Asi to tak bude. Sehnal jsem scan jedné stránky z knížky, kde je této soupravě věnováno pár řádků. Číslo 1 v označení udává nosnost 1t samotného tahače na malé korbě za kabinou a přívěs má nosnost 5t. když jsem se pokoušel hledat britský nebo americký 5t přívěs tak jsem našel jeden, který se tomuto podobá, ale má dvojmontážky na nápravě.
V tomto prípade sa jedná jednoznačne o Chevrolet G7117 (s navijkom). Pozor páni modlári, obe nápravy sú typu BANJO. Demultiplikátor (prídavná a rozdeľovacia dvojstupňová prevodovka) je iného typu a tvaru než má GMC, hoci základ vozidla spočíva v tomto type. Šasi sa používalo aj na montáž gardových mínometov BM-8-48 kalibru 81 mm, aj BM-13-16 kalibru 132 mm. Je to na dlhšie. Pre záujemcov o stavbu tohto modelu som k dispozícii.
Foto v lepší kvalitě. Mělo by jít o: "A military ordnance train transporting equipment with the 1st SS Panzer Division 'LSAH' during the effort to stop the Allied advance at Normandy during June of 1944"
Někdo znalejší by mohl podle toho určit dané typy. Na fotce jdou vidět dva tanky typu Panther.
Tak vyloženě vozidlo to není. O ten tahač mi vůbec nejde. Hloubám nad tou houfnicí. Podle těch zvláštních neruských pneumatik to vypadá na něco lend-lease. A něco co má víc určitě víc než 122mm. Napadá vás něco?