Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Filmaři

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 1573 • Stránka 9 z 105 • 1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 105
  • Odpovědět s citací

Re: Filmaři

Příspěvekod bobT72 » 03 lis 2008, 15:39

Skus to zavěsit,myslím že dost lidí si vzpomene na mládí a na to,jak se ve školních lavicích blblo.Taky jsme to dělaly.A kde vlastně na ty filmy chodíš,já to viděl taky naposled v osmdesátkách,víceméně povinně v kině se školou,anebo v bedně,bo to tam šlo skoro furt.Ale jinak tam chodily i dobré zdroje na čs.techniku,např Azimut,či jak se ten magazín o armádě jmenoval
bobT72

• Odpovědět s citací

Příspěvekod síra » 03 lis 2008, 16:53

Požor ! Koňtrolní otážka : Kdo v tomto filmu ztvárnil Hermana Göeringa ?
http://buncmodelling.blogspot.com/
https://picasaweb.google.com/1071974498 ... Modelling#
http://sira4666.rajce.idnes.cz/patlama_patlama/#album
síra

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petrbedrich » 03 lis 2008, 19:45

Požór -já to tam napsal :tongue:
Kde ty filmy beru? No, buď v sekci DVD v trafikách
http://hosting.lopuch.cz/home.php?klub=dvd_bonus
třeba zejtra vyjde film Zemřít pro Japonsko - tam zas určitě něco z techniky bude, aspoň letadlo,
anebo Řitka video - co nevydá v trafice, tak na dobírku
http://www.ritkavideo.cz/?open=eshop&kat=1
ale stačí chvíli počkat a stejně to vydávaj za 49 v trafice. Teď mě zaskočili a vydali německej film Most
http://www.ritkavideo.cz/?open=eshop&do ... &prod=most
o kterym mi básnil kamarád a já netušil, že se ho někdy dočkám [-o<
Jdu vyštrachat dětský, podlavicový obrázky bojujících.
Petr "Bedřich" Mourek
petrbedrich

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petrbedrich » 03 lis 2008, 20:50

Tak sem něco vyštrachal na půdě. Bohužel nemůžu najít nic ze "sovětskýho" období, tak aspoň něco ze "spojeneckýho", je vidět, že sem měl trochu problémy s perspektivou, všechno je dost placatý a ten Churchill uprostřed pouště je malej jak prd. Bylo mi asi 14 a podařilo se mi získat katalog Esci se všema těma tankama a figurkama, který do tý doby k nám vůbec nikdo nevozil. Začínal Pecka a MPM, na Dejvický byl úchvatnej bazar s různejma modelama (moje první Tamiya), otevřely se hranice - nákup Revellu a Monogramu v Rakousku, první Humbrolky a Revellky válcující starý Unicol, kterejma natřít model, znamenalo kolikrát jeho konec a stříbrná na Jaku 23 mi schne dodneška a pořád lepí. Ale třeba černá se po velkym zředění dala použít....
Přílohy
Nálet na Berlín.jpg
Pouštní krysy.jpg
Petr "Bedřich" Mourek
petrbedrich

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 03 lis 2008, 21:07

Dík moc za totok vlákno!! =D> =D>
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod FiSe » 03 lis 2008, 21:29

petrbedrich píše:Tak sem něco vyštrachal na půdě. Bohužel nemůžu najít nic ze "sovětskýho" období, tak aspoň něco ze "spojeneckýho", je vidět, že sem měl trochu problémy s perspektivou, všechno je dost placatý a ten Churchill uprostřed pouště je malej jak prd. Bylo mi asi 14 a podařilo se mi získat katalog Esci se všema těma tankama a figurkama, který do tý doby k nám vůbec nikdo nevozil. Začínal Pecka a MPM, na Dejvický byl úchvatnej bazar s různejma modelama (moje první Tamiya), otevřely se hranice - nákup Revellu a Monogramu v Rakousku, první Humbrolky a Revellky válcující starý Unicol, kterejma natřít model, znamenalo kolikrát jeho konec a stříbrná na Jaku 23 mi schne dodneška a pořád lepí. Ale třeba černá se po velkym zředění dala použít....

A heleme se, umelec :-D
Ty moje vytvory bylu takovy dost neumely, spousta vybuchu a rozlitavajici se rucicky nozicky do vsech stran a hlavne: mel jsem tam naznaceny kdo na koho strili takovyma tema carkama - - - - - - - aby bylo jasny, kdo vyhrava. Velky Rudy hvezdy a velky cerny krize, to abych si nespletl strany. Vzdycky vyhravali Rusaci, az me mamka rekla, neco jako: No oni Rusi taky furt nevyhravali, jen si nemysli... Od ty doby to byli Germani co meli navrch. :oops:

A taky asi od ty doby nejak nemam rad rudy hvezdy, ale to uz sem nepatri
Hoch Habsburg
FiSe

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek-Austin » 03 lis 2008, 21:59

No hezký malůvky.
Já si vzpomínám na svůj mega výtvor u prarodičů. To mi mohlo bejt něco okolo 6-7let. :lol: Kreslil sem ho celej tejden, no po chvilkách, na balící papír asi tak 1,5m na 4m. Soudím podle dnešního pohledu na místnost a vzpomínky když sem papír měl položenej na zemi. :D Plno letadel tanků atd. no a samo čárky - --------- -- - a hvězdičky kdo to zrovna koupil.
Tenkrát nějakej pojem angláni a američani nepřipadal v úvahu. :grin:
Škoda že mi ho neschovali, sice nevim jak bych ho scenoval :-k , ale byla by to prča. :lol: :grin: :lol: :grin:
Radek-Austin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod síra » 03 lis 2008, 23:15

Tak to se za toho Wericha omlouvám . Alespoň je vidět jak důkladně čtu příspěvky . :oops:
Film "Pád Berlína" mám už pár let doma . Sehnal jsem ho na jedné burze v originál ruském vydání na VHS .

Jinak ty kresby jsou velice zajímavé , jen co by na ně řekl psychouš . Ten by tam určitě našel něco zajímavého .

Tento týden má prý vyjít na DVD film "Hoši z Brazílie" . V hlavní roli Gregory Peck jako Mengele , který se snaží v poválečných letech naklonovat Hitlera .
Neviděl to někdo ? Film mi byl doporučen jedním člověkem , který má poněkud divný vkus při výběru filmů .
http://buncmodelling.blogspot.com/
https://picasaweb.google.com/1071974498 ... Modelling#
http://sira4666.rajce.idnes.cz/patlama_patlama/#album
síra

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petrbedrich » 04 lis 2008, 03:29

Dolin píše:Dík moc za totok vlákno!! =D> =D>

Pochvala z nejvyšších míst potěší dvojnásob [-o<
Ještě sem přindám jeden obdivný výtvor stvořený po přečtení knížky od Jaroslava Hrbka - Arnhem 1944 a kus právě takový plachty, co dělal Radek, jen se odehrávala nad mořem. Je to na "nekonečnym" papíře z tehdy velmi moderní jehličkový tiskárny od mámy z práce. Nosila mi i děrný štítky, na těch sem moh oči i fixky nechat. Tvar toho Bismarcku je danej mojí tehdejší informací, že Bismarck měl "dělové věže". Byl sem do něj nadšenej po přečtení Pronásledování bitevní lodi Bismarck od Ludovice Kennedyho a po písničce Plavců - ...je léto jednačtyřicet, svět válka objímá... Nějak sem nedokázal rozpoznat na fotkách, který sice už byly na křídovým papíře, ale byly dost tmavý, jak to na takový lodi je. Nad Bismarckem se potom prohání různý stroje, co sme znali a moc jich nebylo a hlavně stroje o kterých sme měli zaručený klukovský zprávy - jako dvojitej Mesršmit tyvogo.
Film Hoši z Brazílie jsem kdysi viděl a je dost zajímavej. Mengele se snaží v Jižní Africe naklonovat Hitlera, shání chlapce, nebo si je klonuje a pak jim režíruje život tak, aby měli stejnej start jako malý Hitler. Asi si ho ale nekoupim, ikony jako Gregory Peck mě nějak nedokážou vtáhnout do děje, ale jinak je ten film hodný pozoru.
Werichův Göring je skvěle ztvárněn. Už jenom ta podoba. On Werich uměl udělat takovej ten Herrmanův vícevýznamný úšklebek. Taky je vidět že to byl morfinista a požitkář. A Hitler je v Pádu Berlína jako Upír z Ferratu.
Jo a na úsudek psychiatra se zeptám, docela by mně to zajímalo. Přeci jen, kdo máme jistotu že sme normální? :twisted:
Přílohy
Arnhem.jpg
Bismarck.jpg
Petr "Bedřich" Mourek
petrbedrich

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Klouček » 04 lis 2008, 06:45

Ale fuj Petře, ten blábol o Bismarku nemá nic společného s Plavci, to je od Taxmenů. Chudáci Hájek a Dufek, ti se musej v hrobě obracet :lol:
Pavel Klouček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod greenbaron » 04 lis 2008, 07:11

PaKlo píše:Ale fuj Petře, ten blábol o Bismarku nemá nic společného s Plavci, to je od Taxmenů. Chudáci Hájek a Dufek, ti se musej v hrobě obracet :lol:

Myslím, že od Plavců (nebo od Rangers) jsem Bismarcka slyšel jako kluk, tedy dávno, dávno před tím, než od Taxmenů. To byla ještě černá klasika: http://www.rangers-plavci.cz/diskografi ... -way-1975/

Viz písnička s číslem 10. A řekl bych, že to není první jejich deska, na které se Bismarck v podání Rangers objevil. Tu, co jsem měl já, byla tak o pár let starší. A (Taxmenologové prominou) slova podle Rangers dávala smysl beze zbytku... (...co děl palubu ježí..., šlo jen o něco rour...).

A tady máme Calamity Jane 1 od Taxmenů (viz písnička s číslem 4): http://www.taxmeni.cz/Show_alba.php?ID= ... 20Jane%201
A kdopak nám ji otextoval? Milan Dufek, dej mu Pámbu věčný nebe...

Ale Horton je Horton! Třeba tady: http://www.youtube.com/watch?v=KecIdlEAKhU
Naposledy upravil greenbaron dne 04 lis 2008, 07:32, celkově upraveno 3
- Musíme si pomáhat. Informace, které potřebujeme, tu vždycky někde jsou.
Jen ten, kdo na nich "sedí", nesmí být moula, který si myslí, že jsou jen jeho.

- Modeláři neodpouštějí ani tu nejmenší chybu - zvláště ne tu na svém modelu. Řežme raději do modelů, neřešme modeláře.

- Modely nejsou tak levné, abych je stavěl jen z krabičky a nechával všechny jejich chyby bez povšimnutí...
greenbaron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Klouček » 04 lis 2008, 07:20

Aj, Mea culpa, #-o tak to sorráč, to jsem fakt netušil. Mě utkvělo právě to dílko od Taxmenů, kde každá loď je křižník apod.
Pavel Klouček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Klouček » 04 lis 2008, 07:29

Nicméně našel jsem si tedy text od Rangers a je to ten samý blábol co od Taxmenů. Už jen to, že sám Bismark nebyl křižník, ale bitevní loď. A navíc si (na rozdíl od Taxmenů) vymysleli jakýsi křižník Arca. Taxmeni to správně zaměnili za Rodney, ovšem opět z něj udělali křižník.
Pavel Klouček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod greenbaron » 04 lis 2008, 07:43

Jinak řečeno, maj se ptát odborníků... :grin: (viz novináři, překladatelé a podobná verbež)...
- Musíme si pomáhat. Informace, které potřebujeme, tu vždycky někde jsou.
Jen ten, kdo na nich "sedí", nesmí být moula, který si myslí, že jsou jen jeho.

- Modeláři neodpouštějí ani tu nejmenší chybu - zvláště ne tu na svém modelu. Řežme raději do modelů, neřešme modeláře.

- Modely nejsou tak levné, abych je stavěl jen z krabičky a nechával všechny jejich chyby bez povšimnutí...
greenbaron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petrbedrich » 04 lis 2008, 08:36

Uff, tak jsem díky googlu a Greenbaronovi ustál smršť, sám se zapochyboval od koho sem to tenkrát slyšel.
No, on ten "křižník Arca" taky na tom našem papíře dostal na p*del. Ještě sem přiskenoval další kus plachty a už s tim končim. Mam samý letadla a lodě.
Přílohy
Ark Royal.jpg
Petr "Bedřich" Mourek
petrbedrich

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1573 • Stránka 9 z 105 • 1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 105

Zpět na Diskuse