite ako to radia napr. vo firme BISON decals : http://www.angelfire.com/pro/bison/35076.html vsimnime si kamuflaz E tam aj tu http://obchod.valka.cz/product_info.php ... r-2-Ausf-G a to nieje len tlacova chyba - vsimnite si farebnej popisky ku kamuflazi. Takze s poslednou nadejou v pomoc sa luci kolega v nudzi
" Nesnaž sa prevýšiť ostatných, ale sám seba " Cicero