No nevím přesně, co všechno jde s akrylovou bílou, ale minimálně takhle to jde s mnou popsaným postupem, krásně se to loupe a šlo mi to i jakoby postupně smývat až prosvítala zelená pod tím....Ale samozřejmě nezaručuji, pokud se necítíš na experiment, tak to radši odlož, nebo si to vyzkoušej na plastové destičce....
Fachman píše:Jindra: To počujem prvý krát,že by sa to dalo aj so syntetickou bielou .Tá syntetika potom schádza pomocou teplej vody rovnako ako akryl???
Pri pouziti techniky laku na vlasy nejde o tu barvu samotnou, ale prave o ten lak. Lak se pozije jako mezivrsta mezi zakladni kamuflaz a bilou. Voda narusi prave tuhle mezivrstvu a ta bila, ktera na ni lezi se pak sloupne s ni. Pochopitelne se ta bila nesmi nastrikat jako silna jednolita vrstva, ale spis 'zaoblackovat'.
Prvne bych to ale zkusil na kousku odpadu, at uz pouzijes jakakoukoli barvu.
ja a necítiť na experiment?? čo by som to bol za modelár . Skúšobný tank už čaká v európskej žltej na zimný kabát nech uvidím čo to spraví Ale len pre ujasnenie postup je ten istý?- na akrylovým lakom nastriekaný model strekneme lak na vlasy a pár minút na to bielu syntetiku a pomocou štetca a teplej vody odrbať.